Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

my pracujący i emeryci chcemy godnie żyć za nasza pracę

Polecane posty

Gość gość

my pracujący i emeryci chcemy godnie żyć za nasza pracę

Gość gość
Nie będziemy wam odpisywać bo będziecie kontynuować narzekanie

Gość gość
my pracujący chcemy godnie żyć, żądamy aby nasze wynagrodzenie nie było mniejsze jak w krajach unii europejskiej tj. 5-6 tysięcy, za zrobienie jednoego dziecka dają za darmo bez wysiłku 500 zł to za pracę winnyśmy być godnie opłacani

Gość gość
Dobrze płacą pod Kępnem bo tam są ogromne zakłady stolarskie ciągle budują nowe tam się zarabia po 3-4 tysiące miesięcznie

Gość gość
3-4 TYSIĄCE TO SOBIE W DUPĘ WSADZ, masz z 14 dzieci za darmo dostanie 6500 zł

Gość gość
Przecież polskie zarobki są bardzo wysokie i jedne z najwyższych na świecie polska pod tym względem przegrywa jedynie z krajami zachodnimi które należą do mniejszości w zdecydowanej większości krajów zarabia sie mniej niż w Polsce polskie zarobki są dwa razy wyższe niż średnia światowa

Gość gość
Nie zapominaj że 4 tysiące to ogromne gigantyczne pieniadze i nie zapominaj że polska to jeden z najtańszych krajów polska w UE jest drugim po Rumunii najtańszym krajem

Gość gość
Polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index w skrócie HDI jest krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 36 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów i 187 wziętych w rankingu

Gość gość
Polskie PKB na osobę wynosi 27 300 USD na osobę a średnia światowa to 13 tysięcy USD polska pod względem PKB na osobę jest na 47 miejscu na 193 kraje wzięte w rankingu czyli jest 47 najbogatszym krajem świata

Gość gość
Informatycy w Polsce zarabiają po 6 tysięcy złotych górnicy podobnie w mojej okolicy większość osób zarabia po 2 i pół tysiąca na miesiąc reszta nawet po trzy tysiące w mojej okolicy jest bardzo mało osób zarabiających po 1600

Gość gość
gość dziś - ty p*****lnięty weź nie wypisuj bzdur, po 36 latach pracy mam 1400 zł netto, i to luksus huju według ciebie

Gość gość
2,5 tys. to huj nie pieniądze, zobacz koszty mieszkania, opłaty, raty, itp.

Gość gość
Polskie zarobki są 4 razy niższe niż w krajach Europy zachodniej tyle że tam są o wiele wyższe ceny i koszty utrzymania opłaty itd to realnie nie zarabiają 4 razy więcej

Gość gość
gość dziś - no to k***a proponuję ci, wszystkich oprócz informatyków powybijaj bo nie mają po co żyć, tylko niech zyją informatycy zarabiający 6 tysięcy

Gość gość
Autorze, ja teź chcę. Ale nie zakładam roszczeniowych tematów, bo realia są, jakie są. Przez ostatnie 8 lat też zakladales takie tematy, czy tylko ostatnio?:)

Gość gość
Te wskaźniki to nie bzdury tylko prawda wpisz sobie list of countries by Human development Index 2015 oraz PKB PPP PER CAPITA

Gość gość
to nie są roszczeniowe sprawy, bo to nie są pieniądze za darmo tylko za pracę, masz w mopsie lenie pobierają za darmo i to oni mają roszczeniową postawę, a za pracę to się należy jak huj wynagrodzenie pozwalające na godne życie

Gość gość
Podatki firm wielkich koncernów będą szły na 500 zł dla dziecka. A tacy mają więcej do płacenia podatków. A pozattm Polska daje uni więcej niż dostaje. A ja chcę więcej kasy za swoją ciężka pracę fizyczną niż 1200. Tyle zarabiam w zimnej chłodni.

Gość gość
Polska jest jednym z najbogatszych krajów świata polska to po Rumunii najtańszy kraj ue to że np w wielkiej Brytanii czy Francji zarabia się 4 razy więcej dlatego że tam jest drożej to tak jakby zarabiali tylko dwa razy więcej

Gość gość
do gość dziś - realia naszego państwa są inne, mamy pieniądze, bo jak za darmo stać nas na dawanie po 2-7 tysięcy to tym bardziej za pracę

Gość gość
A inni siedzą na ciepłych fotelach w biurze i kasę dobrą zarabiają. A ja w chłodzie

Gość gość
w wielkiej brytani i francji jest tak uważasz źle tylko, że jak nasi wyjadą to nie chcą wracać do tegopieprzonego kraju jakim jest polska, a wyjechało nas polaków multum z tej biedoty jakim jest polska

Gość gość
A kobiety nie powinny dostawać dużej fety emerytury. Bo siedzą w domu tylko z dziećmi całe życie. A facet zarabia. A czasem mniej dostaje. To niesprawiedliwe

Gość gość
w biurze z zarabiają najniższą krajową, ja jestem tego przykładem, w mops to tam idą duże pieniądze rozdawane za darmo tym leniom

Gość gość
Polska zrozum to jeden z najbogatszych krajów świata i kraj dobrobytu Polacy są jednym z najlepiej zarabiających ludzi na świecie

Gość gość
Polska Niemcy itp to utrzymanki Anglii. Anglia daje na unie a one walą na one kraje a Anglicy na nas pracują. Angki chciała wyjscc z uni

Gość gość
ty psychol mówiący o dobrobycie weź sie wylacz bo ci się płyta zacięła

Gość gość
Skoro narzekasz na biedę to pojedź do Mołdawii czy na Ukrainę czy np do Albanii czy Bośni na Ukrainie Mołdawii za taką samą prace co w Polsce dostaniesz 250 do 350 zł na miesiąc na Ukrainie ceny są takie same jak w Polsce gdyby było w Polsce źle to oni do polski do pracy by nie przyjeżdżali

Gość gość
Ja nie zaciąłem sie tylko prawdę pisze i mówię co widzę ja zarabiam 3200 zł a żona 2200 i co spokojnie starcza nam na wszystko i nie brakuje nam

Gość gość
Wiesz że przeciętna pensja na Białorusi jest niższa niż polska płaca minimalna? W Rumunii Bułgarii Turcji Kazachstanie zarabia się dwa razy mniej niż w Polsce? A w Gruzji Armenii 5 krotnie mniej w Boliwii Paragwaju Indonezji filipinach nawet 8 razy mniej? Nie wspomnę o wszystkich krajach ameryki łacińskiej czy Afryki i większości innych krajów Azji których nie wymieniłem?