Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeczytałam ze dochod do 500 plus to dochod za rok poprzedzajacy pobieranie??

Polecane posty

Gość gość

To prawda? Czyli za 2015 ?? Nie wiem gdzie cos można poczytać na ten temat wiarygodnego. Skąd wziac wniosek( jak w ogóle jest juz jakiś wniosek) . Maz dostał podwyżkę i ja wróciłam do pracy w tym miesiącu-w lutym 2016. Ale z dochodu za tamten rok wynika ze nie przekraczamy tych 800. Czyli składać mamy wniosek???

Gość gość
Jasne, że za poprzedni, w końcu przy jednym dziecku wymagane jest zaświadczenie z us! Ty w 2016 rozliczasz się za 2015, urząd nie wyda Ci więc zaświadczenia za rok obecny.

Gość gość
O fajnie ze ktos odpisał. W tym miesiącu dochód nam wzrosl bo mąż dostał podwyżkę i wynosi 850zl. Od kwietnia ide do pracy i dochód będzie wynosił 1400zl. Oni tego jakos nie sprawdza?? Przepraszam ale kompletnie sie nie znam. Mogłabym i 10000 zarabiać iw tym roku i tak dostane zasilek?? Jesli w tamtym dochód byl 600 na osobę??

Gość gość
Odpisałam Ci w tym drugim wątku :) Dołączysz zaświadczenie od pracodawcy za miesiąc poprzedzający złożenie wniosku. Jeśli tego nie zrobisz- dostaniesz te 500 zł a za rok wyjdzie prawda na jaw, będziesz musiała zwrócić całość pieniędzy, które otrzymałaś.

Gość gość
Osz kurde dzieki. Mowie kompletnie sie nie znam. Eh. Trudno obejdziemy sie i bez 500.

Gość gość
Prawdę mówiąc myślałam ze poprostu w przyszłym roku juz nie dostaniemy tych 500 a w tym jeszcze tak.

Gość gość
skad wy chcecie brac dochod za 2015 ? jak okres rozliczeniowy z US kończy sie 30 kwietnia ? bedzie brany pod uwage 2014

Gość gość
A kto ci każe rozliczać się ostatniego kwietnia? Możesz to zrobić już dziś, mogłaś nawet miesiąc temu jeśli miałaś juz swój pit 11. Pracodawca ma obowiązek dostarczenia ci pita do końca lutego wiec jak chcesz się starać o te 500zł na dziecko to rozliczasz się w marcu...

Gość gość
gość dziś obowiązuje teraz rozliczenie za rok 2014 .Nie rozumiesz tego ? TO czu ty sobie rozliczysz pita w styczniu czy lutym nikogo nie obchodzi . Obecnie rok 2014 jest brany pod uwage . strona ministerstwo rodziny pracy i polityki społecznej sie kłania .

Gość gość
Pit z 2015 raczej

Gość gość
To w końcu jak jest?????

Gość gość
Przeczytajcie ustawę, nie jest długa. Okres rozliczeniowy trwa od 1 października (2015) do 30 września(2016), dochody za rok poprzedzający. Czyli teraz trzeba donieść 2014, a we wrześniu na nowy okres rozliczeniowy (1 październik 2016 - 30 września 2017) za 2015.

Gość gość
Dziewczyny, a co z tymi co nie pracują na umowie normalnej, tylko zleceniu? Ja od minionego roku jestem na takiej umowie zleceniu i co mam teraz zalatwić?

Gość gość
Autorko, tu każdy odpowie inaczej, nie wiadomo kogo słuchać. Udasz się do swojego mopsu, gdzie zbierzesz wszystkie informacje lub poczytasz na wiarygodnym źródle.