Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

malowanie obrazów akrylem, czy śnieżka z marketu będzie ok?

Polecane posty

Gość gość

Czy śnieżką akrylową z marketu da się zastąpić, chociażby białą farbę akrylową? Próbował ktoś? Białej schodzą mi tony, a ceny niestety, przy takiej ilości, mnie wykańczają.

Stary temat, lata temu też miałam taki pomysł i okazał się szitowy. 

W święta spróbuję tego wylewania farby pouring to się nazywa... początkowo technika spodobała mi się później stwierdziłam, że szkoda farb jak mają mi ściekać na podłogę. : ) ale na małym płótnie można spróbować... jak powstają ładne komórki to fajnie tak wygląda, ale na bazie samej wody i farby (bez dodatku oleju silikonowego lub floetrolu - o nim dzisiaj się dowiedziałam) uzyska się inny efekt... 

Na ten kanał niedawno trafiłam 

Może jeszcze ktoś będzie chciał spróbować .)

Fajna technika, ale tak jak na filmikach na tamtym kanale boki lepiej zabezpieczyć taśma żeby dużych ilości farby nie marnować na bezsensowne ściekanie. 

Ciekawe czy się sprawdzi (zamówiłam ten model) niby polecają opalarki gazowe, ale mam mniejsze zaufanie do takich... Jak ktoś robi coś z żywicy epoksydowej to może się przydać bo pod wpływem temperatury pęcherzyki powietrza pękają... sama miałam taki specjalny spray, ale okropnie cuchnął no i pęcherzy w 100% nie usuwał. Też fajna sprawa szkoda, że żywica jest bardzo toksyczna.

https://allegro.pl/oferta/opalarka-elektryczna-z-regulacja-2-biegi-lcd-50-650-c-2200w-mocna-5-dysz-16772083303

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować