Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum 7

Polecane posty

Gość LECH Wałęs
wy wszyscy malutcy ludzie jesteście. To JA jestem WIELKI. Ja sam obaliłem komunę. ... Y tak śę wałęsam po śwjeće i objawjam oczywjystą prawde.

Gość gość
Milf iftara jak zawsze żałośnie.

Gość gość
Jak TVN w Faktach teraz wybiela Bolka no luuudziee :D co to za stacja że go tak bronią każde wypowiedziane zdanie to usprawiedliwienie jego współpracy z SB mimo iź pierwsze zdanie w materiale o teczkach było "w teczkach nie ma nic o współpracy Wałesy z SB" :D

Gość gość
walensa to stary nieudaczny pierdziel

Gość gość
Ciekawe, że z Wałęsą rozprawili się przez weekend, ale co do reszty nie wiadomo ani co, ani jak, ani kiedy będzie udostępnione.

Gość gaajowy
gość dziś walensa to stary nieudaczny pierdziel. Xxx ale w łodości z nożem po wiosce latał. Jak cała rodzinka zresztą

Gość gaajowy
w młodości powinno być. Poza tym to od urodzenia chwalipięta był. Przez to niby posiadanie wisa i radiostacji miał kipisz w domu

Gość gaajowy
WSW też podrobiło papiery? Wszak pisali. L W. W czasie odbywania zasadniczej służby wojskowej

Gość gość
tak tak, Kiszczak na pewno trzymał przez 25 lat w szafie podróbki :classic_cool:

Gość gość
Stary pierdziel, to Ty Jesteś, gejowy.

Gość gość
w sobotę wyruszają mośki z KODu na manifestację z hasłem solidarności z Bolkiem - i w zasadzie - słusznie i prawdziwie oraz konsekwentnie - kapusie będą solidaryzować się z donoszącym

Gość gość
Fragment wywiadu z Kiszczakiem: Tadeusz Mazowiecki w czerwcu tego roku dał do zrozumienia, że pan go oszukiwał 20 lat temu w sprawie niszczenia akt SB. Premier słyszał od pana, że to, co się dzieje, jest "rutynowym paleniem duplikatów". Kiszczak: Na posiedzeniu prezydium rządu, które w oparciu o meldunek Jana Rokity zostało zwołane w tej sprawie, tłumaczyłem, że jest to robione w trosce o polityków solidarnościowych. Premier zapewniał mnie, że archiwa będą przez kilkadziesiąt lat chronione, a potem udostępnione wąskiej grupie historyków. Zameldowałem mu, że po powrocie do MSW opracuję depeszę zabraniającą brakowania dokumentów. Tak też zrobiłem. Z tą chwilą zaprzestano brakowania dokumentów tajnych i poufnych. Po posiedzeniu premier na boku spytał, co należałoby zrobić z tymi archiwami. Powiedziałem, żeby dał sto tysięcy dolarów, a kupimy kilka cystern paliwa lotniczego i puścimy archiwa z dymem. Niedługo potem premier powołał trzyosobową komisję, w której byli historycy: Andrzej Ajnenkiel, Jerzy Holzer i Adam Michnik. Po tygodniu ta trójka przybyła do MSW, mieli nieograniczony dostęp do teczek. Dostawali wszystko, o co prosili, i doszli do wniosku, że są to dokumenty, których nie warto pokazywać. ciekawe ile teczek mośki zniszczyli :O :O:O

Gość gaajowy
gość dziś Stary pierdziel, to Ty Jesteś, gejowy. Xxx stary ale jary. Nie taki wałkoń jak ty.

Gość gość
Znowu masz zwidy?

Gość gość
O głośnej, tajnej bo nieformalnej komisji ds. zbadania archiwów SB (działającej od kwietnia do czerwca 1990 r.) z udziałem Michnika, prof. Jerzego Holzera, prof. Andrzeja Ajnenkiela i Bogdana Krolla, Wyszkowski rozmawia z Gazetą Polską Codziennie. Przez dwa miesiące działała nielegalna komisja, dlatego Samsonowicz i Kozłowski powinni byli zostać pociągnięci do odpowiedzialności karnej. Udostępnili tajne materiały bez odpowiednich zezwoleń — nie ma wątpliwości Wyszkowski. Krzysztof Kozłowski to zastępca Kiszczaka, szefa MSW w rządzie Mazowieckiego, a od lipca 1990 r. jego następca. Samsonowicz był szefem MEN w tym rządzie, który wyznaczył członków komisji.

Gość gość
Wyszkowski przypomina, jak przypadkowo dowiedział się o istnieniu tajnej komisji. Pod koniec maja 1990 r. znajoma niemiecka dziennikarka powiedziała mi, że prof. Jerzy Holzer opowiadał jej podczas przyjęcia, że widział teczkę Leszka Moczulskiego, wynikało z niej, że był agentem SB Ta informacja skłoniła Wyszkowskiego, żeby odwiedzić prof. Samsonowicza, którego sekretarka miała „wygadać się”, że istnieje jakaś tajna komisja z udziałem Michnika. Powiedziała też, że minister spraw wewnętrznych Krzysztof Kozłowski poprosił Samsonowicza, żeby zaprosił na spotkanie czterech wytypowanych ludzi do komisji. Typowa podkładka do działań nielegalnych — przypomina działacz opozycji antykomunistycznej. Jego zdaniem Michnik został dopuszczony przez Kiszczaka i Kozłowskiego do archiwów SB, żeby poznał ich potęgę. W ramach komisji, Michnika dopuszczono (…) do samego jądra archiwów bezpieczeństwa i to w trakcie niszczenia akt. **Pracownicy archiwów twierdzili, że miał nielimitowany dostęp do wszystkich materiałów SB

