Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pani Czkawka

Tak sobie myślę i płaczę, bo pewnie grzeszę tą myślą, ale... chyba Bóg nie kocha

Polecane posty

nie kochał Szatana i mi go żal :( z braku miłości powstało cale zło i siła... Szatan zaczął przyciągać takich jak on sam.

Jak zbliżysz się do młodych lwicy - zabije. Jak zbliżysz się do powiedzmy - granicy meksykańskiego gangu - zabiją. To nie jest żadne zło takie zabijanie, to po prostu zachowanie. Nie ma żadnego zła ani dobra. To co dla jednego dobre, dla innego złe i na odwrót.

Gość gość
Aha

nigdy nie byłam najładniejsza, najmądrzejsza, nie cechowała mnie pycha, a jednak Bóg mnie odrzucał :( kurfa, a jak proszę Szatana to mam wszystko ;(

Gość gość
Odrzucał... mnie sadystycznie dręczył całe życie. Zawsze choroby, problemy, przeszkody, niszczenie moich planów i życia. Nic z tego nie wyszło na dobre mojej duszy, bo moja wiara kiedyś silna, jest dzisiaj w strzępach po takim "treningu". Boska nienawiść do niektórych osób jest idiotyczna i mija sie z celem.

Gość gość
Bóg kocha ludzi zdrowych, bogatych i przebojowych, pod warunkiem, że są mężczyznami. Resztę ludzi Bóg raczej traktuje per noga.

Wyobraźcie sobie na chwilę że jakiś człowiek jest bogiem z książki i mówi: "Swoich nie zabijajcie i nie okradajcie ale wrogów tak" Ludzie od zawsze tak postępowali i ktoś kto napisał postać boga, a nie była to jedna osoba myślał jak człowiek, jaki autor pisał daną cześć książki taki miał charakter wtedy bóg. To jest żałosne że są idioci i kretyni chętni wierzyć w tych dziadków z książek.

Gość gość
To nawet teologowie przyznają, że postać Jahwe jest bardzo antropomorficzna. Mozna o tym przeczytać w naukowych opracowaniach na temat jahwizmu.

Gość gość
Bóg kocha wszystkich :)

Gość gość
Co z tego że kocha, jak nic dla nich nie robi? Miłość bez uczynków jest martwa.

"że postać Jahwe jest bardzo antropomorficzna" x Każdy myślący to powie że jest ludzka, a skoro jest ludzka to nie może być boska. Zatem kochanie i wybaczanie jak i nienawidzenie i zbrodnia jest rzeczą ludzką. Więc jaki człowiek taki jego bóg. Tu nie ma nad czym myśleć.

Gość gość
O nieprawda, jest nad czym myśleć, bo Biblia jest bardzo obszernym i różnorodnym źródłem. Mnóstwo materiału do badań i snucia teorii naukowych.

Biblia jest nudnym i prostackim gó/wnem dla debili. Pierwszy lepszy sonet Szekspira przewyższa ją kunsztem, klasą i liryką.

Gość gość
Biblia jest nudnym i prostackim (...) x Trzeba byc debilem i prostakiem, żeby cos takiego napisać.

Gość gość
jak to Bóg nic nie robi? bardzo dużo dla nas robi to raczej ludzie są bierni i niewiele z siebie dają

Gość gość
Słowianin jesteś tępakiem który nie ma nic sensownego do powiedzenia.

Gość gość
Ludzie daja z siebie ile mogą, żeby usuwać zło tego świata, chronić innych ludzi, leczyć ich, kształcić, na różne sposoby przemieniać na lepsze. A co Bóg robi konkretnego dla człowieka? Podaj przykłady.

Nie możesz wymagać aby jakiś wymyślony bóg z książki coś robił, oni nie istnieją, są tylko postaciami literackimi nic nie wartymi nawet garść siana jest więcej warta. Cała galaktyczna moc i sfery są w ludziach i naturze, możesz wejść z tą mocą w dialog i sobie żyć.

Gość gość
Ale ja sie do ciebie nie zwracałem, bo nie masz pojęcia o tej tematyce.

Gość gość
ja też od ponad roku przechodze straszliwy kryzys wiary, eh... :(

Gość gość
Czy jest mozliwość gdzieś spokojnie, ale też swobodnie porozmawiać o wierze i/albo zwątpieniu? Chetnie bym sie udała w takie miejsce. Tu raczej nie ma sensu :o

Gość gość
jak proszę Szatana to mam wszystko bo odbiera ci co masz dostac w niebie nic nie ma za darmo oprucz miłosc boga

Gość gość
kturej nie ma :o

Gość gość
szatan obiecuje wiele na ziemi by odebrac nam wszystko w zyciu posmiertnym

Gość gość
Bóg też robi wszystko co może często poprzez ludzi właśnie nie oceniaj Boga jak go nie znasz