Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość145

Rozliczenie Pit 2016

Polecane posty

Gość gość145

Pit 11: Przychód: 5320,31 Koszty uzyskania przychodu: 445,00 Dochód: 4875,31 Zaliczki pobrane: 268,00 Pit 11 a: Przychód (Dochód): 11779,20 zaliczki pobrane: 2120,00 Mój mąż nie ma żadnych dochodów, a dziecko urodziło nam się w lipcu, ile wynosi zwrot bo nie mogę się doliczyć i jakieś kolosalne liczby nam wychodzą.

Gość gość
Spróbuj rozliczyć się w internetowych programach, nie jest to trudne. po prostu przepisujesz wszystko w odpowiednie wiersze.

Gość Monikaa35
Skorzystaj z tego programu www.pit-format.pl/rozlicz-darmowy-pit , możesz go pobrać zupełnie za darmo, bez problemu rozliczysz w nim PIT-37 oraz wszystkie inne PITy 2016, oczywiście pomoże Ci w prosty sposób skorzystać z odliczeń i ulg np. prorodzinnej, za internet.

Gość gość
Moim zdaniem najlepiej oddać pit do biura rachunkowego i po kłopocie, rozliczą za Ciebie. Ja tak robię, sama nie mam do tego głowy. Rozlicza mnie http://www.compo-system.pl/ Idzie m to szybko.

Jeśli masz problem z rozliczeniem PIT-u skorzystaj najlepiej z jakiegoś programu on-line. Osobiście mogę polecić PIT FORMAT 2016 na stronie www.pit.pl (www.pit.pl/program-roczne) . Program jest bardzo intuicyjny i nawet laik poradzi sobie z rozliczeniem. Zawiera bardzo dużo wskazówek, więc na pewno wyjaśni wszelkie wątpliwości. Ważne jest również to, że bez problemu wysyła eDeklaracje przez internet - nie trzeba biegać po urzędach ;)

Gość SavageGarden
Jeżeli masz problem z rozliczeniem , to najlepiej skorzystać z jakiegoś programu , który sam ,ze tak ujme wszystko liczy . Bardzo dobrym i darmowym programem , nie wymagającym instalacji na komputerze jest program Pitax . Wystarczy tylko poprzenosić w pola kwoty . Program sam naprowadza co , gdzie mamy wpisać , co zaznaczyć itd. ;)Potem tylko szybka wysyłka i potwierdzenie UPO;)

Gość Eleonorka1212
Hej . właśnie korzystałam dzisiaj z tgo programu pitax . Rozliczałam zeznanie mojej teściowej . Faktycznie program jestw porządku . wszytsko bardzo jasno wytłumaczone ;)

Gość Pentiuum
program jest mega prosty! faktycznie - jestem pozytywnie zaskoczona pitaxem bo myślałam ze to jest bardziej skomplikowana sprawa!

Gość gość
co za żałosna i nieudolna reklama :o

Gość talerzykowa
gość- z czym ty masz problem . hmm ? Ktoś ma problem więc ludzie odpowiadają. Ja korzystałam z programu Pitax w zeszłym roku i dwa lata temu . I w tym roku też zamierzam.jest bezpłatny i nie wymaga instalacji.

Gość gość
A ja rozliczam PIT już trzeci rok z rzędu programem https://www.podatnik.info/program_do_pit . Zwrot otrzymuję w kilka dni roboczych, a samo uzupełnienie pół trwa tylko kilka minut.

Gość kinialasek45
Bardzo fajny program znajdziesz u nich www.pit.FundacjaPociecha.pl przy okazji możesz przekazać swój 1% . Fundacja pomaga dzieciom z rodzi ubogich. Tutaj znajdziecie więcej informacji www.FundacjaPociecha.pl . Sama co roku przekazuję swój innej instytucji, nigdy nie zostawiam tego pola pustego.

Gość rypison
no ja w tym roku rozliczam się przez pitax. Rok temu poszło mi tak sprawnie przez ten program, kilkanaście minut i po sprawie. I bez błędów