Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

A6W któraś cwiczyla po porodzie?

Polecane posty

Gość gość

Jak efekty? Ja cwicze dopiero 5. dzien i jest ciezko, cos brak motywacji....

Gość gość
To sa ciężkie ćwiczenia. ja ćwiczyłam trochę ponad miesiac.Widziałam już pierwsze efekty, ale były zbyt ciężkie jak dla mnie i nie chciało mi się dłuzej zmuszać do nich. Teraz robię skalpel chodakowskiej i jest ok

Gość gość
ja 2 tyg po porodzie sn zaczełam i oprócz tego cwiczenia ciezarkami w domu było ciezko odciagałam wtedy recznie pokarm 7-8 razy dziennie i bylam martwa ale robilam codziennie i nawet przedłuzylam o jeden miesiac efekt był super zrzuciłam zbedne kilogramy ale dieta do tego!bez diety nie ma sensu w sensie nie obzeraj sie słodyczami i tłustym jedzeniem ja bylam zadowolona z efektów i duzo mi to dało kg spadały a ja bylam happy bo mogłam cwiczyc w domu obok dziecka

Gość gość
Nie jem slodyczy i kolacji od poczatku grudnia. Schudlam 3kg w 3 tygodnie i od tej pory ani grama waga nie drgnie. Teraz wracam na basen po serii przeziebien no i a6w, moze cos da

Gość gość
Zdrowy kręgosłup ci niemiły??? Przecież to prosta droga do dyskopati!!! :o

Gość gość
""Minusem cwiczenia miesni brzucha jest niszczenie kregoslupa i patologia sylwetki. Tu nie ma ale - regularnosc prowadzi do kontuzji i robienia sobie krzywdy. Jak kazdy wie - kregoslupa zlozony jest z kregow i krazkow miedzykregowych. Trenowanie w pozycji bezpiecznej/technicznej rownomiernie rozprowadza sile, ktora odzialuje na nie pionowo, nie powodujac patologii. Jesli lamiemy pozycje techniczna - w tym wypadku - wykonujemy cwiczenie izolowane na miesnie brzucha - powodujemy wyginanie sie kregoslupa pod wplywem sily fleksyjnej, co pociaga za soba nacisk lokalny na jeden kraniec krazkow miedzykregowych [maslo maslane - ale takie jest polskie nazewnictwo] . Efektem jest trwale uszkodzenia krazka lub dyskopatia. Tu nie ma ale - prosta zasada fizyki - lokalne a nie globalne odzdzialywanie sily zawsze doprowadzi do odksztalcenia sie materialu na ktory dziala sila. Od strony bezpieczenstwa, przyszlosci i kontuzji - cwiczenie izolowane na brzuch - zdecydowanie NIE. Od strony sylwetki - znakomita wiekszosc osob cierpi na pochylenie do przod. Pochylona glowa, wypchniete barki, rozjechane lopatki, skorcz miesni piersiowych, garb, dolny kot, bajlzel w biodrach, poskarane miesnie dwuglowe uda, zanik posladkow - cwiczenia izolowane na miesnie brzucha POGLEBIAJA POWYZSZE WADY. To co odczuwa osoba cwiczana brzuch cwiczeniami izolowanymi jest calkowicie naturalne i jednoczesnie mylne. Czemu? Kazde cwiczenie fizyczne ktore trenuje miesnie brzucha w jakikolwiek sposob - doprowadzi do ich wzmocnienia i usztywniania - co ZAWSZE spowoduje spadek obwodow. Sciana przednia sie umocni i wnetrznosci nie beda juz wygrywaly podczas napierania na miesien. Nie ma to absolutnie zadnego zwiazku z procesem redukcji tkanki tluszczowej. To prosta fizyka/mechanika. Jak pisalem wyzej - cwiczenia izolowane nie sa wskazane bo sa niebezpieczne i dzialaja na nasza zgube. Pamietajmy - miesnie brzucha naleza do miesni rdzenia - tak samo jak i prostowniki grzbietu. Obie grupy wzajemnie sie rownowaza. O tym ze spowodujesz mega kontuzje robiac martwy ciag z garbem wie kazdy - ale o tym ze taki sam porzadek [scisniecie izometrycznie nie izotoniczne] musi zapanowac w miesniach brzucha to juz sie niestety "zapomina". Popatrzmy na siebie z profilu. Najszczesciej prostowniki sa naciagniete stad MC i przysiad ida slabo a miesnie proste brzucha sa poskracane i slabe. Jak dodatkowe kontrakcje miesni brzucha maja pomoc w uzyskaniu lepszej sylwetki i wiekszej, zgrabniejszej masy skoro ten miesien jest nonstop w patologicznej kontracji??? Tu nie ma logiki, tu jest papka z mass-mediow. "

Gość MamaMloda39
Odpuść sobie. Szkoda kręgosłupa. A uwierz mu ze posłuży Ci jeszcze kilkanaście dobrych lat. Wykup lepiej karnet na basen i odstaw słodycze. Basen 2 razy w tygodniu na poczatku starczy