Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Globulki dopochwowe

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny :) mam do was pytanie, czy któras z Was stosowała globulki dopochwowe APIVAGINUM? Od wczoraj coś mnie uczuliło, przypuszczam że wkładki higieniczne bo kupiłam inne niż zawsze. Co prawda już dwa razy miałam infekcje intymną. Za pierwszym razem ginekolog mi przepisał PIMAFUCIN i na 2 miesiące ustąpiło, po czym znów sie pojawiła infekcja i udało mi sie bez recepty kupić PIMAFUCIN. Niestety dzisiaj byłam w kilku aptekach i w żadnej nie chcieli mi sprzedać i polecili mi APIVAGINUM. Niestety wizytę u ginekologa mogłabym miec dopiero koło kwietnia, a to daleko bo niestety nie mam pieniędzy na prywatną wizytę. Czy uważacie ze zastosowanie APIVAGINUM a potem LACTOVAGINAL pomoże mi?

Gość gość
Niestety nie wiem, czy przedstawione specyfiki mogą Ci pomóc :) Ale zachowanie higieny osobistej i stosowanie preparatów raczej nie zaszkodzi. Ja osobiście miałam złą tolerancję na globulki i odpuściłam sobie już po pierwszym opakowaniu.

Gość gość
o higienę intymną staram sie dbać jak najlepiej. stosuje żel intymny który jest dla mnie sprawdzony i mnie nie uczulił z zjaja oraz kilka razy dziennie zmieniam wkładki. I staram sie zawsze po współzyciu stosować globulke dopochwową, w celu utrzymania odpowiedniego PH i hamowaniu rozwoju bakterii

Gość gość
Mówisz o globulkach antykoncepcyjnych, czy zaleconych od ginekologa w celu właśnie podtrzymania ph, ewentualnie wyleczenia dolegliwości?

Gość gość
O globulkach w celu właściwego pH i hamowaniu, a konkretnie o probiotyku lactovaginal to jego stosuje po stosunku

Gość gość
Z czego, co widzę to lecznicze globulki dopochwowe :) Ja je kiedyś stosowałam... nie ma obaw, chociaż uczucie jest nieprzyjemne. Ale globulek antykoncepcyjnych nie polecam, okropnie mnie podrażniły. No i oczywiście jeśli masz zapalenie, to lepiej jest się wstrzymać od stosunku :)