Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa94

Mama zabroniła mi się interesować chłopakami

Polecane posty

Gość Dociekliwa94

Mam nieco ponad 20 lat, ale mam bardzo duże problemy w relacjach z płcią przeciwną. Wiem, że to śmiesznie zabrzmi i pewnie mi nikt nie uwierzy, ale nie potrafię nawet zagadać, podejść do chłopaka, który mi się podoba. Boję się, z jednej strony jestem ciekawa, chciałabym poznać bliżej jakiegoś chłopaka, wyjść do kina, do restauracji, a z drugiej strony strasznie się boję gwałtu, ciąży, pobicia, przemocy psychicznej, kradzieży. Moja mama nie pozwalała mi w szkole interesować się chłopakami, byłam jej posłuszna, chociaż w głębi duszy zastanawiałam się, jak to jest z chłopakami. Kiedy w gimnazjum jacyś chłopcy do mnie podeszli i rozmawiali ze mną, to powiedziała, że oni w tym wieku nie mają nic w głowie, tylko myślą o seksie, jakby tu dziewczynę wykorzystać. Kiedy zauroczyłam się po raz pierwszy w życiu w chłopaku, nakrzyczała na mnie, że nie życzy sobie tego, żebym się na niego patrzyła, że jeżeli nie przestanę się na niego patrzeć, to mi przestanie płacić za korepetycje z matematyki. Wiem, że chciała mnie chronić, wiem, że mnie ochroniła i dzięki temu nie zostałam samotną matką, ale...Czuję się teraz bardzo samotnie, żyję w ciągłym strachu. Tak się czasami zastanawiam, skoro spotykanie się z chłopakami jest takie złe, to dlaczego moja mama wyszła za mąż, skoro mężczyźni są tacy źli? Powtarzała mi, że jak jest romans, to mężczyźnie to w ogóle nie szkodzi, a kobiecie zawsze, kobieta zawsze na tym przegra i wyjdzie psychicznie pokiereszowana. Co ciekawe, w mojej rodzinie to ojciec był matce podporządkowany, a nie ona jemu. Nie wiem już, co robić, mam w głowie totalny bałagan. Był ktoś kiedyś z Was w podobnej sytuacji?

Gość Dociekliwa94
Ktoś miał podobną sytuację?

Gość gość
Matka nie ma prawa zabranić ci spotykania się z chłopakami. Masz prawo do relacji towarzyskich, w tym również do tego aby mieć chłopaka i uprawiać seks. To normalne.

Gość gość
Jeżeli chodzi o zagadanie do chłopaka, to najprościej jest przejść do rzeczy: "Hej. Obciągnę z połykiem za dychę. Masz ochotę ?" :)

Gość Brunetos244
Zacznij żyć, dziewczyny w twoim wieku to juz w p****lach grają lub przerobiły po 100 facetow. To są skrajne przypadki oczywiście ale rusz sie i je..ać to co twoja matka mowi, ona za ciebie życia nieprzeżyje

Gość gość
W tym wieku już nie musisz się słuchać matki :) a sama się utrzymujesz, czy studiujesz?

Gość gość
-U-W-A-G-A- Przede wszystkim nie czytaj rad kretynów z tego forum.... Pogłębią Ci problem jeszcze bardziej...

Gość gośće
ja mialem taki zycie po prostu bylismy rodzina zalozona z desperacji skonfliktowana zylismy jak w obozie wojskowym i w czasach mojego liceum siostra moja przegiela z buntami i ja nie moglem miec zycia towarzyskiego bo bala sie ze mi podobnie odbije

Gość gość
Ja mam 29 lat, jestem singlem, i nie mam zamiaru zakładać rodziny. Odetnę paliwo polskiej patologii.

Gość Dociekliwa94
Nie chcę być uprawiać seksu z byle kim i gdzie popadnie. Chcę do wszystkiego dojść powoli, stopniowo, ale ja naprawdę, boję się nawet podejść do chłopaka! Przecież to jest druga skrajność! Albo uprawianie seksu gdzie popadnie, albo totalne unikanie kontaktów towarzyskich, to są dwie skrajności! Myślicie, że zachowanie mojej matki mogło mieć wpływ na to, że mam teraz takie problemy?

