Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Tak jak w temacie.. Odbylam stosunek z moim chlopakiem 9 stycznia .. Zabezpieczalismy sie prezerwatywa a moj chlopak byl poza a jelsi byl to delikatnie. 1 stycznia mialam miesiaczke.. Powinnam miec 2-3 lutego a nie mam jej do tej pory. Zrobilam test ciazowy wczoraj i wyszedl negatywny. Czy mozliwe zebym byla w ciąży???

Gość gość
Tak, jestes w ciazy i urodzisz dauna z wodoglowiem.

Gość gość
Nam trudno to ocenić. Jeżeli zrobiłaś test to prawdopodbnie w ciąży nie jesteś. Jeżeli w ciągu kilka dni nie dostaniesz miesiączki to Udaj się do ginekologa, przepisze coś na wywołanie okresu.

Gość gość
może po prostu przesunęła Ci się owulacja. Zacznij wyznaczać sobie fazy cyklu. Skoro się zabezpieczaliście to powinnaś byc spokojna. Jeśli jednak to dla Ciebie za mało to stosujcie dodatkowe zabezpieczenie np contragel, żel plemnikobójczy.

Gość gość
albo zamiast tego współżyjcie tylko i wyłacznie w dni niepłodne. Ale musisz nauczyć się je prawidłowo wyznaczać.

Gość gość
a jak wyznacza sie dni płodne w przypadku nieregularnych cykli?

Gość gość
dni płodnych się nie wyznacza tylko obserwuje. A jak długie są twoje cykle, od ilu do ilu dni?

Gość gość
gość 2016.03.29 a jak wyznacza sie dni płodne w przypadku nieregularnych cykli? Najprostszym rozwiązaniem moim zdaniem jest mikroskop owulacyjny. Jest wielokrotnego użytku, na ślinę, więc bardzo wygodny. Z własnego doświadczenia mogę polecić Afrodytę.

Gość gość ade
jak sa nieregularne cykle to mikroskop może być niewystarczający. Trzeba dodatkowo mierzyć temperaturę. Dlatego że w cyklach nieregularnych może organizm podchodzić do owulacji kilka razy. Oczywiście owulacja w cyklu może być tylko jedna żeby nie było (chyba że są w jednym czasie), ale podejść do niej może być wiele. I oczywiście może sie tez to zdarzyć raz na jakiś czas u kobiet które do tej pory miały regularne cykle więc najlepiej jest do tego wszystkiego mierzyć temperaturę jesli komuś faktycznie ciąża w danej chwili nie leży albo jeśli dopiero zaczyna z metodami naturalnymi.

Gość gość
Kochałam się ze swoim chłopakiem w prezerwatywie, po stosunku nalewal tam wody i nie leciało to znaczy ze nie pekala Ale spóźnia mi sie okres 2 dni strasznie panikuje i się boję, zrobiłam test rano i wyszedł negatywny czy to może być ciąża?

Gość gość
Nikt na forum ci nie powie czy to ciąża czy nie. Testowi nie wierzysz więc nie bardzo wiem na co więcej liczysz?

Gość gość
Liczę na jakąś radę, czemu takie opóźnienie może być spowodowane? Czy jest jednak prawdopodobieństwo ciąży?

Gość gość
Różne mogą być przyczyny, stres, zachwiania hormonalne. Zawsze miałaś cykle regularne? obserwowałaś swój cykl?

Gość gość
Kochałam się ze swoim chłopakiem w prezerwatywie, po stosunku nalewal tam wody i nie leciało to znaczy ze nie pekala Ale spóźnia mi sie okres 2 dni strasznie panikuje i się boję, zrobiłam test rano i wyszedł negatywny czy to może być ciąża? xxxx dwudniowe spóźnienie to jeszcze nie jest takie straszne spóźnienie. Nawet jakby się spóźniło 2 tyg to jeszcze nie jest nic niepokojącego chyba że sytuacja się powtarza. Przyczyn takiego spóźnienia może być wiele i tak naprawdę mogły mieć na to wpływ ostatnie miesiące a nie tylko dni. Niestety jeśli nie obserwujesz cyklu to ciężko powiedzieć czy dostaniesz okres w najbliższych dniach czy może później bo nikt tutaj wróżką nie jest. Jeszcze pytanie kiedy miałaś ten stosunek? Może za wczesnie na test.

Gość gość
Przy każdym stosunki istnieje ryzyko zajścia w ciążę. Zabezpieczaliśmy się prezerwatywami, które nie pękły i nie były wadliwe, a mimo to zaszłam w ciążę.