Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Witam. 3 dni temu kochalam sie z moim chlopakiem zrobilismy to raz z prezerwatywa, po krotkiej przerwie " wszedl we mnie jakies 3 razy bez zabezpieczenia, a pozniej zrobilismy to znowu, tym razem z prezerwatywa. Mialam wtedy poczatek dni plodnych. Dzisiaj pojawila mi sie duza ilosc sluzu na papierze wydaje sie zolty natomiast na bieliznie bialy, dlatego mam problem z dokladnym okresleniem jego koloru. Czy myslicie ze to moze byc ciaza ? Czy nie za wczesnie na objawy ? Moze ten sluz to po prostu przez dni plodne ? Bardzo sie boje, mam dopiero w tym roku 18 lat, pomozcie :(

Gość gość
szczerze mówiąc mało inteligentnie... -_- no ale to Wasz wybór , co do zabezpieczenia. tak, czy inaczej,... moim zdaniem 3 dni, to za wcześnie by stwierdzić, czy jesteś ciąży. odczekaj jeszcze co najmniej tydzień. i jeśli będziesz chciała mieć pewność, że nie jesteś nie czekaj do miesiączki. zrób po prostu test ciążowy.

Gość gość4445
To po co tak ryzykować -.-warto ? A potem dostawać szału ze strachu przez miesiąc albo następne 9 msc??? Mi się wydaje ze to po prostu dni płodne

Gość gość
ale test ciążowy to i tak najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki więc i tak musi na nia poczekać. Wcześniej nie ma sensu robić testów. Ciąże można dopiero wykluczyć jakieś 3 tygodnie po stosunku jak test jest negatywny.

Gość gość
powinnaś zrobić test ciążowy. ryzyko ciąży jest niewielkie ale jednak istnieje. Współżyjcie tylko w dni niepłodne, wtedy nie może dojść do zapłodnienia. Wiesz jak je wyznaczać?

Gość gość
Jejku, dawno mnie tu nie było. W ciaży całe szczeście nie jestem, a co do dni płodnych, mam specjalną aplikację na smartfona.

Gość gość
moim zdaniem takie aplikacje nie są zbyt skuteczne. Opierają się na metodzie kalendarzyka...lepszym a niedrogim rozwiązaniem jest tester na ślinę. Ja się zdecydowałam na afrodytę.