Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiece sprawy miesiączka

Polecane posty

Gość gość

Mam endometriozę st I i hashimoto. 5 lutego dostałam okres. Skończył się ale piersi mnie bardzo bolały. Miałam mdłości. Nasiliły się wypryski i zaczerwienienie twarzy. 7.d.c miałam bóle okołoowulacyjne. Zwiastowały krótki cykl. 13 d.c dostałam krwawienia ( plamienie) bez bóli. Zaczęła mnie boleć głowa i oko ( mam hashimoto) 17 d.c - dostałam chyba prawdziwy okres. Więcej krwi i ból brzucha miesiączkowy. Ból głowy i oka zniknął. Ból piersi także. Została biegunka i mdłości. Umówiłam się do lekarza na poniedziałek ale chciałam pójść w środę ( przełożyć) bo w poniedziałek chciałam zrobić badanie prolaktyny. Ewentualnie gdyby było bardzo źle poszłabym od razu w poniedziałek. Teraz jak mam okres to nie wiem? Iść w poniedziałek albo w środę z okresem czy poczekać aż minie? W pt i wtorki lekarz nie przyjmuje? nie mam pojęcia jak teraz pójść do lekarza. Co byście zrobiły? przeczekałybyście? Mam skąpe i krótkie okresy ale w zaistniałej sytuacji nie wiem czy ten okres kiedyś sie skończy.. Miałam 6 dni przerwy między krwawieniami...moze to torbiel i trzeba iść od razu? Może poczekać do środy i w środę iść z tym co jest - z okresem czy bez? dodam, ze hormony mi szaleją i wpływają na tarczycę, która też szaleje...

Gość gość
JA był zrobiła badanie prolaktyny poszła pomimo okresu do lekarza. Na stronie: https://portal.abczdrowie.pl/zbyt-czeste-miesiaczki przeczytałam, że takie częste miesiączki mogą mieć związek np. z: * niewłaściwym funkcjonowaniem układu podwzgórze-przysadka-jajnik, * nieprawidłową anatomią narządów rozrodczych, * stanów zapalnych przydatków, * chorób wewnątrzustrojowych, * zaburzeń metabolicznych, * niedoborów żywieniowych, * nadmiernego stresu i inne. Na tej stronie możesz też zadać pytanie lekarzowi i on rozwieje Twoje wątpliwości. Pozdrawiam i zdrowia!

Gość gość
Dzięki, przemyślałam to i faktycznie środa bd odpowiednia. Bd mieć badania i mniejsze krwawienie - może się nawet skończy.

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/