Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto wystawia pit za urlop macierzyński?

Polecane posty

Gość gość

Obecnie jestem na urlopie wypoczynkowym, do pracy wracam za tydzień. Na macierzyńskiem przebywałam od 2 stycznia 2015 do 1 stycznia 2016. Kto powinien wysłac mi pit? Zus czy zakład pracy? na razi enic nie dostałam, a chciałabym się juz rozliczyć.

Gość gość
Zakład pracy

Gość gość
Bzdura! Na macierzyńskim ZUS wystawia PITa , bo to ZUS płaci macierzyński! Pracodawca nie ma z tym nic wspólnego.

Gość gość
Mi wystawil pracodawca.I pracodawca tez mi wyplacal macierzynski.To zalezy chyba ile osob jest zatrudnionych,jak powyzej 20 to Zus wyplaca.Chociaz ja dostawalam od pracodawcy,ale z Zusu tzn.Zus placil pracodawcy a oni mi.

Gość gość
Jeżeli pracodawca zatrudnia mniej jak 20 osób to dostaniesz z ZUSu

Gość gość
Ja pracuję w sporej firmie, która zatrudnia dużo osób. Wypłaty dostawałam od pracodawcy, ale PITu jeszcze nie mam.

Gość gość
te 22:15. Mnie płaci pracodawca, takze nie szczekaj jak sie nie znasz.

Gość gość
To ja pisałam o 22:15 a nie szczekałam!!! i to ty sie nie znasz, bo pracodawca nigdy nie płaci!!! co najwyżej wypłaca (gdy zaqtrudnia powyzej 20 osób) ale pieniądze na ten cel zawsze dostaje od zusu!!! płacić a wypłacać to jest różnica!!! więc stul psią mordę rozszczekana s.uko!!!

Gość gość
Pracodawca wypłaca (powyżej 20 osób), a później rozlicza sie z Zusem

Gość gość
Ja dostalam pit od pracodawcy. To pracodawca wyplaca mi pensje i to on odprowadza podatek za mnie wiec i on wystawia mi pit.

Gość gość
gość wczoraj powyżej 20 sosb to pracodawca placi macierzyński a dopiero później rozlicza sie z zusem . Wiec to prawodawca wystawia pi t. Firma ma jeszcze czas do końca lutego .

Gość Kaaa

ZUS wysyła za swoje a pracodawca za swoje.

Gość Michał

Zależy od tego, skąd otrzymujecie przelew. Moja żona dostaje z zakładu pracy i to zakład wystawia PIT za cały rok rozliczeniowy. Siostra mojej żony dostaje przelew bezpośrednio z ZUSu. I dostała PIT z zakładu pracy za okres wypłat i z ZUSu za pozostałą część roku...