Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

morphifry

Kulki na włosach

Polecane posty

Od około 2 lat interesuję się pielęgnacją włosów, ale to jeszcze nie włosomaniactwo :) Raz bardziej się do tego przykładałam, raz mniej. Wczoraj stwierdziłam, że teraz lecę z tym na 1000%. Tylko właśnie mam problem w sumie od zawsze ze zniszczonymi włosami. Mimo nie prostowania, kręcenia, suszenia gorącym powietrzem, nie spania w rozpuszczonych, ani nic z tych rzeczy to są one z tymi białymi kulkami, albo jakieś rozdwojone i niestety nie pomoże podcięcie końcówek, bo to dzieje się na całej długości, a niestety ich długość jest bardzo różna, od krótkich za ucho aż za talię. W sumie teraz już są krótsze, bo ostatnio kupiłam sobie nożyczki i obcięłam końcówki i codziennie próbuję pozbyć się tych wszystkich zniszczonych, z całej długości obcinając włosek po włosku. Ale co mi to daje? Nic.. mam wrażenie, że one się jakoś mnożą, że nic ich nie ubywa.. Nie wiem jak sobie z tym poradzić.. To strasznie oszpeca włosy, macie jakieś sposoby na pozbycie się ich w łatwy sposób? Jakieś sposoby na obcinanie takich włosów? O pielęgnację nie pytam, bo wiem co robić :) Dodam jeszcze, że moje włosy są cienkie

Gość gość
Masz przesuszone wlosy. Ja mam dlugie i proste wlosy i np. produkty z drogerii mi nie sluza, probowalam tez lavery bez silikonow i tez rewelacji nie bylo. Polece ci dwa swietne produkty 1) Revlona odzywke w sprayu Equave 2) Loreal w sprayu Potionizer volume Nawet jak stosuje normalny szampon i codziennie spryskuje tymi odzywkami wlosy to sa ladne, bez odstajacych wloskow, nawilzone i z polyskiem. Stosuje je na zmiane od roku i naprawde polecam. Tylko nie kupij u fryzjera bo sa 2 razy drozsze, ja kupuje online na amazonie (mieszkam w Niemczech). I sa bardzo wydajne, jedna butelka starcza mi na dlugo. Nie uzywam np juz zadnych innych odzywek. Polecam ci rowniez olejek do wlosow. Nie boj sie ze wlosy beda tluste. Uzywasz tylko kropelke na koncowki i troche powyzej. Wazne jest tez odzywianie. Wiem, ze tez dobre sa maseczki domowej roboty z oliwy z oliwek, zoltka i cytryny, ale mi sie nigdy nie chce. Powodzenia:-)