Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy introwertyczka może być atrakcyjna

Polecane posty

Gość gość

Czy introwertyczka może być atrakcyjna

Gość gość
glupie pytanie. jeżeli tobie nie przeszkadza to jak najbardziej

Gość gość
Według mnie introwertyczki są bardziej atrakcyjne od ekstrawertyczek. Uczuciowość, nieśmiałość, głębia i tajemniczość. Coś czego ekstrawertycy nie posiadają, nie rozumieją, odrzucają bądź wyszydzają. Wolę spokojne, nieśmiałe dziewczyny niż wygadane imprezowiczki.

Gość gość
A czemu by nie, sam jestem introwertykiem i właśnie introwertyczki najczęściej wpadają mi w oko, choć trudno do nich dotrzeć czasami :)

Gość gość
A czy introwertyczka może być atrakcyjna dla facetów - ekstrawertyków?

Gość gość
Tak, może. Chociaż mogą być zgrzyty i nieporozumienia. Ja jestem ambiwertykiem. Dogaduję się dobrze z jednymi i drugimi. Mimo to, preferuję towarzystwo introwertyków za szlachetność.

Gość gość
Introwertyk + Introwertyczka = OK Introwertyczka + Ekstrawertyk = OK x2 Introwertyk + Ekstrawertyczka = raczej porażka wzięte z badań naukowych. Ekstrawertyzm w obecnych czasach gdzie każdy ma zapierdalać i być hiper mega fajny jest traktowany jako zaleta, stąd introwertyczki lgną do ekstrawertyków bo oni mają to czego im brakuje i co same chciały by mieć. Polecam książkę pt. "Introwertyzm to zaleta", gdzie gruntownie pokazano różnice między dwoma typami temperamentu. Mi jako introwertykowi bardzo otworzyła oczy i cieszę się ze po moim mózgu szaleje acetyloholina a nie dopamina i adrenalina. ;P

Gość gość
Ale bzdurne te badania naukowe wziąłeś. Jak taka jest książka to odechciało mi się jej czytać. To fakt, że współczesny świat gdzie liczą się pozory, powierzchowność i dobra bajera faworyzuje ekstrawertyków. Uczucia, wartości i przeżycia schodzą na dalszy plan dlatego wrażliwi introwertycy są alienowani i tłamszeni przez wyszczekanych ekstrawertyków. Światem rządzą ekstrawertycy dlatego mamy materializm, konsumpcjonizm i pomieszanie w sferze moralno-duchowej.

Gość gość
A czy introwertyczka może być atrakcyjna dla facetów - ekstrawertyków x Raczej nie z tego względu że introwertycy na dłuższą metę mogą się znudzić, poza tym introwertycy częściej kierują się jakimś zasadami w życiu, a ekstrawertycy podążają za emocjami i adrenaliną.

Gość gość
A po ci ekstrawertyk, co będziecie razem robić? On będzie chciał iść do ludzi i poszaleć, a ty będziesz chciała inaczej spędzać czas. Na dłuższą metę to nie wypali.

Gość gość
Zalezy od wyglądu, do lozka facetowi to wisi czy introwertyczka czy ekstrawertyczka byle by fajnie wygladała

Gość gość
do autorki. W jakim sensie atrakcyjna?

Gość gość
Introwertyczki są męczące. Nie potrafi flirtować, nie stać ją nawet na uśmiech w stronę chłopaka, który jej się podoba. Bo one wiecznie takie nieśmiałe bidulki, zero inicjatywy, wieczne czekanie na gotowe. Introwertycy to ludzie zbyt skupieni na sobie, pseudowrażliwi, a przez tę pseudowrażliwość często też niesłusznie uważający się za lepszych. Sto razy fajniejsza jest miła, wesoła, uśmiechnięta i kontaktowa dziewczyna niż zdystansowana, zimna introwertyczka, która wiecznie czeka, żeby ją "otworzyć". Nuda.

Gość gość
Już chyba z 50-ty raz piszę na tym forum... INTROWERTYZM TO NIE NIEŚMIAŁOŚĆ!!! Wbijcie to sobie do łba raz a dobrze.

Gość gość
Ja jestem miła i uśmiechnieta, a jednozesnie troche introwertyczka, ale faceci widza we mnie " to cos" ;) Moze nie jestem bardzo przebojowa, ale napewno pogodna, mam poczucie humoru, nie chodzę niezadowolona chyba, ze mam powod

Gość gość
pytanie jest chyba takie: DLA kogo atrakcyjna? bo tu jest sprzeczność, introwertyczka z założenia odnosi się do siebie chyba? więc dla kogo ma być atrkacyjna? jeżeli dla siebie? to po co jej facet, zeby sobie humorek poprawić? jeżeli dla kogoś ma być atrkacyjna, to chyba nie jest taką introwertyczką? a moze nie wie czy jest?

Gość gość
hej, introwertyczki podajcie chociaz swój zodiak zobaczymy czy sie zgadza

Gość gość
waga

Gość gość
Strzelec

Gość gość
i żadna nie podpada, strzelec na pewno, waga może w połowie :-) na pewno jesteście introwertyczkami?

Gość gość
strzlec może być istp zobacz w wyszukiwarce, inne przypadki mało możliwe