Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana panna młodaa

Ślub cywilny

Polecane posty

Cześć, mam poważny dylemat. Ponieważ za dwa miesiące wychodzę za mąż. Będzie to narazie ślub cywilny ponieważ jestem w ciąży. Oczywiście później będzie kościelny również ale łącznie z chrzcinami. Na tą chwilę jestem w 11 tygodniu ale wtedy będzie dokładnie to 19 tydzień więc brzusio pewnie też już będzie duży tym bardziej że zawsze należałam do osób otyłych. Najlepiej czuje się wiadomo w ciemnych kolorach natomiast nie uważam aby był to stosowny kolor na własny ślub. Wiadomo Oczywiście jak każda panna młoda chce wyglądać olśniewająco (tym bardziej iż mój mężczyzna jest wzrokowcem i chce wywrzeć na nim wrażenie). macie może jakieś pomysły na fason i kolor bo oglądając w sklepach sama nie mam pomysłów :'(

Gość gość
Jesteś w ciąży wiec ze masz troche więcej ciałka to normalne i dla każdego powinno być zrozumiałe. ;) ja bym na pewno nie radziła sukienki długiej i rozkloszowanej za bardzo bo niby każdy mówi ze rozkloszowana wyszczupli ale to nie prawda. Moja siostra na cywilnym 2 misiace temu miała ale krótką i rozkloszowaną a była juz w piątym miesiącu i ślicznie wygladala . Przymierzala długa rozkloszowaną i byla porażka. :)

Gość gość
Dokladnie. Wybierz sukienkę w kolano, leki rozkloszowana pod biustem, ecru lub jakąś kremowa, możesz założyć do niej taki dłuższy żakiet i bedzie super.

Widziałam kilka fajnych sukieneczek ale sama nie wiem. Jeśli chodzi o długość do kolan to nie sądzę by było dobrze bo lytki mam grube :'(

Gość gość
" Będzie to narazie ślub cywilny ponieważ jestem w ciąży. Oczywiście później będzie kościelny również ale łącznie z chrzcinami." Logika katolików - w ciąży kościelnego brac nie wypada :D

Gość gość
Co z tego że łydki. Same łydki nie mogą być grube. Moja siostra też bardzo już w 5 miesiącu miała opuchnięte każdy się dziwią ale w sukience ecru do kolan pod biustem rozkloszowanej wyglądała naprawdę super a długie suknie to była porażka uwierz.

Po pierwsze jeśli chodzi o ślub kościelny to nie dlatego że nie wypada tylko dlatego że jest bardziej kosztowny. A cywilny bierzemy tylko dlatego, aby wrazie jakieś problemów ze mną tatuś nie miał problemów z uzyskaniem dziecka. Poprostu zabezpieczenie. A po drugie już w tematyce ja niegdy nie należałam do osób szczupłej postury :$. dlatego też moje nóżki raczej też nie wyglądają zgrabnie. Rozumiem że do kolan sukieneczka była by elegancka skromna a zarazem olśniewająca ale zastanawiałam się właśnie nad taką np do ziemi ale prosta a pod biustem może taki paseczek kryształków?

Gość gość
Koleżanko Ty byś po prostu chciała mieć suknie ślubną długą ;). Ja bym postawiła na ślubna do kolan i po biustem też może być paseczek kryształów. A jak chcesz mieć coś koniecznie do ziemi to niech tył będzie długi raczej Ci to nie zaszkodzi. Ja miałam długą i rozkloszowaną też z krzyształkami ale one były na całym gorsecie tyle , że brałam ślub w lato i nie jestem z grubszej kości.. To kościelny był i w krótkiej by nie pasowało po za tym chciałam mieć długą;) a Ty idź do salonu z kimś zaufanym i przymierz i taką i taką i sama zobaczysz ;)

Gość obluda te katolickie sluby
jeszcze welon do ziemi jak dziewica załóż sobie:p

Gość załamana panna młodaa
tak będę musiała zrobić dzięki wielkie z pooc

Gość gość
Nie rozumiem uszczypliwości niektórych ludzi. Co Cię obchodzi powód ich ślubu. Myślę, że masz bardzo wąskie postrzeganie świata. Co do sukienki to zgadzam się z przedmówczyniami sukienka do kolan lekko rozkloszowana odcięta pod biustem. Delikatna i skromna. Myślę, ze nie będziesz miała jeszcze wielkiego ciążowego brzucha, więc będziesz śliczną panną młodą. Najgorsze co można zrobić to na siłę ukrywać ciąże i zgniatać biednego dzidziusia jakimiś sznurowanymi gorsetami. Uwierzcie mi są takie panny młode, bo najważniejsze to co ludzie powiedzą, a zdrowie dziecka i swój własny komfort spychają na daleki plan, ale to już inna historia:) Nie martw się na pewno znajdziesz taką sukienkę, w której będziesz wglądać świetnie, a zakochasz się w niej od pierwszego wejrzenia:) Pozdrawiam i udanych poszukiwań życzę.