Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelovamilka

Ciąża czy coś ze mną jest nie tak?

Polecane posty

Gość karmelovamilka

Cześć dziewczyny. Mój problem polega na tym że ostatni okres miałam 26.12.2015 i od tamtej pory nic zadnych plamien czy coś co wskazywało by na okres. W poniedziałek 08.02 zrobiłam test ciążowy wyszedl pozytywny, nie wierzyłam zrobiłam drugi 09.02 i też wyszedl pozytywny tylko że kreski były jeszcze dość blade widoczne Ale blade. Dziś 12.02 miałam wizytę u ginekologa który powiedział że ciąży nie widzi i ze macica jest pusta żadnego pęcherzyka nic nie ma. Czy ciaza może być tak wczesna ze jej nie widać jeszcze? Lekarz powiedział że to pewnie zatrzymanie okresu i najpierw chcial przepisać mu luteine jak spytalam czemu testy wyszły pozytywne i to aż dwa kazal powtórzyć test i jak wyjdzie pozytywny mam przyjść za tydzien. No i wrocilam do domu i szybko do apteki po test i wyszedl pozytywny i kreska druga już jest ciemniejsza. Czy jednak jest jeszcze za wcześnie na usg? Po obserwacji śluzu wydaje mi się ze dni płodne miałam między 23-28 stycznia. Ale już nie zdarzylam Po W o tym lekarzowi bo nie dał mi dojść do słowa.

Gość karmelovamilka
Poradzcie mi coś dziewczyny bo zaraz zwariuje

Gość gość
Mogłaś poronić tak wczesną ciążę i poziom hormonu jeszcze nie spadł albo masz raka, albo ślepego lekarza :)

Gość karmelovamilka
No ale kreska za każdym razem co robię test jest ciemniejsza. No i czy jakbym porobiło to nie miałabym jakiegoś plamienia czy krwawienia czy czegoś takiego?

Gość gość
idź na beta hcg z krwi -2 razy w odstępie 48 godzin to wyjaśni sprawę ciąży. A jak twoje cykle? długość i regularność?

Gość karmelovamilka
No ostatnie cykle mialam regularnie co 38 dni do grudnia. W grudniu wylądowałam u lekarza, bo dostałam krwotoku i strasznych boli brzucha z wymiarami i biegunko. Lekarz przepisał mi wtedy tabletki antykoncepcyjne i aulin. No ale tabletki bralam tylko przez miesiąc ze względu na migreny które mam i nie mogę brać antykoncepcji. Ostatnio tabletkę wzielam 22 grudnia i 26 grudnia dostalam krwawienia z odstąpienia. No i na kolejnej wizycie powiedzialam lekarzowi ze nie mogę brać anty i przepisał mi castagnus no i bralam to 2 tyg mniej więcej i dostalam uczulenia i musiałam odstawic. No i po obserwacji śluzu ciagle mialam albo sucho albo sluz nie plodny, dopiero 23 stycznia zauważyłam u siebie sluz plodny i temp zaczela mi wzrastać no i 27.01 miałam chyba najwyższa temp 37,4 i od tamtej pory temp skacze między 37,1-37,4.

Gość gość
Jesteś w ciąży,bierz kwas foliowy i się uspokoj, zaraz wszystko będzie widać

Dziękuję, mam nadzieję że teraz już coś zobaczę. Może ktoś jeszcze coś się wypowie, może miał ktoś podobnie?

Gość gość
Zazdroszcze ci , tez bym chciala :( Jesteś w ciazy :D Idz na bete i napisz nam jak wyszla :)

Gość gość
na pewno to bardzo wczesna ciąża i dlatego widać nie było, czekaj spokojnie do wizyty lub zrób bete:)

Gość gość
Niestety mi sie juz nie uda bo osoba którą kochałam i z którą chcialam mieć dzieci... zostawila mnie miesiac temu :(

Gość gość
Jest możliwe,ze lekarz ze zobaczył pęcherzyka.moja lekarka pęcherzy pokazala mi w 5 tygodniu ciąży pozniej znów oglądałam maluszka.lelarka nie miala nigdy problemu ze znalezieniem.w równym 12 tygodniu pewna lekarka wykonujaca mi usg nie potrafila znalezc 6 cm bobasa przez chwile zastanawiałam się czy jestem w ciazy.wszystko zalezy od lekarza i od sprzętu.jestes w ciąży gratulacje

Gość gość
Skoro kreska ciemnieje to jesteś w ciąży. Zrób dwa razy betę i z tym wynikiem do lekarza. Może wtedy będzie widać. A najlepiej to idź do innego bo ten chciał dać Ci leki na wywołanie okresu. A ty kobietko w ciąży jesteś. Zrób sobie tez badanie progesteronu i krzepnięcia krwi to ważne na początku ciąży. Wysyłam ci ciążowe fluidki mój szkrab ma już 30 tygodni jeszcze dziesięć i rodzimym. Powodzenia

Gość karmelovamilka
W ktorym tyg widać pecherzyk? Czy możliwe że teraz już by był? Czy zobaczę to w piątek ?

To w ktorym tyg bylas jak poszlas na usg? Nie bylo za wcześnie? Przeważnie lekarze na wizytę umawiają w 6-7 t najwcześniej

Gość karmelovamilka
Byłam w piątek i lekarza 19.02. Zrobił mi usg i już było widać pęcherzyk ale bez płodu . Lekarz powiedział że to dopiero 5 tydz, ale mam się nie nakrecac bo zdarzają się ciąże bezpłodowe, nie zlecił żadnych badań, nic. Kazał przyjść za 3 tyg. Myślicie ze wszystko jest w porządku?

Gość gość
Pierwszym dzieckiem bylam w 5tyg i też bardzo nie było widać po tyg juz było widać. Wtedy dr powiedział że jest obrączka a musi byc pierścionek wiec poczekaj i u ciebie się coś zobaczy

Gość karmelovamilka
Hej dziewczyny. No i czułam że coś nie tak, trafiłam na jakiegoś dziwnego lekarza, nie zlecił żadnych badań nic, no a wczoraj wylądowałam w szpitalu z poronieniem zagrażającym.

Gość gość
no a co ci w szpitalu powiedzieli? Jakieś badania miałaś -usg, betę?

Gość gość
Odezwij się jak tam.

No że powinnam zmienić lekarza, bo lecze sie na niedoczynnosc tarczycy i powinnam być pod stałą opieką lekarza, bo TSH nadal mam podwyższone z 10,24 zjechała obecnie do 5,02 no ale w ciazy to nadal wysokie. No ale lekarz prowadzący moja ciaze nie zlecił żadnych badań, tylko kazał przyjść za 3 tyg bo jeszcze dziecka nie widział tylko niby ciałko żółte w pęcherzyku. No w szpitalu lekarz powiedział że już wg zdjęcia z usg widać ciałko żółte ciążowe i powinnam mieć już kartę ciąży założoną i badania podstawowe zrobione, po za tym lekarz nie zdiagnozowaŁ u mnie torbiele 32mm, a przed ciążą pytałam go o ten problem , ponieważ miałam podejrzenie torbieli

Gość gość
a który to tc -jak określili go w szpitalu?

Gość gość
Mój lekarz też w 5 tc jeszcze nic nie znalazł. Trochę więcej płynu w jamie macicy i to wszystko, a za tydzień już było serduzko

Gość gość
Beta hcg od razu Ci okresli czy jest ciąża czy nie. Ale jak testy wychodzą, to na 100% jestes