Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum 7

Polecane posty

Gość gość
"Wpływ pisu na dochody państwa można będzie zauważyć NAJWCZEŚNIEJ po połowie roku rządzenia a tak naprawde po roku. " x a jednak można już teraz. jakoś nie widzę powodu żeby wierzyć w bajeczki które mi tu opowiadasz że "to wszystko dzięki PO". jak pisałem, jeżeli PO jest taka świetna gdy nie rządzi to mam nadzieję że rządzić nie będzie już nigdy. ani żadna z tego pokroju złodziejskich band.

"Dobre wyniki stycznia to początek odbudowania dochodów. Ale może to być jednomiesięczne odchylenie, dlatego MF kontynuuje swoje działania - projekty ustaw są na różnych etapach prac" - powiedział minister finansów Paweł Szałamacha, cytowany w komunikacie.

a jednak można już teraz. jakoś nie widzę powodu żeby wierzyć w bajeczki które mi tu opowiadasz że "to wszystko dzięki PO".xxNie można już teraz bo pis nie zrobiło nic, żeby dochody miały nadwyżkę.

Gość gość
"Jest powód a w zasadzie tysiące powodów. Tylko ty o tym nie wiesz bo nie posiadasz elementarnej wiedzy na ten temat. " x jestem ciekaw jaką ty wiedzę posiadasz bo jak na razie to tylko jak propagandowa rozgłośnia powtarzasz kłamstwa.

W stosunku do stycznia ubiegłego roku wpływy z VAT były wyższe o 2,7 mld zł, tj. 18,4% r/r. Tempo wzrostu sprzedaży detalicznej w ujęciu nominalnym w grudniu 2015 r. wyniosło 4,9% r/r, natomiast produkcja przemysłowa wzrosła nominalnie o 5,9% r/r. Dynamika w styczniu br. w stosunku do roku ubiegłego jest po części spowodowana wprowadzonymi w styczniu 2015 r. zmianami w zakresie rozliczania VAT z importu przez upoważnionych przedsiębiorców (AEO). Oczyszczając wpływy o ww. czynnik tempo wzrostu VAT w styczniu ukształtowało się na poziomie ok. 9-10% r/r.

jestem ciekaw jaką ty wiedzę posiadasz bo jak na razie to tylko jak propagandowa rozgłośnia powtarzasz kłamstwa.xxJAk widzisz jakąś posiadam bo to co ja napisałem potwierdza Szałamacha.I żadnego kłamstwa nie powtórzyłem.

Gość gość
"Nie można już teraz bo pis nie zrobiło nic, żeby dochody miały nadwyżkę." x oczywiście że zrobiło. tak jak i w roku 2005 - ci którzy dotychczas byli pewni swojej bezkarności i okradali budżet państwa gdzie tylko się dało kradną obecnie mniej bo się "strasznego kaczora" boją. bo wiedzą że już nie będzie tuszowania afer i przekrętów. dlatego wpływy do budżetu są wyższe.

Przeczytaj to co zacytowałem.Dochody z VAT wzrosły o 2,7 miliarda ale spowodowane to jest czymś co wprowadzono ROK temu.Dochodzi?

Gość gość
nieśmiało zapytam , jak to się stalo , że dług zagraniczny Polski jest taki kosmiczny wrecz? przecież rządy PO były takie zrównoważone , przemyślane?i ile on wynosi?ten nasz dług zagraniczny?a ile wynosił przed rządami POpsl

gość dziś "Nie można już teraz bo pis nie zrobiło nic, żeby dochody miały nadwyżkę."xoczywiście że zrobiło.xxxNo to teraz sprawdzimy twoją wiedzę.Co zrobiło pis żeby zwiększyć dochody budżetowe?Jakie ustawy wprowadzili lub co zmienili, że tak się stało.

Gość gość
"Oczyszczając wpływy o ww. czynnik tempo wzrostu VAT w styczniu ukształtowało się na poziomie ok. 9-10% r/r. " x no to jest gigantyczny wzrost. czy kiedykowliek za rządów PO coś takiego miało miejsce?

gość dziś nieśmiało zapytam , jak to się stalo , że dług zagraniczny Polski jest taki kosmiczny wrecz? przecież rządy PO były takie zrównoważone , przemyślane?i ile on wynosi?ten nasz dług zagraniczny?a ile wynosił przed rządami POpslxxKoszmarny?Wynosi ok 55% PKB.Dla porównania podam, że dług Japonii wynosi 175% PKB a USA 220% PKB.Mowa nie o nominalnym długu tylko o długi w stosunku do PKB czyli w sposób jedyny, żeby można było porównywac zadłużenie.Polskie zadłużenie jest poniżej średniej unijnej.

gość dziś "Oczyszczając wpływy o ww. czynnik tempo wzrostu VAT w styczniu ukształtowało się na poziomie ok. 9-10% r/r. "xno to jest gigantyczny wzrost. czy kiedykowliek za rządów PO coś takiego miało miejsce?xxBo to właśnie jest "za czasów PO" bo odnosi się do r/r czyli od stycznia 2015 do stycznia 2016 i na skutek przyjętych rozwiązań w styczniu 2015

Gość gość
"No to teraz sprawdzimy twoją wiedzę." x a kimże ty jesteś komunistyczny sługusie żebyś miał prawo "sprawdzać moją wiedzę"? sam jak na razie żadnej wiedzy nie zaprezentowałeś. powtarzasz tylko jak zacięta płyta zużyte tłumaczenia że dobre wyniki za Pisu "to nie zasługa pisu" a skandaliczne długi do których doprowadziła PO "to nie wina PO".

