Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy szczepionka 4w1 (tężec, krztusiec, błonica i polio) jest bezpieczna?

Polecane posty

Gość gość

czy mogą być jakieś niebezpieczne powikłania? czy warto w ogóle szczepić na ww choroby?

Gość gość
Skutki uboczne szczepienia sa zadsze niz skutki chorob np w Angli na krzusiec w tamtym roku umarlo 14 dzieci

Gość gość
ja swoich dzieci nie szczepiłam bo to zbyt ryzykowne

Gość gośćania
sa bezpieczniejsze niz dawki osobne tych szczepionek ale utorko albo słuchasz lekarzy, którzy zalecaja szczepienia albo durnych kwok z kafe, które nie maja wiedzy medycznej

Gość gość
ja też nie szczepię szczepionka nie jest lekiem i nie jest badana jak badane i testowane są leki.

Gość gość
Goscania chyba cie p********** Jak podanie jednoczesnie 4 roznych groznych patogenow w delikatne cialo dziecka, moze byc bezpieczniejsze od jednego? Mysl troche kretynko!

Gość gość
a ja uważam , że szczepienie każde osobno jest mniej inwazyjne niz te 4 czy 5 w jednym, od lat tak szczepili teraz bo dzidzius płacze jedno wkłucie. Szczepiłam pierwsze ma 20 lat i drugie ma 4 lata , szczepionkami na nfz, stać mnie ale wolę na co innego przeznaczyc pieniadze dla dzieciaków. Jeśli ktoś nie szczepi niech nie szczepi to nie mój problem, ja szczępię i to moja świadoma decyzja.

Gość gość
poszukajcie wykładu Jerzy Zięba o szczepieniach bardzo fajnie opowiada o szczepieniach, o spożywaniu cukru , o wit C i wiele innych.Super bardzo przystępnie mówi o niby zwykłych sprawach

Gość gość
Ciekawa jestem tego co te wszystkie przeciwniczki szczepienia robia jak zachoruja bo chyba nie ida do tych lekarzy co ich oklamuja zeby zarobic... Zacofanie

Gość gośćania
gość dziś Goscania chyba cie p********** Jak podanie jednoczesnie 4 roznych groznych patogenow w delikatne cialo dziecka, moze byc bezpieczniejsze od jednego? Mysl troche kretynko! xxx sama jestes kretynka...(własnie o takich osobach mówiłam) to nie są moje słowa, ale pediatry- choroby, na które mogłoby zapaść dziecko niosą za sobą duzo wieksze powikłania, niz odczyny poszczepienne dziecko i tak by otrzymało wszystkie dawki tych szczepionek na jednej wizycie- duzo bezpieczniejsze jest dla niego jedno wkucie niz np 4 na raz

Gość gość
Nie dyskutujcie z nimi bo to nie ma sensu. Dopiero jak dziecko zachoruje to się robi afera, jak ci rodzice z hiszpanii. Własnie na krztsiec chybs im zmarło dziecko i płakali jacy głupi byli, że nie szczepili. Po prostu jak ktos ma maleńkie jeszcze nie szczepione dzieci, albo takie które z przyczyn medycznych nie mogą być szczepione nalezy uciąć kontakty z rodzinami antyszczepionkowymi i tyle. Przedszkola prywatne już chyba wymagają pakietu szczepień, więc da się unikać kontaktu z takimi osobami.

Gość gość
szczepionki skojarzone sa bardziej oczyszczone z substancji konserwujacych, poza tym kazde uklucie dziecka to jest ryk, wiec lepiej jak jest jeden ryk niz 3 przy bezplatnych szczepionkach z nfz, do tego dochodzi jeszcze szczepienie na pneumokoki, czyli na jednej wizycie dziecko dostaje 2 uklucia zamiast 4.

Gość gość
Który rodzic jest takim kretynem i podaje kilka szczepień na jednej wizycie? Jak już szczepić oddzielnie, to robić to na osobnych wizytach