Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto ogląda reportaż o kolonizatorach?

Polecane posty

Gość gość

Teraz rozumiecie dlaczego wasze własne podwórko nie jest najważniejsze? Ostatni wielbląd w szeregu idzie tak szybko jak pierwszy. Zawsze przychodzi mi na myśl ten cytat kiedy widzę ludzką niesprawiedliwość. Mówisz że masz biedę na własnym podwórku bo reprezentujesz klasę robotniczą A wystarczyłoby bardziej przejąć się biedą innej klasy robotniczej żeby ten szereg wielbłądów kroczył szeroko jeden obok drugiego a nie jeden za drugim jak nakazuje klasa panów. Kiedy w końcu to zrozumiesz człowieku i przestaniesz słuchać bogatszych a zaczniesz kierować się sercem ? Kiedy nie będzie można cię kupić? Kiedy przestaniesz dążyć do bezsensownego celu?

Gość gość
Sami krezusi tutaj. Klasa panów. Nikt nie skomentuje bo wszystko gra, jest dobrze, Pis do d**y. A africą to ja sama mogłabym zarządzac tak że za 200lat każdy jej czarny mieszkaniec miałby trzy wille z basenami. Przecież mam dotęp do historii europy żadna filozofia Ameryki nie odkryłam byli już tacy biedacy którzy są w tej chwili krezusami a jeszcze dwieście lat temu zabijali się żeby uciekać z tego kraju mlekiem i miodem płynącym. Uciekali przed skrajną biedą.