Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Matka123

Moja córka się odchudza...

Polecane posty

Gość Matka123

Witam, Mam 12-letnią (od marca 13-letnią) córkę. Od jakiegoś czasu zauważyłam, że zaczyna się odchudzać (waży 45 kg do wzrostu 165 cm, nie jest gruba). W jej pokoju znalazłam jedzenie . Gdy ją o to pytam, udaje, że nie wie o co chodzi. Pytałam ją tyle razy, dlaczego to robi. Nie chce powiedzieć. Ostatnio znalazłam u niej w pokoju niezjedzony obiad. Przyznam, że nakrzyczałam na nią. Wiem, że źle zrobiłam, ale ja już nie wytrzymuję. Pytania do Was: 1. Jaka może być tego przyczyna? (w domu nie ma żadnych problemów, w szkole ma same 5 i 4) 2. Co mam z tym zrobić?

Gość gość
Jest wyższa ode mnie, a mam 20 lat :D Ona przy tym wzroście już ma niedowagę.

Gość gość
A, nie, sorry ona jest już wychudzona, co jest niebezpieczne, zabierz ją do lekarza.

Gość gość
twoja córka ma...sporą niedowagę. o jakies 10 kilo

Gość gość
w dodatku ona rosnie wiec niedowaga może pociagnać za sobą pewne ZABURZENIA wzrostu itd. weź ja do lekarza

Gość gość
To już zaburzenia łaknienia ;-( proszę, zadziałaj szybko. Sama przeszłam anoreksję-koszmar. Wyszłam z tego po kilku latach min dzięki mamie. Teraz sama mam córki, jedną w wieku Twojej i bardzo jestem wrażliwa na takie sprawy. Moja córka ma 158cm i waży około 50kg i jest normalna. 45 kg to malutko. Twoja córka ma problem.

Powinnaś udać się z nią do lekarza, który powie jej czym grozi niedowaga itd. Jak to nie poskutuje to może skieruje na jakąś terapię. Dobrze, że zauważyłaś. Ale nie wściekaj się na nią. To może być choroba, więc to może nie do końca jej wina. W domu jest ok i oceny dobre, ale może coś dzieje się w szkole czy u gronie koleżanek. Rodzice czasem nie są w stanie dociec i to też nie jest powód do myślenia o sobie jako złym rodzicu.

Gość gość
ona może jest w ciąży, i nie je, by później to się wydało :)

Gość Matka123
Gość : ona nawet nie ma chłopaka! A co do koleżanek, to chyba nie. Ona nie ma najbliższej przyjaciółki. Nigdy się nie koncentrowała na tym-jest raczej typem samotniczki. Tak, byłyśmy u lekarza. W przyszły wtorek wybieram się z nią do psychologa, bo to już trwa parę miesięcy...

Gość gość
Jak byłam jej wzrostu to ważyłam 55 kilo i miałam idealną figurę. Idźcie szybko do psychologa, z anoreksją nie ma żartów. Chcesz się dowiedzieć czemu nie je, to od psychologa dowiesz się szybciej niż od obcych ludzi z kafe.

Gość oluskaaa67
Gość 20:11 A myślisz, że od obcego lekarza się dowie czegoś?

Gość pomocna6996
a może podoba jej się jakiś chłopak?

Gość gość
oluskaaa67 dziś A wiesz, że czasem łatwiej się otworzyć przed psychologiem, niż bliskimi?

Gość gość
Jeżeli z tego wyszła to Brawa dla niej, Serio, wyjść z anoreksji to nie takie proste :) Nalezy stale przybierać odpowiednią ilość na wadze. Moja siostra piła nutramil by tego dokonać. tez dała rade ale wizyt u psychologów było wiele, ponieważ ta choroba to przede wszystkim choroba psychiczna.

Gość gość
Ja połowę życia mialam niedowage. Z czasem i z wiekiem dojrzewalam i już nie jestem chudzinka . Nie martw się ona nie musi być od razu anorektyczka.

Gość gość
Dziwi mnie, że 12-letnie dzieci nie jedzą posiłków przy stole razem z rodzicami, tylko odchodzą do swoich pokoi z jedzeniem.