Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

super, dostanę 5 stówek

Polecane posty

Gość gość

ale jak wiadomo i tak wydam na dzieci

Gość gość
Gratki

Gość gość
no dzięki ciesze się niezmiernie

Gość gość
Ja też się cieszę z tych pieniędzy. I niech sobie ktoś mówi co chce. Możecie wyzywać, że to niesprawiedliwe, że pis znowu popełnił jakiś błąd. Ja wolę te pieniądze mieć niż ich nie mieć. PO potrafoło tylko podnieść vat na dziecięce ubranka z 7 na 23%

Gość gość
PO podniosło vat bo tak nakazywała dyrektywa UE musiało się dostosować do przepisów unii.

Gość gość
P********ie o szopenie

Gość gość
oszukali was a wy sie cieszycie jednak Polacy sa jak szmaty ...dadzą d**y za pare stówek i wyższe podatki gratis

Gość gość
Dziwne,że tyle z was dostanie 500zł....jak sie czyta to większość ma jedno dziecko , luksusowe domy i zarabia powyzej 6 tys na miesiąc ..

Gość gość
ja dostane 1000;) bo mam blizniaki, i nowa firme ktora na razie nie przynosi dochodow i ciagnie nas w dol i 4 tys becikowego juz klepniete :D

Gość gość
Jak masz bliżniaki to dostaniesz tylko na jedno, ciekawe które pierwsze się urodziło, bo dają tylko na drugie.

Gość gość
Obiecywali na KAŻDE dziecko. Oszukali!

Gość gość
BTW, Wy wiecie, że koszt redystrybucji to 50%? Czyli byście dostali 500 państwo musi zabrać nam 1000, przeżreć połowę i dopiero Wam da? Mi się wydaje, że to o te 50% własnie chodzi.Żeby pod pozorem polityki rodzinnej więcej się nachapać. Bo to sa twarde dane ekonomistów (Grzegrorczyka np). Nie ważne czy się komuś nalezy czy nie, chore jest, że połowa kasy idzie na aparat pańtwowy. Jakby zwiększyli ulgi podatkowe, kwotę wolną, zmniejszyli VAT na artykuły dziecięce - też byście odczuli to pozytywnie, a mniej kasy by poszło na urzędników. Jak myślicie, czemu tego nie zrobili? A no własnie. Bo chodziło o to by swoje kieszenie napchać. Taki robin hood co zabiera przeciętniakom i rozdaje wszystkim potrąciwszy odpowiednie wynagrodzenie dla siebie :D

Gość gość
A ja nie dostane. Mam w domu 18 latka i młodsze, nie łapę się. Miało być na każde dziecko, potem na drugie a teraz na żadne. Zdrajcy i oszuści.

Gość gość
od początku miał to być program zachęcajacy do rodzenia dzieci a nie pomocowy,więc nie wiem o co kaman

Gość gość
Uff jak dobrze ze ja nie dostane bo nie mam bachorkow.nawet 5000 bym nie chciala za uzeranie sie z bachorkiem..:o

Gość gość
I własnie. nikt nie myśli o kosztach tego pomysłu, o tym jak można zrobić to lepiej, dlaczego państwo więcej samo przejada niż daje obywatelom itd tylko walka - ja dostanę, a Ty nie. Bezmózgi naród

Gość gość
Dodatkowo tak ruc+hajta sie na potege to za te 20 lata wasze bachorki wam podziekuja za to ze pracy nie znajda bo bedzie za duzo ludzi.juz terazvjest zle a co dopiero jak sie dziecioroby beda ninstop rznac:o

Gość gość
rydzyk dostanie 20 milionów albo i wiecej a wy sie cieszycie ze jeden raz pińcet :D:D dostaniecie :classic_cool: i tak malo.. Rydzyk powinien dostac koopa w swoj ksiazecy tylek a nie pieniadze podatnikow