Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto płaci za nocleg gości weselnych?

Polecane posty

Gość gość

Rodzice mojego narzeczonego chcą zapewnić nocleg wszystkim swoim gościom (ok. 90 os). I teraz mam pytanie, kto powinien za to zapłacić? Oni sami, czy z moimi rodzicami na pół? Wydaje mi się, że oni powinni zapłacić za swoich gości, ale boję się że z tego wyniknie jakieś nieporozumienie i kłótnia. Jak było u was? xxxxx przekleiłam z dyskusji ogólnej

Gość gość
W calym cywilizowanym swiecie goscie weselni przyjezdzaja na wesele i sami troszcza sie o przyjazd i nocleg czy noclegi. Kazdy moze zarezerwowac sobie i oplacic pokoj w hotelu, ewentualnie wskazanym jako propozycja przez znajacych okolice zapraszajacych. Razem z zaproszeniem na slub / wesele otrzymuje sie zazwyczaj jako gosc link internetowy do jednego lub kilku polozonych w poblizu hoteli. Przeciez para mloda i ich rodziny to nie biuro podrozy.

Gość gość
Zapomniałam dodać, że ja i mój narzeczony pochodzimy z różnych miejscowości (2,5 h samochodem), wesele ma być u mnie. Ja proponowałam żeby zapewnić jego rodzinie autokar, ale teście stwierdzili, że im zawsze zapewnianio nocleg więc i oni zapewnią. Tylko nie wiem czy zdają sobie sprawę z tego jakie to są koszty (w mojej miejscowości za 2 os pokoj 140 zł/noc) no i czy chcą za to sami płacić. Moja mama jak się dowiedziała to mało zawału nie dostała, bo myśli, że będą wymagać płacenia na pół. Ja sama nie wiem co mam o tym myśleć :(

Gość gość
"w całym cywilizowanym świecie..." jakaś ty światowa i nowoczesna! A jak ktoś zapewnia nocleg gościom to jest zacofany?

Gość gość
pogadaj z teściową, bo tylko ona zna odpowiedź na to pytanie.

Gość gość
Organizatorzy wesela (czytaj: Wy lub wasi rodzice) zapewniacie nocleg to jasna sprawa.

Gość Mela00
My zapewnialiśmy nocleg rodzinie. Rodzina narzeczonego jest z woj. pomorskiego a robiliśmy wesele w Zgierzu. O tyle mieliśmy dobrze, że nocleg był w tym samym kompleksie co sala weselna w hotelu Diament.

Gość gość
Goście sami płacą. Inna rzecz, że czasem przez to koperty są jakby mniejsze, niż gdyby mieli nocleg za darmo, ale to nie jest reguła. Niektórzy mogą wam odmówić, że niby nie mają jak później wrócić, szczególnie rodziny, zapraszane na wesele z licznymi dziećmi.

Gość gość
Temat ma prawie rok ale wciąż aktualny. my braliśmy ślub 10 lat temu i zapewnialiśmy nocleg wszystkim gościom weselnym,nawet miejscowym w pensjonacie w którym braliśmy ślub, łącznie 75 osób, nocleg od osoby 50 zł, nie było nam szkoda kasy,bo to raz w życiu.

Gość gość
Bardzo fajnym pomysłem jest zorganizowanie w wesela w miejscu gdzie jest również nocleg na miejscu. Nie trzeba się martwić o transport z sali do hotelu. My bawiliśmy się ostatnio w Zajeździe u Przemka w Zgierzu i na miejscu właściciele prowadzą hotel Diament. Piękne miejsce i sala. Bawiliśmy się super.