Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Silence Isnt Soo Bad

Czy to byla milosc prawdziwa??

Polecane posty

Hej, Opowiem Wam krotko moja historie. Mam na imie Kornel i mam 25 lat. W wieku 18lat wyjechalem na Floryde na studia. Studiowalem w USA przez 4 lata i wlasnie..tam na 1szym roku poznalem w klasie pewna dziewczyne. Spotykalismy sie przez jeden semestr (od wrzesnia do konca grudnia). Na poczatku ona miala obsesje na moim punkcie, dzwonila, prosila o spotkania a ja jako swiezak w USA unikalem jej. Pozniej raz sie spotkalem, drugi i zakochalem sie w niej na maksa. Po moim powrocie ze swiat wszystko sie zmienilo. Kompletnie mnie zaczela olac, powiedziala ze nie chce teraz miec chlopaka. Przez caly rok mialem masakre: widywalem ja w szkole a ona poprostu mi mowila czesc i olewala mnie. Rok plakalem, nie moglem sie zupelnie pozbierac. Po 4 latach wrocilem do Polski, od 2 lat mam dosyc dobrze prosperujaca restauracje no i kochana dziewczyne. na Florydzie z zadna inna sie nie umowilem juz a w Polsce chodzilem tylko na randki lub mialem znajomosci 2 miesieczne i tych dziewczyn nawet juz nie pamietam ale ta w USA....minelo prawie 7 lat a ja ciagle nie moge o niej zapomniec!!! Piosenki mi ciagle ja przypominaja, ogladam zdjecia na FB i zastanawiam sie czy ja jestem normalny? My nawet razem nei bylismy tylko spotykalismy sie 3.5 miesiaca a ja po prawie 7 latach dalej patrze jej FB i ja wspominam mimo tego, ze jestem w szczesliwym zwiazku. Czy to ten syndrom 1szej milosci??

Gość gość
Nie. To twoja głupota. Człowiek rozgarnięty potrafi sterować swoimi myślami, dlatego jest człowiekiem. Co do ciebie są wątpliwości :D

Jaka glupota? To nie ma czegos takiego jak pierwsza milosc?

Gość gość
Wiesz, myślę, że ok z Tobą wszystko. Byłeś nią zauroczony i tak to wraca we wspomnieniach. Takie "mentalne powroty" mają miejsce najczęściej, gdy była to miłość niespełniona, gdzie idealizujemy kogoś ponieważ nie mieliśmy okazji nawiązać wystarczająco głębokiej relacji w realu, być może poznać kilka wad. Tak najczęściej jest, chociaż bywa, że ludzie, którym kiedyś się nie udało spotykają się po latach i są razem, ale to raczej wyjątki niż reguła. Może Twój obecny związek czegoś wymaga, ponieważ będąc w kimś zakochanym raczej nie myśli się o byłym/byłej, a może jeszcze nie ma wystarczająco głębokiej relacji między Wami. Musisz sobie sam odpowiedzieć.

Gość gość
Każda miłość jest pierwszą, nie kozakuj autor :P

Gość gość
czegoś takiego jak pierwsza miłość nie ma,moja pierwsza miłość" spływa po mnie,i druga i trzecia,pamięta się to co zrobiło wyjątkowe wrażenie :-) a jak upiększone wyobrażeniami to wtedy może być problem ,zazwyczaj spotyka się jedną w życiu taką osobę która budzi tyle emocji no może dwie :-)

Tylko widzisz takie mentalne powrotu mam tylko do niej! Spotykalem sie na randkach z wieloma innymi dziewczynami i nawet juz ich totalnie nie pamietam. Ta byla taka specyficzna, pierwsza z ktora w ogole gdzies sie umowilem. Wiadomo nie mysle o niej jak jestem ze swoja dziewczyna tylko tak wieczorami z muzyka i przed komputerem zaczynam rozmyslac a co byloby gdyby... O tej dziewczynie mysle w taki dziwny sposob..sam nie wiem jak to opisac to jest takie dziwne uczucie. Obiecalem sobie pozniej, ze zrobie wszystko abysmy jeszcze za 2-3 lata byli razem ale nie wyszlo wtedy. Nie wydaje mi sie aby moj obecny zwiazek czegos wymagal. Ja nie jestem w tej dziewczynie ktora poznalem na 1szym roku zakochany. Poprostu czuje sie taki odrzucony jakby nie dala mi szansy na wykazanie sie? Taka dziwna sytuacja od 7 lat chodzi mi po glowie. I mysle, ze z kimkolwiek bylbym teraz to mialbym tak samo.

A widzisz po mnie splywa 2ga 3cia 4ta milosc. Wszyscy tylko nie ta 1sza 7 lat temu...

Gość gość
ostro :)