Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga dziecka w 39tc

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj doktor powiedział że moja córcia waży 2880 ... i mówił że waga jest w normie ...ale to nie za mało? ?? W szputalu jakcbylam 10dni temu mała ważyła 2800...alecw sumie wagę różnie mi pokazywało bo 2na kontroli 2850 a na drugi dzień w szpitalu 2800 ale to nie zmienia faktu że mniej jakc 3kg ale nie pale pije jedną słabą kawę maksymalnie nawet niecodzienne (pół łyżeczki) jem zdrowo dużo owoców i warzyw jogurtow itp. Dużo się ruszam. Javi mąż byliśmy dużymi dziećmi

Gość gość
Mój syn gdy się urodził czyli pół roku temu i ważył 2.500 i teraz jest duży, tyle ,ze szczupły nie martw się. Lekarka też mi wtedy powiedziała, że 2.500 po urodzeniu jest dobrze ale mogło być lepiej no cóż.

Gość gość
moja urodziła się na początku 39 tyg z waga 2900 i było ok... pamiętaj że usg nie pokazuję rzeczywistej wagi a tylko przybliżoną na podstawie pomiarów , zdarzały się sytuacje że usg pomyliło się nawet o pół kg....

Gość gość
To tylko szacunki. Oczywiście waga może być inna w dwie strony. Nie martw się na zapas. Zresztą to wcale nie tak niska waga. Nie wiadomo kiedy urodzisz. Ja urodziłam w 42 tc

Gość gość
mi na usg pokazalo ze maly wazy 3450 (dzien po terminie) urodził się następnego dnia z wagą 3850. ja w te usg nie wierze :)

Gość gość
Nasz synek w 37 tygodniu ważył wg usg 2500g a tydzień później urodził się z waga 3200g. Pamiętam jak jechaliśmy do porodu a ja płakałam że jeszcze za wcześnie że jest za malutki...

Gość gość
No w sumie też prawda a tym bardziej że dziewczynki zazwyczaj są troszkę mniejsze niż chłopcy. .....

Gość gość
U mnie na usg syn było 2500 a urodził się 2300 więc dużej różnicy nie było. Jednak najbardziej lekarzy dziwił wzrost i mówili że krasnoludek się urodzi i faktycznie miał tylko 47 cm w 39tyg.

Gość gość
Mi pod koniec ciąży mówili że 3600 a to był jakoś 37 tc, urodził się synek w 40 tc z wagą 3290. Tylko lekarz przyjmujący na oddział zrobił tak dokładne pomiary ze oszacował 3300.