Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesięczne dziecko nie siada samo.

Polecane posty

Gość gość

Miesiąc temu nie siedziała nawet posadzona, przewalała się. Wszyscy uspokajali mnie, więc poczekałam. Córka za kilka dni skończy 9 msc, siedzi, ale posadzona, sama nie umie się podciągnąć do pozycji siedzącej. Pełza tylko do tyłu. Podnosi się na rękach i lekko unosi pupę. Jeszcze jedna sprawa mnie niepokoi. Mianowicie zauważyłam, że córka uśmiecha się dziwnie, bez powodu. Siedzi, jest poważna, a nagle podnosi głowę do góry i tak jakby się zachwycała uśmiecha się i kiwa głową na boki. Z tym kiwaniem głową na boki zaczęło się od około tygodnia temu, kiedy zaczęła tak robić przy jedzeniu. Może jej się to spodobało i praktykuje to nawet, gdy bawi się sama. Jeśli chodzi o takie dziwne uśmiechy to jest to już od kilku miesięcy, nie wiem o co chodzi.

Gość gość
tylko na kafe tyle niedorobionych dzieci :-)

Gość gość
Mój syn zaczął siedzieć na dwa tyg przed pierwszymi urodzinami tez bardzo się martwił am byłam z nim u neurologa i stwierdził że jest wszystko ok.Na twoim miejscu tez bym to skonsultować z lekarzem to samo z tym kiwa niem i uśmiecham co na to lekarz?

Gość gość
Drugi komentarz powalił na kolana. To pewnie od mleka modyfikowanego :)

Gość gość
moja córka też ma 9 mies. Od ok 3 tygodni dopiero stabilnie siedzi posadzona, tak to przewracała sie na boki. Sama nie usiądzie z pozycji leżącej, Od ok tygodnia sama chod******ojcu, trzyma sie rączkami i przejdzie z 1 końca kojca na drugi. Więc jestem pewna że szybciej będzie chodzić niż siadać czy raczkować, jeszcze nie raczkuje ani nie pełza, bardzo tego nie lubi leżeć na brzuchu

Gość gość
chodzi/w/kojcu

Gość gość
Moja ma skończone 9 dużo mówi mama tata baba dziadzia mniam Am daj pa si trzy jeden dwa nie tak dzidzi . Nie siada sam nie raczkuje czolga sie obraca wookol własnej osi czolgac zaczela z 2 tyg temu.. Posadzona w łóżeczku wstaje na nóżki chodzi wokół łóżeczka przodem jak i pleckami do szczebelek . Jak siedzi obok niej ktos na lozku czy macie podnosi sie za ubrania na nogi.a siadać nie umie jedyniew wózku ale wozektylko na spacer.samausiasc nie potrafi