Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośc 19

czy moge byc w ciąży ?

Polecane posty

Gość Gośc 19

Cześć dziewczyny ! Słuchajcie boje sie okropnie ... Mam 19 lat jestem z chłopakiem od 4 lat niedawno zaczęliśmy współżyć . Zabezpieczamy sie normalnie zawsze wszystko jest w porządku (prezerwatywy - robimy to w niepłodne dni ) Teraz zaczynam dostawać ataku paniki boje się , okres mi sie spóźnia 2 dni ... Wiem, ze to niedużo i moze panikuje, ale myśli w mojej głowie sa najgorsze ;( cykl mam regularny 28 dni i boje ze to ciąża ... Szanse sa małe, przeciez dni niepłodne, prezerwatywa jednak mimo to boje sie ;( powiedzcie moze, któraś z was tak miała ? Zaczynam juz powoli wariować ;( a wiem ze od stresu moze mi sie tylko opóźnić okres jeszcze bardziej ;(

Gość gość
Nie wariuj tylko nastaw dziurę

Gość gość
Małe szanse na to ze jesteś w ciąży, jeśli prezerwatywa była dobrze założona. Ogólnie to nie każdy wie, ale kremy nawilżające, oliwki, balsamy osłabiają prezerwatywę. Ja dodatkowo jednak dla komfortu psychicznego wolę tabletki.

Gość gość
Spokojnie, mi ostatnio cykl przedłużył się o 6 dni, tez panikowalam bo jestem w tym wieku co ty i takie same metody :-P. Mi pomogla gorąca kąpiel i wino czerwone (oczywiście nie za dużo) :-) Przede wszystkim przestań panikowac to sama @ przyjdzie jak ma przyjść

Gość gość
Dzieki dziewczyny troche się uspokoiłam ... Czekam na okres musi przyjsc musi !

Gość gość
Hej dziewczyny. No "problem" polega na tym iż, okres spóźnia mi się 6 dzień. 2 dni temu robiłam test - negatywny , dzisiaj robiłam znowu tylko innej firmy - negatywny . Nie wiem co myśleć, boś samego początku bolą mnie pachwiny , ale nie czuję się inaczej. Ostatnio miałam dużo stresów (sesja i pierwsze jazdy ) , do tego schudłam parę kilo (prawie w ogóle nic nie jej ). Może to jest przyczyną ? Z mężem raczej zawsze się zabezpieczamy , a mimo to i tak nie dochodzi we mnie. Za 2 dni zrobię znowu test jak będzie negatyw to idę do ginekologa, ale może Któraś z Was też tak miała ?

Gość gość
Ja bym się radziła wstrzymać jeszcze z ginekologiem jeśli nie masz innych potrzeb. Dlatego że i tak pewnie cię na razie odeśle i karze poczekać na okres. Takie sytuacje się zdarzają i mądry lekarz też pewnie nie będzie przepisywał nic na wywoływanie okresu jak może się okazać, że okres za tydzień sam by się pojawił. Z takimi problemami się idzie jak miesiączka nie przychodzi dłużej (do miesiąca) albo jak coś takiego ci się powtarza kilka razy w roku bez żadnych przyczyn. tutaj przyczyn miałaś aż nadto. Na razie spróbuj uregulować tryb życia. Zacznij jeść normalnie, więcej odpoczywać. Kup sobie magnez i przyjmuj przez jakis czas, na pewno nie zaszkodzi.

Gość gość
Dziękuję za wypowiedź. :)