Gość gość Napisano Luty 10, 2016 witam, podpisałam dzisiaj umowę o dzieło, pierwszą w życiu i mam problem. ogólnie jako wykonawca zobowiązałam się do zawierania z klientami umów na świadczenie usług energetycznych. Manager pięknie mówił na to przedstawiciel handlowy a okazało się zwykłym chodzeniem od domu do domu. Umowa podpisana jest na 2 tyg. Wynagrodzenie: 25 zł netto za umowę kompleksową po uzyskaniu statusu:accepted. Jeżeli chodzi o wykonywanie pracy to jeszcze nic nie wykonywałam, byłam tylko raz na szkoleniu praktycznym w terenie i nic więcej. czy jest możliwość od odstąpienia od umowy bez jakichkolwiek kosztów. w paragrafie 8 jest tylko taka wzmianka: wykonwaca dzieła zobowiązuje się sie do powstrzymania od działalności konkurencyjnej wobec zobowiązanego w czasie obowiązywania umowy i 6 m-cy po jej zakonczeniu. każdy przypadek naruszenia powyższego zobowiązania skutkuje naliczeniem kary na rzecz zamawiającego w wysokości 1000 zł. nie ma żadnej wzmianki o odstąpieniu/zerwaniu umówy. Czy nawet jak jutro nie pójde to mogą mi coś zrobić. Pierwszy raz spotykam sie z tak dziwnie skonstruowaną umową. Proszę o pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach