Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kilogramy.. Raczej ich za dużo!

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny! Mam dopiero 21lat 9 miesięczne dziecko w domu i zdecydowane za dużo kilogramów. Ilekroć zaczynałam to trwało to może tydzień max. Jak to zrobić by się nie poddawać by ćwiczyć i nie sięgać po te fast foody czy słodycze? Może nacie jakieś forum gdzie dziewczyny się wpierają? Jak Wam się udało?

Gość gość
Tylko silna wola.. Nie ma magicznej sztuczki która sprawi, że nie będziesz miała chęci na słodycze itp.. Ja po ciazy wracałam do formy 9 miesięcy, regularnie ćwiczyłam, jadłam to co zawsze, ale po 18 nie jadłam nic.

Gość gość
Racja, tylko silna wola i determinacja. Masa osób porzuca diety czy ćwiczenie bo nie widzi efektów po tygodniu czy dwóch a to niestety musi potrwać:P

Gość gość
Jak masz słabą wolę to nie wszystko na raz. Wprowadzaj zmiany po kolei. Zacznij od ćwiczeń. Powinno się ćwiczyć 3 razy w tygodniu mniej więcej po 45-60 minut. Ale tego nie wytrzymasz na początku. Dlatego ćwiczyć codziennie po 15 minut pracując nad kondycją. Mniej więcej po 2 tygodniach poczujesz, że organizm lepiej znosi wysiłek. Po tym czasie możesz zacząć ćwiczyć np. z chodakowską. Co do diety. Nie musisz żadnej stosować. Po prostu zacznij się zdrowo odżywiać lub przynajmniej w miarę zdrowo. Nie jedz fast foodów i nie pij słodkich napojów. Mniej słodyczy. Więcej wody, wprowadz zioła do diety zamiast soli i już zobaczysz efekt.

Gość gość
Polecam jeszcze zakupić morwę białą i brać 1 tabletkę dziennie. Koniecznie około pół godziny przed najobfitszym posiłkiem w ciągu dnia. Zamiast herbaty raz dziennie zacznij pic pokrzywę. Oczywiście to nie pomoże bez ćwiczyć i zmiany diety, ale na pewno wspomoże. Efekty będą szybsze i unormujesz przemianę materii i wchłanianie cukru. Po ciąży często jest to zachwiane. Dodatkowo pamiętaj o szorowaniu skóry peelingami. Może być nawet zwykła szczota do pleców. Najlepiej codziennie. Min. 3 minuty całe ciało. I balsamy nawet zwykły olej kokosowy. Coś nawilżającego. Bo jak zaczniesz chudnąć to i tak skóra nie wróci sama do jędrności.

Gość gość
Moja droga do powrotu do formy z przed porodu była bardzo wyboista. Wniosek jest taki, że żadna dieta nie gwarantuje sukcesu, a niektóre fundują piękny efekt jojo. Aby były efekty trzeba całkowicie zmienić styl życia. Tak jak pisano powyżej ćwiczenia+zdrowe odżywianie. Nie doprowadzaj się do sytuacji w których będziesz czuła głód. Zawsze kiedy byłam choć trochę głodna miałam ochotę na cukierka, ciasto czy fast food. Natomiast jeśli już będziesz miała na to ochotę to zjedz jakieś warzywo (np. surową marchewkę). Przeważnie po tym mi przechodziło. Bardzo ważne jest też aby jeść 5 posiłków dziennie!!! Raz w tygodniu pozwalałam sobie na jedzenie słodyczy. Oczywiście nie mówię tu o pudełku ptasiego mleczka czy kilogramie cukierków, ale kawałek ciasta mi nie zaszkodził.