Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt hipoteczny

Polecane posty

Gość gość

Jakie warunki trzeba spełniać, ile w ogóle trzeba zarabiać zeby sobie pozwolić na coś takiego? Pytam na razie tak ogólnie, kompletnie się nie orientuję w temacie i nie wiem czy w ogóle szukać dalej informacji czy jest to poza moim zasięgiem.

Gość gość
trzeba zarabiać.

Gość gość
Ja pracowałam na umowę zlecenie Maz na umowę o prace na czas Nieokreślony. Dostaliśmy kredyt na 150 tys choć mogliśmy wiecej. Maz miał wtedy brutto 4500

Gość gość
Też jestem ciekawa. Ja mam wkładu własnego jakieś 60tys więc drugie tyle (conajmniej) potrzebuję na jakieś 2 pokojowe mieszkanie.

Gość gość
a po co ci kredyt i spłacać 30-40 lat, naródź dzieci, pusty rząd da ci po 500 zł na każde i za to sobie postawisz dom albo kupisz mieszkanie. W facie matka z 14 wypowiadała się, że za te pieniądze postawi sobie dom, stać ją było na 14 dzieci, mieszka w do mu samotnej matki bo mąż pijak ale z nim zrobiła sobie 14 dzieci, bo czasami widocznie był jeszcze do użycia a po odejściu od niego mieszka w domu samotnej matki a teraz dostanie za darmo od pustego rządu kupę forsy i postawi sobie dom.

Gość gość
Hmmm, mąż ma 6k brutto, ja 3,5k, oszczędności mieliśmy 35k. Wzięlismy kredyt w MDM - pokryło wkład własny, oszczęności poszly na wykończenie. 30 lat przed nami:) Nie było innego wyjścia. jak mam płacić za wynajem (wyjamowalismy, co roku spółdzielnia podnosiła czynsz a własciciel odstępne), to wolę płacić ratę kredytu (mniejsza niż za wynajem) i być u siebie... Przynajmniej nikt łaski nie robi, zeby mnei zameldować;) Nie każdy jest w takiej sytuacji, ze dostaje mieszkanie po rodzicach czy dom w spadku...

Gość zysiolinka
Gościu a te 35tys wystarczylo wam na urządzenie sie? Jaki metraż? Moim mazeniem jest kupno domu/segmentu za jakies 3 lata...

Gość gość
Zysiolinko, niestety brakło, poratowała nas rodzina. W sumie urzadziliśmy to co najważniejsze i po promocjach w hipermarketach 9do tej pory żarówki wiszą;) ), a większa częśc zrobiliśmy sami (malowanie, podłogi, drzwi itd). Metraż 126 metrów, użytkowej powierzchni prawie 100. szeregówka. Ale mieszkanie w bloku, mniejsze, spokojnie można by za taką kase zrobić.

A możesz mi napisac jeszcze jak duzy kredyt wzieliscie i jaka macie rate? Oraz czy ciezko jest dostac kredyt w mdm?

Gość gość
O kredyt teraz nie trudno. Naprawdę nie trzeba dużo zarabiać żeby go dostać Trzeba mieć stałe umowy i tyle. Ja za wykończenie nowego mieszkania 65m dałam ok 50 tys ze wszystkim. Odradzam tez domy szeregowki. Ani to dom bo masz sąsiadów za ścianą i tak samo wszystko slychac jak w bloku. Ogródek mini, zrobiony tak ze nie ma jak wyjść żeby sąsiad nie zaglądał. ...zero prywatności a płacisz prawie jak za swój dom wybudowany i zaprojektowany przez siebie Tyle ze masz min 2 lata pod górkę bo budowa do mu ciężka. Jednak warto.

Gość karisz
Musisz udać się do banku- nikt tu Ci nie powie czy dostaniesz kredyt czy nie. Nam udało się otrzymać kredyt na budowę domu. Za kilka dni na działkę wchodzi ekipa budowlana. My musimy tylko kupić materiały- część z nich znaleźliśmy na http://budujmy.eu/, resztę pewnie kupimy w supermarketach.

Gość Chriss
Ostatnio trafiłem na ciekawe propozycje kredytowe https://kredyt123.pl/ Jest tez propozycja kredytu mieszkaniowego. Warunki proste do spełnienia. Wniosek bez zbędnych formalności. Można korzystać z pomocy doradców. I co ważne nie ma żadnych opłat wstępnych.