Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olcia23101992

Przerostowe zwężenie odźwiernika.

Polecane posty

Gość Olcia23101992

Witajcie drogie mamy. Chciałabym was uczulic na pewien problem. Otóż tydzień temu mój miesięczny synek zaczął wymiotowac po każdym posiłku. Kilka wizyt u pediatry,który stwierdza że to normalne, że to pewnie ulewanie, następnie każe zmienić dziecku mleko.2 dni później wieczorem zaczął tak wymiotowac że aż się dusil. My w auto i do szpitala, tam diagnoza przerostowe zwężenie odźwiernika i transport do kliniki chirurgii dziecięcej gdzie przeżyłam straszne chwile. Każdy krzyk przy pobieraniu krwi, kluciu,kroplowki,sonda przez nosek.a najgorsze gdy odniosłam małego na blok na operację pod narkoza. Morze łez i ten straszny niepokój gdy czekałam na syna. Później noc czuwania nad maleństwem nieprzespane noce.na szczęście dzięki naszej intuicji i wizyty w szpitalu pomogli mojemu dziecku i malutki dochodzi do siebie. Także drogie mamy nie wierzcie w wymówki pediatry lecz słuchajcie intuicji. Abyście nie przeżyły tego co ja.

Gość gość
Witam, u nas było to samo Syn miał 9 dni jak zaczął wymiotować, 3 lekarzy pediatrów każdy twierdził że to jak najbardziej normalne, jeden wyśmiewał mnie do męża że powinien odciąć mi internet ponieważ naczytałam się o zwężeniu odźwiernika a on widział w swojej karierze jedno dziecko z tym przez 30 lat i na 99% to nie to, a jednak pojechałam do szpitala zrobiłam usg i był operowany 4 dni później. Teraz syn ma 6 miesięcy ostatnio znajoma mi opowiada że jej koleżanki syn sobie tak wymiotuje od 3 tygodni po każdym posiłku a lekarze uznali że to refluks i poczekać aż mały skończy 3 miesiące!! wymiotujący maluch skończy 3 miesiące i wtedy dopiero na badnia do szpitala. SZOK

Gość Olcia23101992
Dokładnie tak. Lekarze bagatelizuja problem wpisując lekarstwa a dziecko cierpi. Serce mi pekalo gdy byłam z małym w szpitalu wiedząc że gdyby nie nasz upór to mogłoby dojść nawet Wkoncu do śmierci

Gość gość
U nas naszczęście podjerzewai zrobili udg i nic nie jest, ale lekarz na o wpadł ale dopiero po 4 zmianach lekarzy.

Gość gość
38 lat temu przez zwężenie zwierzaka, zmarł mój kuzyn. Historie znam tylko z opowiadań, przez 5 tyg moja ciocia patrzyła na swojego synka, który z każdym dniem słabl. Była u wielu lekarzy, którzy jej powtarzali, że to ulewanie jest normalne u noworodka. Ale on nie urwał, tylko chlustal każda kropla mleka. Gdy w końcu przyjęli małego do szpitala, jeden lekarz zdiagnozowal, co mu dolega. Następnego dnia miała być operacja, a w nocy mój kuzyn zmarł, zmarł z głodu. Gdy urodziłam synka i ciocia przyszła mnie odwiedzić i zobaczyła, jak mały ulał, poleciały jej łzy po policzku. Mimo że minęło tyle lat, a ciocia ma trzech dorosłych synów, nadal się obwinia i myśli o swoim synku, który żył w cierpieniubprzez 5 tyg.