Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tymi studiami?

Polecane posty

Gość gość

1. jak to jest, że wykładowca nie przychodzi na zajęcia albo się na nie spóźnia, bądź nie przychodzi ponieważ ma bliżej nieokreślone szkolenie czy inny wyjazd pseudo służbowy, i MY musimy to odrabiać? 2. jak to jest z poprawkami? uprzedzam odpowiedzi, na naszej uczelni się nikt od nikogo niczego nie dowie. w regulaminie również nic nie ma. mam poprawkę z dwóch przedmiotów, nie zaliczyłam w pierwszym terminie, więc jest już kolejny termin na drugi termin. ile jest tych terminów? od kiedy wchodzą poprawki płatne? za co konkretnie się płaci i ile to kosztuje. 3. jak to jest z tymi ects'ami? u nas wykładowcy twierdzą, że te ects to tylko przy wymianie się liczą, a chyba tak nie jest. NIKT NIC KURDE NIE WIE. 4. jak to jest z ponadprogramowym zostawaniem na zajęciach. wykładowcy chcą zacząć wcześniej lub skończyć później zajęcia aby móc sobie wolniej iść z materiałem. mój rok w większości chce tak, ale są też osoby, które nie mają ochoty zostawać ponad program, bo ktoś tam chce sobie iść spokojniej.. nikt nam za to nie placi, a mamy i tak nadmiar innych zajęć od 8 do 18 czy 20.

Gość gość
A czego Ty się spodziewałaśeś?

Gość gość
Co do ects maja ogolnie racje. Program i tak jest zrobiony by miec 30pkt. Chyba ze strasznie oblewasz wtedy ects maja znaczenie: Przy warunkach konkretnie (np. Mozesz miec niezliczone przedmioty za w sumie 10pkt, a to czy to 1 przedmiot czy 5 to nikogo nie obchodzi) warunek to warunkowe zaliczenie - musisz zaliczyc w kolejnym semestrze wtedy (bez chodzenia na zajecia) z oplatami za to jest roznie, kiedys bylo za free Poprawka egzaminu jest 1. Zaliczenia tez ale tu czesciej wykladowcy ida na reke. Wyjazdy sluzbowe sa czescia pracy wykladowcy wiec trza odrabiac. L4 nie trzeba, ale wykladowcy czesto i tak chca odrabiac - student nie ma wiele do gadania Plan jest ukladany pod wykladowcow i tak samo sobie dokonuja w nim zmian. Ale no to zalezy od wykladowcy i uczelni. Nieraz jak studenci nie wyrazaja zgody na przedluzanie to tego nie ma Gdzie studiujesz? Bo wnioskuje ze na dosc kiepskiej, bez urazy

Gość gość
A i ilosc pkt rzucam ot tak. W regulaminie uczelni jest to określone. Musi byc Szczegolowiej pisac mi sie mie chce, bo na tel pisze

Gość gość
jest tam, ucz sie tego zaco placom na zachodzie bo w tym kraju juz niemasz szans:-P