Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelovamilka

Ciąża czy coś ze mną jest nie tak?

Polecane posty

Gość gość
Koniecznie zmień tego lekarza. Poczytaj opinie na necie, popytaj znajome. Ja tak miałam że długo długo nie mogłam zajśc w ciąże a jak już zaszłam to się martwiłam. Pierwszy lekarz też kazał mi za 2 tyg przyjść, żadnych badań nawet głupiej cytologi nie zrobił, poszłam do innej to mi zleciła tylko badanie TSH i cytologię, w dodatku kazała mi zrobić niektóre badania które mi przysługują na fundusz prywatnie. Dopiero jak poszłam do kolejnego lekarza to mi zlecił wszystkie badania. Kartę ciąży też mi dopiero u tego ostatniego założyli bo ciągle tylko słyszałam "a to przy następnej wizycie". Ten ostatni się zdziwił że jeszcze nie mam karty ciąży, a to juz był chyba 9 tydzień. I tak na dobrą sprawę to wszystkie podstawowe badania miałam zrobione dopiero w 11 tyg ciązy bo ten ostatni lekarz też kazał odczekać z badaniami krwi żeby mnie za często nie kuli, bo to też nie wskazane. Na szczęście wszystko przebiegało bez problemów.

Gość karmelovamilka
Byłam dziś u endokrynologa, nie miałam badań nic bo myślałam że Pani doktor mi zleci a ona kazała prywatnie zrobic TSH i FT4 i przyjść za miesiąc, zwiekszyla mi dawkę letroxu z 50 na 75 i dostalam jodid 200. No w listopadzie wyniki mialam nie ciekawe, zznaczy FT3 mialam podwyższone, FT4 w normie i TSH 9,017. Pani doktor powiedziała że przed ciążą było ono strasznie wysokie i że zachowalam się nie odpowiedzialnie i że teraz przeze mnie moje dziecko będzie uposledzone. Nie wiem co myśleć teraz, lekarz w szpitalu mówił że wszystko jest w porządku i płód się prawidłowo rozwija.