Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Polećcie proszę jakieś kaszki do przygotowywania na wodzie.

Polecane posty

Gość gość

Jak wyżej, najlepiej bez cukru, a chetnie jedzone przez wasze dzieciaki!

Gość gość
Moj uwielbia hippa z biszkoptami, inne też wcina. No i holle ale te na mleku

Gość gość
Zależy w jakim wieku jest niemowlak. Na początku dawałam kaszki holle. Droższe od innych, ale moim zdaniem bardziej wydajne. Jadł też od czasu do czasu baby sun. U nas mniej dostępna. Potem podawałam nestle i bobovita np. 7 zbóż. Odkąd skończył 7-8 miesięcy podaje również "kasze dla wszystkich". Kupuję dobrą kaszę jaglaną, amarantusową. Gotuję, dodaję owoce lub warzywa (dynia). I to robię bez mleka.

Gość gość
Jest taka z nestle, w brazowym opak tylko nazwy nie pamietam. Mozna do picia zrobic, do jedzenia i nawet placki:-) w bierdze widzialam. Nie pamietam bo moja cora juz ma 6l. Ale na "s" sie nazywalo.

To ja polece te zdrowsze kaszki: manna, jaglana, kukurydziana, kleik ryżowy ;) Nie musi być na wodzie, można zrobić na mleku ryżowym albo kokosowym - pycha ;)

Gość gość
Ja dopiero zaczęłam podawanie kaszki. Nie podaję mojemu dziecku mm, bo nie widzę potrzeby na siłę wciskać proszku dziecku karmionemu piersią. Podaję kaszkę Hippa (jaglana z ryżową i kukurydzianą). Robię ją na wodzie i dodaję owoce. Synek chętnie ją je. Próbowałam robić na własnym mleku, ale oczywiście robiła się po chwili bardzo rzadka. Gdybym podawała z butelki, może by mi to nie przeszkadzało, ale mój maluch nie lubi nic pić z butelki a i ja nie widziałam wielkiej potrzeby, żeby go do niej zmuszać. Podaję kaszkę z łyżeczki, więc muszę mieć bardziej gęstą i taka wychodzi na wodzie. Teraz zaczęłam uczyć synka pić z kubeczka (od razu z otwartego) i jak się nauczy, to może zacznę znów robić na swoim mleku. Ogólnie to chyba w kaszkach bezmlecznych wybór nie jest porażający, ale te mleczne mają za to często przerażające składy. Jak mój maluch nieco podrośnie i zacznę mu podawać mniej papkowate jedzenie, to przerzucę się na normalne kasze, tylko będę szukać jakichś ekologicznych. Na razie mam jaglaną i pewnie niedługo zacznę z nią kombinować.