Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Albertooo

Wesele bezalkoholowe czy ma sens

Polecane posty

Go艣膰 Albertooo

Bylem raz na takim. Oczywi艣cie para m艂oda nie poinformowa艂a o tym nikogo. Po przyje藕dzie do domu weselnego gdy ludzie sie dowiedzieli polowa natychmiast wysz艂a. Reszta siedzia艂a i nic nie robili. Na oczepinach zostali tylko m艂odzi 艣wiadkowie i rodzice.bylo nudno . Para m艂oda powiedzia艂a 偶e to by艂 ich najgorszy dzie艅 w 偶yciu

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
sama bym takiego wesela nie zrobila, ale jezeli ktos sie na takie decyduje to powinien o tym wspomniec np podczas wreczania zaproszen

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wesele bez alkoholu jest jak 偶ycie bez seksu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
jaki jest sens bezalkoholowego wesela? przeciez wesele to impreza, bal, tance.. ludzie sie lepiej bawia po alkoholu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Mnie interesuje dlaczego wiele par m贸wi o tym ze bedzie robic wewelw bezalkoholowe a jak przychodzi przszenie gosci to nawet slowem nie wspomna 偶e alkoholu nie bedzie a p贸藕niej pretensj臋 ze ludzie wychodz膮

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 by艂am na takim weselu. Niestety poza brakiem alkoholu razi艂 brak mo偶liwo艣ci do ta艅ca bo m艂odzi sobie nie 偶yczyli. Ja z m臋偶em zata艅czy艂am jeden kawa艂ek, kiedy kapela - 3 ch艂opak贸w przesta艂a 艣piewa膰 pie艣ni religijne i troch臋 si臋 rozbuja艂a. Szybko jednak zosta艂a przywo艂ana do porz膮dku przez pann臋 m艂od膮 i wr贸cili do piosenek ko艣cielnych. M贸wi臋 Wam stypa nie wesele. Jakbym takie mia艂a to p艂aka艂abym chyba do ko艅ca 偶ycia na samo wspomnienie takiej uroczysto艣ci:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mia艂am wesele bez alkoholu. Nie ma sensu. Go艣cie zwin臋li si臋 bardzo szybko, zabawy bylo zero, wszystko mega sztywne. Nie polecam. Kiedy informowa艂am o tym go艣ci to niby im nie przeszkadza艂o a w praktyce wysz艂o do d**y. U nas w domu si臋 nie pije dlatego chcia艂am takie wesele a teraz 偶a艂uj臋 bo mog艂am przeciez nie pic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂em raz na takim ale przezornie wzi膮艂em piersi贸wk臋 w kiesze艅. Okaza艂o si臋 , 偶e wi臋kszo艣膰 zrobi艂a tak samo :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo 90% os贸b lepiej si臋 bawi po alkoholu. A tacy co nawet na weselu nie wypija ani kropelki to zawsze albo sztywnicy albo religijnie nawiedzeni (cz臋艣ciej to drugie). Tylko nie rozumiem dlaczego skoro para m艂oda nie pije to wszyscy go艣cie maja tez nie pic.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak trzeba by膰 nawiedzonym 偶eby zrobi膰 takie wesele :(. Ja bym nie zrobi艂a nigdy takiego bo jakie maja by膰 wspomnienia na reszt臋 zycia jak wesele zamieni si臋 w styp臋?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
My艣l臋, ze samo wino na weselu to za ma艂o. Ludzie maj膮 ochot臋 napi膰 si臋 alkoholu r贸wnie偶 ze wzgl臋du na to, ze jest sporo do jedzenia. Poza tym po pewnej dawce w贸deczki ochota do ta艅ca wi臋ksza:) Moja te艣ciowa jest bardzo religijna i chcia艂a 偶eby nasze wesele by艂o bezalkoholowe. Oczywi艣cie nie zgodzili艣my si臋 z m臋偶em. Kto nie chce niech nie pije, ale dlaczego zabrania膰 tego innym. Je艣li kto艣 ma takie pogl膮dy to prosz臋 bardzo, ale swojego dziwnego zdania nie mo偶na narzuca膰 wszystkim go艣ciom.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Takie wesele nie ma 偶adnego sensu

