Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Butelka antykolkowa.

Polecane posty

Gość gość

Drogie mamy chciałam was zapytać co sądzicie o tych butelkach, czy naprawdę zapobiegaja kolkom? Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Gość gość
Podnoszę bo nie wierze ze żadna mama nie na nic o tych butelkach do powiedzenia...

Gość gość
Moze bym pomogła,ale widzę tylko twoje pytanie nie widzę żadnego linku do butelki czy nazwy butelki

Gość gość
Chłopcy maja kolkę od 2-3 dni. Dopiero zobaczyłam ze sa takie butelki i pytam ogólnie czy one coś pomagają czy to pic na wodę? Narazie jak byłam w sklepie to widziałam 2 rodzaje ( mieszkam w de) dopiero na Allegro widzę ze jest tego masa.

Gość gość
Wiecie skąd sa kolki??? Od niedojrzałego układu pokarmowego. Występują u dzieci kp oraz tych mm. Kp nie wyklucza podawania mleka matki w butelce a dziecko nadal ma kolki (mleko tworzy sie z krwiobiegu a nie z grochówki która zjadła mama). Dziecko karmione mm tez ma kołki a przeciez nie mozna zmienić tego co zjadła krowa??? Mozna zmienić mleko ale skład maja podobny. Dziecko bedzie miało miec te dolegliwość to ja bedzie miało ten czas jaki układ pokarmowy dojrzeje.

Gość gość
Syn mial koszmarne kolki do 4 miesiaca i przerobilam z nim wszystkie butelki antykolkowe dostepne w polsce. Powiem tak... butelki antykolkowe nie zmniejszaja kolek. Ale przy stosowaniu butelek zwyklych jest jeszcze gorzej :p najbardziej polecam dr. Brown

Gość gość
Hmmm... niedojrzaly uklad pokarmowy??? To dlaczego moj wczesniak nigdy nie mial kolki??? Stosowalam dr browns

Gość gość
Ale spam!!! To wyjaśnij jak to sie dzieje ze dziecko karmione piersią ma kolki, pozniej karmione butelka zeby nie łapało powietrza a pozniej mm i nadal ma kolki-wszystkie modele karmienia przerobione, butelki rownież a kolki jak były tak sa!!! Tak, niedojrzały układ pokarmowy-to sie zdarza. Doczytaj a pozniej wal spamem z tymi butelkami

Gość gość
Potwierdzam - butelki antykolkowe (miałam Browna) nie wyeliminują kolek. Mój syn w ciągu pierwszych trzech tygodni miał podawane butelką mleko odciągnięte z piersi (nie potrafił ssać piersi) i niestety Brown's nie wyeliminował potwornych kolek, ale było trochę lepiej niż po Lovi. Innych butelek nie próbowałam. Po trzech tygodniach młody załapał pierś i tak był karmiony. To też nie wyeliminowało kolek, nadal było źle. Pomogła nam trochę herbata koperkowa, ale tak naprawdę to czas... Od skończonego czwartego miesiąca koszmar się skończył. Dziecko zaczęło przesypiać całe noce i w zasadzie był to zupełnie inny niemowlak, prawdziwy aniołek. Zgadzam się z osobą wyżej, pediatra też nam mówił, że układ pokarmowy niektórych dzieci musi po prostu dojrzeć.

Gość gość
Do 21.24 Wyluzuj bo Ci żyłka pęknie :-D polecam dr browna bo u mnie nie było nigdy kolek, nie wiem jakby było po innych butelkach! Moje dziecko jest wcześniakiem więc tym bardziej powinno mieć niedojrzaly układ pokarmowy więc w moim przypadku teoria nied.ukladu pok. to spam :-D

Gość gość
Do 22.01 - jak dziecko ma mieć kolki, to żadna butelka mu nie pomoże.

Gość gość
Dzieki za odpowiedzi. Z tego co widzę to w Polsce te butelki sa dużo bardziej popularne w de jak pisałam wyżej jest dosłownie 2-3 rodzaje. To o układzie pokarmowym jest jak najbardziej prawda, z tym ze nie zawsze musza to byc kołki. Ja mam bliźniaki, wcześniaki, z jednym do przedwczoraj nie było żadnych problemów a teraz ma kolki, drugi od 1 tz ulewa ale za to puki co kolki ma słabe i bardzo sporadycznie wiec reguły niema. Mam jeszcze jedno pytanie jak często zmienialyscie smoczki w butelkach? Co ile dni, tygodni? Mam namyśli wszystkie butelki nie tylko te anty.

Gość gość
moj tez mial kolki.mialam dr browns i krople sab simplex.bylo troche lepiej,moze z 10 na 7.dopiero jak zaczal jesc warzywa po 4rtym miesiacu to prawdziwa ulga.po 6 miesiacu calkowicie zniknely. niedojrzalosc jelit.nic nie zrobisz.

Gość gość
Ja zmieniałam tak co 5 tygodni

Gość gość
Jeszcze taka metoda do wypróbowania dla mam co walczą z kolkami... nam najszybciej pomaga zimne powietrze. Jak młody zaczyna płakać to opatulamy go szybko kocem i staje z nim przy otwartym oknie by oddychał zimnym powietrzem. Do 5 min i mi sie synuś uspokaja. Od dzis zaczęłam przepajac go herbata z kminku napisze jutro jak jest po tej herbacie bo puki co ataki sa ale krótkie.

Gość gość
polozna mowila ze smoczek trzeba zmieniac co 6 tyg w zwiazku z mikrouszkodzeniami