Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jednak mi przykro

Polecane posty

Gość gość

Jednak mi przykro , ze nie dostane 500 zł na dziecko . Nasz dochód na osobę to ok 1000 zł .Oboje z mężem pracujemy (ja na umowę zlecenie ) Czuje sie jakby moje dziecko było gorsze tylko dlatego ze jest jedynakiem . Z przyczyn biologicznych więcej dzieci nie możemy mieć.

Gość gość
No iii ten gówniany program przeszedł ....porażka .

Gość gość
Autorko ja w ogóle nie liczyłam na cokolwiek...też mam jedynaka, próg dochodowy przekraczamy znacznie ale jak słyszę o ludziach zarabiających 600 tys na miesiąc i deklarujących chęć pobierania tego 500 zł na dziecko to mi słabo (tak, tak, wiem, że oni płacą gigantyczne podatki, wszyscy pracujący płacą). Najlepiej rzucić pracę i natrzepać sobie dzieci, taka prawda.

Gość gość
No ale przykre człowiek pracuje uczciwe , odprowadza podatki i nagle okazuje sie, ze jedno dziecko to nie dziecko .

Gość gość
mnie też jest przykro że nie dostanę też mam tylko jedno dziecko oboje pracujemy i nasz dochód przekroczy pułap 800 zł

Gość gość
jedno dziecko to dziecko, bez przesady chodzi o wspieranie rodzin z dwójka dzieci i więcej, żeby podnieść liczebnośc narodzin nie kumacie? zrób sobie drugie to dostaniesz

Gość gość
"zrób sobie drugie to dostaniesz" napisałam , ze nie mogę . Mam usunięta macice.

Gość gość
Jakim cudem ten program ma podnieść liczebność narodzin ? Chyba tylko u patologi . Większość ludzi tak ma 2 dzieci i więcej nie będzie miało . Jak niby ten program ma zachęcić pary bezdzietne do decyzji o pierwszym dziecku ?

Gość gość
weźcie już przestańcie.... dlaczego uważasz ze twoje dziecko jest gorsze? przecież nikt nie bedzie chodził z napisem na czole ja dostaje 500 zł! a nawet dobrze ze nie dostanie bo to znaczy ze dobrze sobie radzicie, nie macie najniższych dochodów i to raczej świadczy o waszej zaradności.

Gość gość
Jest ci przykro autorko bo stać cie na utrzymanie dziecka???ja tez nie dostane i nie ubolewam

Gość gość
jak słyszę o ludziach zarabiających 600 tys na miesiąc i deklarujących chęć pobierania tego 500 zł na dziecko to mi słabo (tak, tak, wiem, że oni płacą gigantyczne podatki, wszyscy pracujący płacą). Najlepiej rzucić pracę i natrzepać sobie dzieci, taka prawda. x zdecyduj sie bo sama sobie przeczysz przecież bogaci nie rzucili pracy skoro mają 600 tys /mc trzepią dzieic ale i zarabiają na nie i zapewnaim cie że w swoimi podatkami opłacą nie tylko 500 zł na swoje dzieci ale i na inne.

Gość gość
a dlaczego u patologii? uważasz że więcej niż 3 dzieci to koniecznie patologia? Jak zazdrościsz to żuć prace i rób dzieci, zobacz jaka to ciężka praca! Te 500 zł ledwo na dziecko starczy a praca przy wychowaniu to praca 24 godz na dobę bez urlopu. A jak nie możesz urodzić to zaadoptuj, stwórz rodzinny dom dziecka itp. Jak wychowujesz się na patologicznej dzielnicy to się nie dziwię że wszedzie patologie widzisz, ja na takiej dzielnicy nie mieszkam i tej patologii nie widzę, widze za to kilka wielodzietnych rodzin, bardzo szczęsliwych. Jedna matka realizuje się w pracy, chodzi do niej i odpoczywa od dzieci a druga realizuje się w domu i ma prawo do tego żeby robic dzieci, sama odbiera sobie przez to lepsze życie na emeryturze ale jak tak chce życ to jej sprawa! Niech rodzi i ja jej nie zazdroszcze bo wiem że to bardzo ciężka praca! Jej dzieci beda pracowac na twoją emeryturę!