Udost臋pnij ten post

Szczerze, to troch臋 to smutne, 偶e ludzie bez alkoholu nie potrafi膮 albo nie chc膮 si臋 ju偶 bawi膰. Z drugiej strony, nie mo偶na nikomu narzuca膰 swojego zdania - je艣li m艂odzi b膮d藕 rodzice s膮 niepij膮cy, to nie pow贸d 偶eby innym zabrania膰 alkoholu. Chocia偶 nie za bardzo rozumiem wychodzenie z wesela na wiadomo艣膰, 偶e nie b臋dzie alkoholu. Sama abstynentk膮 nie jestem, ale razi mnie upijanie si臋 i podej艣cie - bez alkoholu to nie impreza. Wszystko w normie. Je艣li m艂odzi wiedz膮, 偶e go艣cie znaj膮 umiar i potrafi膮 si臋 zachowa膰 nawet po alkoholu - organizowanie takiego wesela nie ma wi臋kszego sensu. A je艣li s膮 osoby, po kt贸rych mo偶na si臋 spodziewa膰, 偶e strac膮 umiar i kontrol臋 - mo偶e lepiej zorganizowa膰 obiad po 艣lubie zamiast ca艂onocnego wesela?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Albertooo
Go艣cie wyszli nie dlatego 偶e nie by艂o alkoholu tylko dlatego 偶e niepowiadomili nikogo o tym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie rozumie kto robi takie co艣 jak wesele bezalkoholowe. Skoro chc膮 oszcz臋dzi膰 to nie powinni w og贸le robi膰 wesela

