Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Druga cc

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny orientujecie się jak to jest? Przy pierwszym porodzie miałam cc ( 3 lata temu). Teraz jestem znowu w ciąży. Czy mam prawo mieć drugą cc? Czy znowu zależy to od lekarza i wskazań?

Gość gość
Chodzi mi o to, czy mogą być problemy z tym, żebym drugi poród miała również zakończony cc.

Gość gość
Mi lekarz mię robił problemów. Rodzilam w dużej państwowej klinice. Oczywiście wizyty prywatne, powiedział że 1 cc mam prawo mieć drugie cc i nikt nie zmusi mnie do sn w tym szpitalu. I miał rację, zgłosiłam się ze skierowaniem i miałam cc bez problemów. Ale np w mniejszym szpitalu wiem że koleżanki były namawiabe do sn po 1 cc. W małych szpitalach mogą niestety oszczędzać na cesarkach i namawiać do sn. Zapytaj lekarza prowadzącego najlepiej

Gość gość
Jestem w tej samej sytuacji. W poniedziałek idę do gina i zapytam co i jak. Mam 2 koleżanki które miały najpierw cc a później rodziły sn. I o ile u jednej minęło chyba z 5 lat od porodu to druga miała niecałe 2 lata różnicy.

Gość gość
U mnie było rok roznicy po 1cc. Mogłam próbować naturalnie bo blizna była ok. Wybrałam drugą cc

Gość gość
ja 4 lata po cc, miałam ponowne cc, wskazaniem było 1 cc nie było problemów ale wybiera rodząca formę porodu

Gość gość
To daj proszę znać jeśli możesz. Ja mam zwężoną miednicę, dlatego miałam cc przy pierwszym porodzie. Z tym, że jedni lekarze uznają to przeciwwskazanie a inni nie. Drugą ciążę prowadzę u innego lekarza. O porodzie jeszcze nie rozmawialiśmy bo jestem dopiero na początku ciąży.

Gość gość
Czyli kobieta ma prawo wybrać?

Gość gość
Tak ma takie prawo. Ale nie we wszystkich szpitalach je respektuja niestety

Gość gość
wiem, znam tą niby listę, ale nie uwierzę, że mogą zajać się noworodkiem z ciężkim zakażeniem itp. dziewczynę odesłali do innego szpitala z sączącymi wodami, bo problemu mieć nie chcieli, siedziała u nich kilka godzin zanim ja odesłali a w szpitalu drugim urodziła i leczono dziecko z infekcji kilka dni jak takim przypadkiem zajać się nie chcą, to co mówić tu o deczko cięższych

Gość gość
wyżej to pomyłka co do tematu

Gość gość
Musisz zapytać swojego lekarza, jak jest praktykowane w konkretnym szpitalu, bo to różnie bywa. Tam, gdzie ja rodziłam, eolą zrobić ponownie cesarkę, chyba że kobieta chce sn, to podpisuje papier, że ne własne ryzyko.

Gość gość
Ja pierwsze dziecko, 3 lata temu rodziłam przez cc, bo takie było wskazanie. Teraz lekarz powiedział, że musiałabym podpisać im zgodę, że nie chcę rodzić przez cc a sn. Inaczej będę mieć drugie cc. Oczywiście taka forma porodu bardzo mi odpowiada i nic podpisywać nie będę:) rodzę w niedużym powiatowym szpitalu. Miejscowość 35 tys. mieszkańców.

Gość gość
Po cc na porod sn musisz wyrazić pisemna zgode.

Gość gość
Oczywiście taka forma porodu bardzo mi odpowiada i nic podpisywać nie będęusmiech.gif xxxxxx Będziesz musiała coś podpisać. Zgodę na cesarkę. Lekarz nie może Cię pociąć, jeśli nie podpiszesz zgody na operację ;)