Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taakaatamm

krępujące pytanie o menstruacje.. czy to normalne?

Polecane posty

Gość taakaatamm

Trochę mi głupio o tym pisać ale bardzo liczę na Waszą poradę.. Spotkało mnie dziś coś dziwnego a nawet nie mam z kim o tym porozmawiać.. Nie wiem czy to normalne czy coś jest ze mną nie tak.. Wczoraj zaczął mi się okres a dziś podczas kąpieli (gdy tylko weszłam do wanny, więc nie było to spowodowane gorącą wodą i rozszerzeniem naczyń krwionośnych itp) wypłynęło ze mnie jakby całe kłębowisko skrzepów czy jakby gęstego żelu z krwi. Bardzo się wystraszyłam, w pierwszej chwili myślałam że to moja macica albo coś takiego.. To było wielkości jajka kurzego, mniej więcej taka objętość.. Nie zwykła krew tylko raczej bardziej stała substancja.. Głupio mi o tym pisać ale nie mam się do kogo zwrócić o poradę.. Czy to normalne, czy któraś z Was miała podobnie czy powinnam się zgłosić do lekarza? Proszę o pomoc..

Gość gość
Wyszły z Ciebie skrzepy, tak? Spoko, wszytsko okej. Po prostu usiadłaś, rozszerzyłaś nogi i łatwiej mogły z Ciebie 'wypłynąć'

Gość gość
To tylko endometrium, nic strasznego nie martw się.

Gość taakaatamm
gość dziś ale czy to normalne, żeby tracić to w takiej ilości? Skrzepy w menstruacji zdarzały mi się w nikłych ilościach już wcześniej a to jak wspomniałam, to objętością przypominało jajko. Albo steak, to chyba lepsze porównanie.. tak jakby kawałek mięsa..

Gość taakaatamm
gość dziś tak czy inaczej, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź, bo nie ukrywam, że dość mocno się martwię a Twoje słowa nieco mnie uspokoiły. Dziękuję!

Gość gość
Jak sie martwisz to zapytaj swojego ginekologa, nie zaszkodzi sie upewnic, ale jest to raczej normalny objaw.

Gość taakaatamm
Dziękuję za odpowiedź, trochę podniosła mnie na duchu. Do ginekologa nie chodzę, no ale to jest może powód żeby wybrać się na badania kontrolne.. Na pewno nie było to poronienie wczesnej ciąży bo żyję w celibacie..

Gość gość
Poroniłaś.

Gość taakaatamm
gość dziś bardzo śmieszne, to musiało by chyba być niepokalane poczęcie, bo jak wspomniałam żyję w celibacie.