Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

O ile może się przesunąć okres po grypie?

Polecane posty

Gość gość

Zwykle mój cykl ma 28-29 dni. Tym razem spóźnia się już piąty dzień a ja panikuję, że jestem w ciąży. Tydzień temu jednak byłam dość mocno przeziębiona, a wiem, że infekcje mogą rozregulować cykl. Pytanie brzmi, o ile maksymalnie dni może się przesunąć okres po chorobie typu przeziębienie czy grypa?

Gość gość
Dziś już 6 dzień spóźnienia... Boję się zrobić od razu test, chciałabym najpierw przeczytać co wy o tym myślicie.

Gość gość
okres od grypy sie nie spoznia

Gość gość
No właśnie podobno przeziębienie lub grypa mogą przesunąć okres.

Gość gość
co za glupota , tak jak latem pisza kretynki ze od upalow sie spoznia , nie raz mialam grype , albo angine i nigdy mi sie nie spoznil

Gość gość
To prawda że okres sam ci się po chorobie nie spóźni bo faza lutealna nie skraca się i nie wydłuża z miesiąca na miesiąc i na pewno nie ma więcej niż 18 dni. Ale owulacja może sie przesunąć a jak owulacja sie przesuwa to okres też. A owulacja najczęściej się przesuwa o taki sam czas jak trwa od początku cyklu do owulacji bo jajeczko najczęściej dojrzewa tyle samo dni ale to też nie jest regułą, bo czasami może dojrzeć szybciej a czasami później ale przeważnie tyle samo.

Gość gość
Krótko mówiąc, jeśli zachorowałam już w fazie lutealnej (a tak było), to spóźniający się okres jest raczej objawem ciąży? Ja chyba nie wytrzymam tego stresu... A jeszcze jedno- czy to prawda że jesli test jest robiony już po terminie spodziewanej miesiączki, będzie wiarygodny o każdej porze dnia?

Gość gość
ztob test z krwi

Gość gość
tak test wykonany po terminie jest wiarygodny o kazdej porze... daj znac jak wyszedl test :) ps. poprzez zmiany klimatu okres moze sie spoznic..ale nie chodzi o temperatury, czyli nie o gorace lato, czy zimna zime ;)

Gość gość
Owulacja może sie przesunąć z różnych powodów. Skoro chorowałaś tydzień temu to organizm tez mógł być już wcześniej osłabiony. Test już wyjdzie jeśli to ciąża i jeśli nic się nie przesuneło, więc zrób najlepiej test. Skoro jesteś 6 dni po okresie to szybciej się dowiesz testem niz przez badanie krwi.

Gość gość
Co do mojej choroby to akurat w przeddzień spodziewanej miesiączki miałam, można tak powiedzieć, ostatni dzień przeziębienia. A test z moczu zrobię, ale postanowiłam, że poczekam do soboty. Ehh, dziś 7 dzień spóźnienia... Byłam głupia, to wszystko przez stosunek przerywany w okolicach owulacji.

Gość gość
glupota

Gość gość
nie martw sie, jesli juz tyle dni ci sie spoznia, to test juz ci na bank wyjdzie...

Gość gość
Zrobiłam test wczoraj i wyszedł negatywny, ale ja okresu dalej nie mam. Ostatnio miałam coś takiego kiedy jakieś 4 lata temu wróciłam z wakacji, gdzie było meeega upalnie. Po powrocie mój cykl wyniósł chyba 45 dni. A potem już wszystko było regularnie.

Gość gość
Zrob test jeszcze raz moze byl trefny.. mi ostatnio spoznil sie 4 dni przez zapalenie pecherza i furagine a ona podobno moze wplywac na cykl..jak i kazda infekcja..podibno sie to zdarza

Gość gość
No i wreszcie dostałam okresu, miałam 43-dniowy cykl. Jakieś absolutne odchylenie. Dzisiaj świętuję, chyba sobie kupię lody i pizzę na wieczór. :D