Gość gość
No ale przykre człowiek pracuje uczciwe , odprowadza podatki i nagle okazuje sie, ze jedno dziecko to nie dziecko . x a kto mówi ze to nie dziecko? same się nakręcacie takimi tekstami jakbyś miała drugie dziecko na pewno twoje wydatki skoczyłby miesięcznie o to 500 zł jak nie więcej więc mając jedno dziecko i tak oszczędzasz.

Gość gość
Program ma inne cele niż wypisujecie. Ma za zadanie wspomagać wielodzietność.. jedno dziecko każdy zrobi, czy zarabia mniej czy więcej. Każdy chce mieć choć jednego potomka. Decyzja o drugim dziecku jest ciezsza dlatego tu pojawia sie pomóc państwa. Mnie np przekonuje do drugiego dziecka, wiem że będzie mi łatwiej jakbym miała drugie z programem 500+ . Póki co jestem w 17 tyg pierwszej ciąży i nie ubolewam nad tym że mój syn nie dostanie.

Gość gość
"zrób sobie drugie to dostaniesz" napisałam , ze nie mogę . Mam usunięta macice. x to adoptuj jak tak bardzo chcesz to 500 zł

Gość gość
Program ma inne cele niż wypisujecie. Ma za zadanie wspomagać wielodzietność.. jedno dziecko każdy zrobi, czy zarabia mniej czy więcej. Każdy chce mieć choć jednego potomka. Decyzja o drugim dziecku jest ciezsza dlatego tu pojawia sie pomóc państwa x BRAWO dokładnie o to chodzi przy dwójce dzieci masz dwa razy więcej pracy i wydatków.

Gość gość
"gość dziś Jest ci przykro autorko bo stać cie na utrzymanie dziecka???" ( autorka tematu ) Nie chodzi o to . To ze osoby bogate dostaja to ok . Placa podatki a tak mało pomocy dostają od państwa . Naprzeciwko mojego bloku zrobili mieszkania socjalne (stary budynek po spółdzielni ) , Tam pary maja po 5 -6 dzieci . Przychodzi lato to siedzą z tymi dziećmi caly dzień na dworze . Nikt z rodziców nie pracuje . Moja brat ma firme i ostatnio jak zakładał tam piecyki ( opłacane przez miasto ) to większość z tych osób otwarcie mowi ,ze teraz do pracy nie pójdą. Bo jak dostana kase na dzieci + wszystkie zasiłki z opieki to nie opłaca im sie tyrać za 1300 zł . Za to mojemu bratu powiedzieli, ze jest frajerem ze tak tyra . Boli mnie taka niesprawiedliwość., boli ze nie docenia sie osób uczciwie pracujących .

Gość gość
za 1300 zł to jest tyranie niestety, a brat zarobi zapewne sporo więcej

Gość gość
Z czego wy sie cieszycie ? Dopierdolą nam takie podatki, ze będziecie kwiczeć i jęczeć jak wam ciężko . . Wasze dzieci do końca zycia będą spalać te kredyty . Na program 500 + nie ma kasy . Jak myślicie skąd ja wezmą ??? kto będzie utrzymywał patoli ktorzy produkcja następnych patoli ? Za 4 lata pis pójdzie w odstawkę i program zniknie . Wtedy bedzie lament i bieda .

Gość gość
wy tylko o patologii mówicie ile jest naprawdę takich osób??? zdecydowana większość osób podreperuje sobie budżet i wyda te pieniądze na dzieci!

Gość gość
Malo masz patoli ? Popracuj sobie rok w opiece to ci sie oczy otworzą..