Udost臋pnij ten post

Czasami m艂odzi robi膮 wesele bezalkoholowe nie z oszcz臋dno艣ci a dlatego, 偶e boj膮 si臋, 偶e kto艣 si臋 upije, a nie chc膮 tego na w艂asnym weselu. Z oszcz臋dno艣ci to mo偶na faktycznie albo zrezygnowa膰 z wesela, albo ograniczy膰 liczb臋 go艣ci lub zrobi膰 zwyk艂y obiad. "Go艣cie wyszli nie dlatego 偶e nie by艂o alkoholu tylko dlatego 偶e niepowiadomili nikogo o tym" Nie rozumiem po co mieliby powiadamia膰. Jak si臋 idzie na wesele to po prostu przyjmuje si臋 to, jak si臋 jest ugaszczanym i tyle. Czy z alkoholem czy bez. To troch臋 tak jakby wyj艣膰 po obiedzie, bo nie smakowa艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja my艣l臋, 偶e wypada powadomi膰 je艣li planujemy wesele bez alkoholu. Ka偶dy mia艂by wyb贸r czy na takie i艣膰 lub ile da膰 w kopert臋. Ja na weselu bez alkoholu nie da艂abym tyle co na takim tradycyjnym. W Polsce si臋 tak przyj臋艂o, 偶e jak wesele to pe艂na g臋b膮- taniec, 艣piew alkohol i masa pysznego jedzenia. Je艣li kto艣 planuje inaczej zrobi膰 to powinien powiadomi膰 go艣ci, 偶eby nie czuli si臋 rozczarowani.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jejku jak mo偶na by艂o wyj艣膰 z wesela, bo nie by艂o alkoholu? Co by im si臋 sta艂o nawet jakby si臋 troch臋 ponudzili? Nie wiem co to za rodzina... Te偶 uwa偶am, 偶e jednak powinien by膰 alkohol, przecie偶 pij膮 tylko ci, kt贸rzy chc膮, nikt nikogo nie zmusza, ale w 偶yciu bym nie wysz艂a z takiego powodu z wesela. A je艣li kto艣 chce koniecznie bezalkoholowe, bo np. jest troch臋 os贸b, ktorelych si臋 obawiaj膮, 偶e b臋d膮 akcj臋 po wypiciu, to powinien by膰 jaki艣 wodzirej, czy jaki艣 prowadz膮cy, zeby nie by艂o tak nudno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Sorry, ale wesele to nie kinderbal, generalnie wszystkie imprezy z ta艅cami itp. s膮 z alkoholem... Ja po to id臋 na wesele-偶eby si臋 pobawi膰, wypi膰, odstresowa膰. Jak mam siedzie膰 o suchym pysku to wol臋 i艣膰 tylko na 艣lub, z艂o偶y膰 m艂odym 偶yczenia, da膰 kwiaty a za kas臋, kt贸r膮 da艂abym w kopert臋 i艣膰 na przyzwoit膮 imprez臋, gdzie nikt nie b臋dzie mi m贸wi艂, czy pi膰, czy nie... Gdyby si臋 okaza艂o, 偶e jaka艣 para m艂oda w tajemnicy zorganizowa艂a takie wesele, podejrzewam, 偶e te偶 bym wysz艂a, bo by艂oby po prostu dr臋two. A ja nie lubi臋 nudnych imprez. Poza tym cz臋艣膰 go艣c***ewnie zakupi艂aby alkohol na w艂asn膮 r臋k臋 w okolicznym sklepie czy barze...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A je艣li kto艣 chce koniecznie bezalkoholowe, bo np. jest troch臋 os贸b, ktorelych si臋 obawiaj膮, 偶e b臋d膮 akcj臋 po wypiciu x Je偶eli ma si臋 w rodzinie alkoholik贸w, kt贸rzy nie potrafi膮 si臋 zachowa膰, to my艣licie, 偶e oni nie b臋d膮 pi膰, bo wesele bezalkoholowe? Sami sobie przynios膮 alkohol, albo kupi膮 i b臋dzie jeszcze gorzej, bo ka偶dy trze藕wy, a tylko oni nawaleni...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Co to za go艣cie, kt贸rzy wychodz膮 z wesela bo nie ma alkoholu? Wioska totalna. Osobi艣cie bardzo ma艂o pije, czasami piwo, w贸dki nie lubie i wog贸le alkohol m贸g艂by dla mnie nie istnie膰 ale jednak na weselu troch臋 w贸deczki nie zaszkodzi :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym wysz艂a, m贸j m膮偶 r贸wnie偶. M膮偶 nie pije w og贸le, bo przyje偶d偶a samochodem, ja pij臋 bardzo ma艂o. Ale je艣li kto艣 za mnie decyduje, 偶e nie mog臋 wypi膰 nawet jednego kieliszka do weselnego obiadu, to wybacz, ale nie jest to 艂adne. To go艣膰 powinien o sw贸j wizerunek zadba膰, a nie organizatorzy. To tak jak z sol膮, mo偶e podasz nieposolone potrawy, bo s贸l w nadmiarze szkodzi i podwy偶sza ci艣nienie krwi? Dla mnie wesele bez alkoholu 艣wiadczy o wyj膮tkowym sknerstwie organizator贸w. By艂am na prymicjach, po pierwszej mszy kolegi. By艂 obiad, ksi臋偶a zaproszeni i alkohol na sto艂ach by艂.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mnie wesele bez alkoholu by nie przeszkadza艂o. Nie jestem alkoholikiem by tupa膰 n贸偶k膮 bo mi w贸deczki kto艣 nie da艂 :D A bawi膰 si臋 i ta艅czy膰 w fajnym towarzystwie mo偶na na trze藕wo. Je艣li ju偶 mi si臋 zdarzy wypi膰 to pij臋 1-2drinki dlatego, 偶e 95% jest nawalonych i zwyczajnie jak si臋 siedzi trze藕wemu w艣r贸d pijanych (taaaak, oni twierdz膮, 偶e tylko na "humorek" pij膮 itd) to si臋 cz艂owiek denerwuje. Bo widze jak si臋 zachowuja - mimo, 偶e nast臋pnego dnia wszyscy jak jeden m膮偶 b臋da twierdzi膰, 偶e oni to ma艂o wypili, 偶e oni potrafi膮 si臋 kulturalnie bawi膰 itd. G****o prawda. Wyjscie z wesela wy艂膮cznie z powodu braku alkoholu jest najwi臋ksz膮 chyba 偶enad膮 o jakiej dot膮d s艂ysza艂am :) Tylko burak i prostak mo偶e si臋 tak zachowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 morning_coffee
"Ja my艣l臋, 偶e wypada powadomi膰 je艣li planujemy wesele bez alkoholu. Ka偶dy mia艂by wyb贸r czy na takie i艣膰 lub ile da膰 w kopert臋." Zawsze ma si臋 wyb贸r czy i艣膰 na wesele czy nie. A je艣li nie posz艂oby si臋 dlatego, 偶e nie b臋dzie alkoholu, to odpowiedzmy sobie na pytanie kim jest dla nas para m艂oda i czy naprawd臋 w og贸le chcieliby艣my by膰 z nimi w tym dniu. Je艣li go艣ciom zale偶y na parze m艂odej, to cho膰by wesele odnios艂o pora偶k臋, bliscy b臋d膮 z m艂odymi. R贸偶nicowania zawarto艣ci koperty ze wzgl臋du na brak alkoholu te偶 nie rozumiem. "A bawi膰 si臋 i ta艅czy膰 w fajnym towarzystwie mo偶na na trze藕wo." Te偶 tak uwa偶am. Je艣li do dobrej zabawy niezb臋dny jest alkohol, to co艣 jest nie halo. Nie jestem za tym, 偶eby propagowa膰 i organizowa膰 masowo wesela bez kropli alkoholu, ale rozumiem, 偶e niekt贸re pary m艂ode mog膮 mie膰 ku temu wa偶ne powody i taka impreza jest rozs膮dnym wyj艣ciem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak ja uwa偶am, 偶e r贸偶nicowanie zawarto艣ci koperty jest ok je艣li na sto艂ach weselnych nie ma alkoholu. Na wesele idziesz si臋 dobrze bawi膰 i tak jak kto艣 wspomnia艂 r贸wnie偶 odstresowa膰. Teraz jest ju偶 troch臋 inaczej ni偶 kiedy艣. Ludzie nie upijaj膮 si臋 na um贸r. By艂am na kilku weselach w ostatnim roku i nie by艂o mega nawalonych go艣ci. Ja da艂am w kopert臋 mniej kiedy sz艂am na wesele bezalkoholowe- skoro m艂odzi tak oszcz臋dzaj膮 to czemu ja mam by膰 tak bardzo wylewna? O 100 z艂 pomniejszy艂am prezent.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Albertooo
W rodzinie ani z jednej ani z drugiej strony nie by艂o alkoholik贸w to tylko widzimisi臋 pary m

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 asdrw
nie ma to najmniejszego sensu by艂am na wielu weselach i zawsze alkohol by艂 nikt nigdy nie le偶a艂 pod sto艂em. w tym roku mam 3 i te偶 bedzie alkohol. na moim te偶 b臋dzie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wesele bezalkoholowe totalna g艂upota

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ludzie maj膮 do艣膰 by膰 w ci膮g艂ej gotowo艣ci w pracy, w domu, wsz臋dzie wysi艂ek, ofiarno艣膰, wyrzeczenia i gonitwa za lepszym. Dlatego na imprezach chc膮 si臋 wyluzowa膰, wyswobodzi膰 od obowi膮zk贸w dnia codziennego, odpr臋偶y膰 i do艂adowa膰 poprzez humor akumulatory. Nie dziwi臋 si臋, przecie偶 alkohol jest dla ludzi i to, 偶e m艂odzi nie pij膮, nie znaczy, 偶e go艣cie MUSZ膭 nie pi膰. Zupe艂ny brak taktu, poszanowania zaproszonych, egoizm!

Udost臋pnij ten post