Gość gość
Tak dla przypomnienia, Szydło obiecała: - kazdemu dziecku dać po 500zl /mc - nie dopuścić do zamknięcia ani jednej kopalni i nie zwolni zadnego górnika - reaktywuje Stocznie w Szczecinie - anuluje wiek emerytalny 67 i przywróci 65 - zlikwiduje VAT8% na ubranka dla dzieci - obnizy VAT do 22% - da prace młodym i mieszkania socjalne na start - pensje pielęgniarkom i całej służbie zdrowia PODWOI - przewalutuje frankowiczów - zwiększy 3 krotnie kwotę wolna od podatku - podniesie renty i zwiększy emerytury - podniesie najniższą krajowa do poziomu UE - podwoi naklady na polska nauke - zrepolonizuj****nki - opodatkuje hipermarkety i banki - lekarz i dentysta będzie w kazdej szkole - przedszkola będą za friko - obniży CIT z 19 do 15% dla przedsiebiorstw zatrudniajacych min. 3 osoby - wycofa PL z pakietu klimatycznego - stworzy system obrony terytorialnej kraju - zlikwiduje NFZ pieniądze przekaże wojewodom - zapewni wzrost liczby lekarzy i pielęgniarek - ochroni lasy państwowe zapisem w Konstytucji -będzie bronić złotówki przed Euro - będzie bronić polskiej ziemi przed wykupem - będzie aktywnie działać na rzecz odbudowy nowoczesnego polskiego przemyslu - wyrówna dopłaty bezpośrednie dla rolników da im tez rekompensaty związane z embargiem rosyjskim - dokona zmian dotyczących ustaw śmieciowych. - da prawo rodzicom do decydowania o edukacji swoich dzieci - zlikwiduje gimnazja, przywróci 8- klasowa szkole podstawowa i 4-letnie licea - bankowy tytul egzekucyjny zlikwiduje - zwiększy i wesprze eksport- program uruchomienia biliona 400 mld zl. na inwestycje, łącznie z funduszami europejskimi - rozwinie budownictwa mieszkaniowe - odbuduje polski przemysł - powoła Narodowa Rade Rozwoju - powoła Rade Przedsiębiorczości - usprawni i uskuteczni dyplomacje - stworzy bezpieczeństwo energetyczne

Gość gość
mośkom jak się pali grunt pod nogami , to natychmiast zmieniają temate , albo szczekają :classic_cool:

Gość gość
Cała IIIRP w pigułce, Prezydent trzymany za mordę przez sowieckiego generała, a ludzie jeszcze się dziwią dlaczego nie było dekomunizacji i lustracji życia politycznego po 89r. ;)

Gość gość
no i shatyn masz pożywkę. Gdyby Bolek lachę położył i udospępnił listę Macierewicza i nierozwalał ekipy Olszewskięjo, to dziś było by pozamiatane. A jeśli bolek wolał podpalić Polskę byleby tylko mógł głosić swoje dyrdymały. To mamy jak mamy. Możesz się shatyn zapluwać. Ale prawda jest taka że dla 90ciu procent Polaków Bolek będzie Bolkiem. On zniszczył komumę? Ha ha. Zrobił to na co komuna mu pozwoliła, a durny naród to kupił. Teraz niech beknie Bolek za lata zniszczeńw kraju. To tylko Bolka wina za rozpiździaj jaki mamy od początku. 25 lat strat. Bolek. My ci tego nigdy nie wybaczymy.

Gość gość
Widać wyraźnie, że zapomniałeś o lekarstwach. Zażyj pigułkę!

Gość gość
Nikt się nie dziwi. Dekomunizacji i lustracji nie było, bo Kosciołowi Kat. nie było to na ręke, ze względu na masowy udział członkow KK w donoszeniu na bliźnich. Nie chodzi tylko o szeregowych pracownikach ale szychy też brały w tym udział. Może nawet sam....??? Kto wie?

Gość gość
to wie każdy myślący człowiek.

Gość gość
C. Gmyz: " - niedługo nowe materiały" X Będzie wesoło :D

Gość gość
"tak tak, Kiszczak na pewno trzymał przez 25 lat w szafie podróbki" x mało tam że trzymał. wg doniesień petru i szeremetiewa to kaczyński z kiszczakiem po nocach je tworzyli. :) facet odjechał już zupełnie. III rp wydaje ostatnie pierdnięcia i zdycha we własnym smrodzie :D

Gość gość
też słyszałem co dziś petru mówił, normalnie kopara mi opadła... :O

Gość gość
Które to są oryginały papierów na Wałęse? Te które teraz upubliczniono? Czy może te co je zniszczył Wałesa jak był prezydentem? Może te które Macierewicz przekazał do Sejmu? Wszystkie nie mogą być oryginałami.

Gość gość
co to jest lojalka?

Gość gość
Oryginały to są te które za takie uznaje Kaczkodan.