Gość gość
ja do dzisiaj wspominam jak w tym liceum jakas miete czula do mnie najladniejsza dziewczyna w klasie wprawdzie chlopakow zmienia co miesiac

Gość gość
Myślę że tak. Za długo byłaś trzymana w izolacji i uległaś alienacji. W tej sytuacji musisz przeskoczyć z obecnej skrajności do przeciwległej - czyli obciągania z połykiem za dychę. To trudne. Jak skok nad przepaścią. Ale dasz radę. Nabierz głęboko powietrza i naprzód :)

Gość gość
20 lat czas sie usamodzielić i wyprowadzić i po problemie nie bedzie zakazow

Gość Dociekliwa94
Niektóre wypowiedzi tutaj są szaleństwem. Szukam wsparcia, pomocy, dobrej rady. Czuję się jak społeczna kaleka. To jest społeczne kalectwo. Tak się nie da żyć. Moja matka ciągle mi mówiła, że mam się uczyć, bo ciotka się dobrze nie uczyła, bo zaczęła chodzić na randki z wujkiem. Przecież moja matka chodziła na studiach z moim ojcem! Dlaczego jej było wolno, a mnie nic nie wolno?!

Gość gość
Masz 20lat czas wyfrunac z gniazda

Gość Dociekliwa94
Ja od dwóch lat już nie mieszkam z rodzicami, próbuję żyć po swojemu, ale nie daję rady, mam jakąś psychiczną blokadę, to nie jest takie proste.

Gość guiuy
Rodzicòw nie zmienisz ...Na na zakazy masz chyba za dużo lat może faktycznie skup się na usamodzielnieniu i dorośnij. Pamietaj prawdziwej miłości nic nie jest w stanie powtrzymać..

Gość gość
Ta wewnętrzne blokada którą czujesz to skutek traumatycznych przeżyć. To zupełnie normalne uczucie. Musisz znaleźć chłopaka który cię wszystkiego nauczy, tzn. powoli i delikatnie wprowadzi w świat obciągania :) Najważniejsze żebyś się nie denerwowała i nie bała. Wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
Nie słuchaj kretynów z tego forum, odpowiadają ci faceci którzy sami nigdy w związku nie byli i są starymi prawiczkami spędzającymi czas na babskim forum.

Gość gość
* starymi przegrywami

Gość gość
Myślę że Twoje problemy mogą być spowodowane zachowaniem Twojej mamy. Ja zastanowiłabym się nad skorzystaniem z pomocy psychologicznej. Sama miałam problemy i zbyt długo zwlekałam z decyzją o profesjonalnej pomocy psychologa która w efekcie najbardziej mi pomogła. Trzeba tylko znaleźć mądrego specjalistę. Naprawdę nie zwlekaj bo szkoda marnować czas i tkwić w problemie. Życzę powodzenia. A i nie słuchaj durnych porad np. o tym że powinnaś przejść w drugą skrajność czyli byle jak z byle kim.

Gość gość
musisz sie słuchac mamy jezeli chcesz byc szczesliwa 4 przykazanie złamanie to ciezki grzech musisz modlic sie za mame zeby byc szczesliwa ii w tedy mama sie zmieni i jak bedziesz sie modliła to musisz wiezyc w moc modlitwy a jezeli nie masz wiary to pros jezusa o wiare

Gość Dociekliwa94
Tylko dlaczego jej wolno było chodzić z chłopakiem, a mnie nie wolno nawet się patrzeć? Czy ona jest jakimś nadczłowiekiem, że jej więcej wolno?

Gość gość
kolejne prawicze prowokejszyn 🖐️

Gość gość
i to napisane językiem Hitlera "nadczłowiek" :O

Gość Dociekliwa94
To nie prowokacja, ale tak, jestem dziewicą, przeraża mnie kontakt fizyczny.

Gość gość
2/10 na zachete