Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Domciak

Fusion i lpg

Polecane posty

Gość Domciak

Hej, ostatnio kupiliśmy z mężem autko, które ma służyć głównie mi do pracy. Jest to Ford Fusion z 2005r, silniczek 1.4. Myślimy żeby jeszcze w najbliższym czasie zamontować do niego instalację lpg. Sądzicie, że to dobry pomysł? Jeśli tak to jaka firma jest dobra? Mąż myśli o Brc, ja się nie znam. Z góry dzięki za odpowiedzi.

Gość Tedor
Mały silnik, pewnie spala też nie dużo.. Ale w sumie jak będziesz trochę jeździć to spróbować możesz. Co do instalacji to dależy kto co lubi...

Gość Domciak
Jeżdżę codziennie do pracy, no i w weekendy czasami na wieś do rodziny. Trochę km wychodzi rocznie. Mąż mówił że koszty założenia się zwrócą. Gadaliśmy ze znajomymi i też mówili, że można myśleć o brc, miał ktoś z tym doświadczenie??

Gość gość
My się zdecydowaliśmy na montaż instalacji gazowej w naszym samochodzie i nie żałujemy tej decyzji. Jeździmy dużo i to rozwiązanie jest opłacalne. Mogę Ci dać namiar na www.autogaz.com.pl w Katowicach gdzie zakładaliśmy instalację

Gość Domciak
I jaką instalację lpg założyliście do auta?? Jak się sprawuje? My jesteśmy niestety ze Szczecina więc trochę drogi jest... Może ktoś też zna jakiś sprawdzony warsztat z okolic Szczecina?? Trochę już oczytaliśmy o instalacjach i w sumie już chyba jesteśmy zdecydowani bo im szybciej zagazujemy, tym szybciej będą oszczędności:)

Gość Zel
W Szczecinie jest trochę gazowników, więc może kogoś ogarniecie...:)

Gość Domciak
Witajcie, auto już odebrane z warsztatu. Pojechaliśmy do zakładu doradzonego przez znajomych.. Założyliśmy instalację Brc Sequent 32, gazownik powiedział, że na pewno zrobimy na niej duży przebieg. Ja wracałam do nas do domu i jechało mi się dobrze, nie czuje żadnej różnicy więc plus. Pozdrawiam Was i dziękuję za wypowiedzi:)

Gość gość
Jeśli sa tu już ludzie, którzy mieli do czynienia was nie z LPG, polecam zapoznać się z treścią tej strony www.knra.pl to organizacja, która zrzesza firmy zajmujące się produkcją, handlem i wszelkimi usługami w zakresie instalacji gazowych w autach, warto wiedzieć o takich firmach:)