Jak widze argumentów no i wiedzy zabrakło... I zaczyna się obrażanie a właściwie jego próby, nędzne i nieskuteczne bo taki ktoś jak ty nie jest w stanie mnie obrazić.

Gość gość
"Bo to właśnie jest "za czasów PO" bo odnosi się do r/r czyli od stycznia 2015 do stycznia 2016 i na skutek przyjętych rozwiązań w styczniu 2015 " x nie, to nie jest za czasów PO. może zapmniałeś ale od połowy listopada 2015 rządzi pis więc wolałbym żebyś mi zaprezentowała "sukces PO" który zdarzył się jednak za rządów PO a nie pisu.

Gość gość
Nie dyskutujcie ze shmatynem bo to bezzasadne.On tak postępuje jak bolek,w myśl zasady:"pluj świni w oczy,a ona mysli że deszcz pada"

nie, to nie jest za czasów PO. może zapmniałeś ale od połowy listopada 2015 rządzi pis więc wolałbym żebyś mi zaprezentowała "sukces PO" który zdarzył się jednak za rządów PO a nie pisu.xxRZądzić może i rządzi ale jak na razie nic nie zmienił w finansach państwa a więc to co jest pochodzi z czasów PO.I nic na to nie poradzisz..:D:D

Gość gość
ależ ty nie posiadasz żadnej wiedzy. gdzie jest ta wiedza? to że szałamacha jest ostrożny w szacunkach to tylko dobrze o nim świadczy ale nie potwierdza w żaden sposób ani bredni które wygadujesz ani tym bardziej nie jest świadectwem żadnej twojej "wiedzy".

gość dziś ależ ty nie posiadasz żadnej wiedzy. gdzie jest ta wiedza?xxW każdym moim poście w przeciwieństwie do zawartości tego co ty piszesz...Ale...Zawsze możesz zacytowac mój post i na jego podstawie określić dlaczego wg ciebie nie posiadam wiedzy.Zaraz się przekonamy jak to jest z tą moją wiedzą.:D

Gość gość
nie "moze rządzi" tylko rządzi. więc jeżeli ty chcesz się kolejny raz podpinać pod sukces rządów pisu to się tylko ośmieszasz. jak rozumiem nie potrafisz podać przykładu sukcesu gospodarczego który nie zdarzył się za rządów pisu i byłby porównywalny choćby do tego stycznia. tak myślałem, dziękuję za uwagę. tupet to nie wszystko mój postkomunistyczny kolego. każdej prawdy zakłamać się nie da.

Gość gość
Szałamacha to ten, który pobierał uposażenie, a przez rok był w USA?

Gość gość
"Zawsze możesz zacytowac mój post i na jego podstawie określić dlaczego wg ciebie nie posiadam wiedzy." x nie wiem dlaczego. może miałeś rodziców alkoholików którzy nie zadbali o twoje wykształcenie. a może wywodzisz się z biednej wsi i nie stać cię było aby studiować. tego dlaczego nie posiadasz wiedzy to ja nie wiem. wiem natomiast że jej nie posiadasz bo powtarzanie w kółko propagandowych hasełek to nie jest żadna wiedza.

gość dziś Szałamacha to ten, który pobierał uposażenie, a przez rok był w USA?xxDokładnie. TAki "cud" gospodarczy...:D

nie wiem dlaczego. może miałeś rodziców alkoholików którzy nie zadbali o twoje wykształcenie. a może wywodzisz się z biednej wsi...xxNie zrozumiałeś... Chodzi o twoja ocenę na podstawie mojego postu...Czyli... Cytujesz mój post i odnosisz się do jego treści na, podstawie ogólnie dostępnej wiedzy i w ten sposób określasz na czym mój brak wiedzy polega.Co napisałem wbrew ogólnie dostępnej wiedzy.Już pojmujesz czy jeszcze ci wytłumaczyć?

Gość gość
Polskie zadłużenie jest poniżej średniej unijnej. x to nie znaczy że jeszcze nas stać i należy pogłębiać zadłużanie przyszłych pokoleń po Platfusach

Gość gość
"więc to co jest pochodzi z czasów PO." x no ba, pochodzi nawet od mieszka I. ale to nie mieszko obecnie rządzi tylko pis więc to co się obecnie dzieje dzieje się za sprawą pisu właśnie. więc ciągłe powtarzanie bzdur że sukcesy gospodarcze pisu to "nie zasługa pisu" a katastrofalne rządy PO "to nie wina PO" już się trochę zużyło. a jeszcze nazywanie tego "wiedzą" to jest po prostu szczyt bezczelności.

gość dziś Polskie zadłużenie jest poniżej średniej unijnej.xto nie znaczy że jeszcze nas stać i należy pogłębiać zadłużanie przyszłych pokoleń po PlatfusachxxTo nie znaczy ale znaczy, że polskie zadłużenie nie jest jakieś katastrofanie duże.A zadłużenie jest i będzie bo na zadłużeniu, czyli obracaniu nie swoimi pieniędzmi polega współczesna gospodarka światowa.Szczególnie jak się nie posiada włąsnego kapitału...

gość dziś "więc to co jest pochodzi z czasów PO."xno ba, pochodzi nawet od mieszka IxxNie. Bo ustwa jest ze stycznia 2015 a wtedy rzadziła PO a nie Mieszko.I z historią widze jesteś na bakier...:O