Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asddsddssd

Kondycja cery po roku palenia

Polecane posty

Gość asddsddssd

Cześć wszystkim, Mam 25 lat, przez rok paliłam tytoń. Nie wiem, czy to sobie "wkręciłam", czy faktycznie stan mojej twarzy się pogorszył (zawsze wyglądałam bardzo młodo) - zakładając, że niestety tak się stało zastanawiam się, czy możliwe jest "odwrócenie" skutków rocznego palenia? Co powinnam zrobić, a może jest już za późno na naprawianie? Pozdrawiam!

Nie trzeba być omnibusem, by zdawać sobie sprawę, że palenie papierosów wpływa niekorzystanie na cerę - cera szybciej się starzeje, staje się szara, jałowa, nieatrakcyjna. Sama jednak rezygnacja z nikotyny na pewno korzystanie wpłynie na wygląd skóry twarzy. Co więcej? Najlepiej skonsultować się z kosmetyczką, która doradzi konkretne zabiegi przywracające piękny wygląd cery. Pozdrawiam!

Gość gość
Jak rzuciłaś palenie to kondycja cery powinna się po jakimś czasie poprawić. Chociaż nie ma zasady co do wpływu palenia. Sama nigdy nie paliłam ale znam i facetów i kobiety którzy palą nałogowo od lat a wyglądają na mniej lat niż mają naprawdę. Sama nie wiem od czego to zależy:P