Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy na chrzcinach musi byc tort

Polecane posty

Gość gość

Z tego co widzialam w necie to torty wygladaja jak na weselach, a mi sie wydaje ze chyba az taki strojny nie ppwinien byc albo nawet wogole nie powinno się robić, w koncu to nie urodziny, moze zwykle ciasta wystarcza

Gość gość
Jak dobre ciasto to dla mnie ok te torty na chrzciny przewaznie sa duzo mniejsze niz weselne wiec bez przesady

Gość gość
Oczywiście, że nie musi. Ale może być.

Gość gość
Jeśli chcesz wyrazić szacunek dla dziecka i gości to tak, choć nie wyszukany jak na wesele.

Gość gość
co ma tort wspólnego z szacunkiem?

Gość gość
Szacunek dla dziecka i gości wyraża się tortem???? Boże co za idiotka. :-(

Gość gość
Pierwsze słyszę o torcie na chrzcinach...

Gość gość
Nawet mi nie przyszło do głowy, żeby podać tort na chrzcie albo komunii.

Tort, tak jak na urodzinach czy weselu, służy do uczczenia czegoś (chrzcin) i ukazania uroczystości "imprezy". Ja zamówiłam tort na chrzciny, ale nie jakiś wielki tylko odpowiedni do liczby gości z niewielkim zdobieniem.

Gość gość
Ja tez zamowilam tort na chrzest imie data buciki male i misio .Goscie byli zachwyceni kazdy podziwial to cudo.Warto podac taki tort zawsze to jakas atrakcja jesli jest ladnie wykonany.

Gość gość
uroczystość można uczcić obiadem, a nie tortem, u syna na chrzcinach był tort, ale nie rozpatrywałam tego w kategoriach szacunku do gości, czy uczczenia sytuacji- po prostu taka tradycja

Gość gość
Torty na ogól sa bardzo słodkie i maja tłusty krem. Ludzie zdecydowanie wolą np ciasto z owocami czy sernik. Mozna ciastu nadać ladny ksztłat, jesli ktos chce, zeby sie upodobnił do tortu.

Gość gość
U mojego syna był tort, zwykły biały na 16 osób. Ja nie zamawiałam, chrzciny były w lokalu i lokal od siebie zamawiał.

Gość gość
Do gość z 17.48 torty nie muszą być ciężkie. Od lat mam sprawdzone dwa z pewnej znanej cukierni. Jeden jest biszkoptowy z truskawkową pianką a drugi to malinowa pianka z ptysiami w środku. Obydwa są lekkie i z reguły każdy prosi o dokładkę. W dziecięcych tortach nie korzystam z masy marcepanowej tylko jest zdjęcie na czekoladzie takie jakie syn sobie zażyczy (głównie jacyś bohaterowie bajek). Czekoladę podchaczamy i zdejmujemy z tortu-syn ją wcina a my mamy tort.

Gość gość
Na chrzcinach wystarczy jakieś ciasto. U mnie chrzciny w kościele były o 12, potem obiad w domu, ciasto, kawa i goście rozjechali się, bo rano do pracy. Na kolacji zostali tylko teściowie. Razem było 16 osób, sama najbliższa rodzina z obu stron, obiad w domu, teściowa i szwagierka mi pomogły, siostra upiekła ciasta, mama nakryła do stołu, panowie włączyli zmywarkę. Spokojnie, bez nerwów, w miłej atmosferze odbyło się przyjęcie.

Gość gość
Czy przyjęcie komunijne może składać się tylko z obiadu dwudaniowego, ciasta, owoców, kawy, herbaty, soków? Czy to nie za mało?

Gość gość
Nie, nie za mało, normalny człowiek nie jest w stanie w siebie wepchać więcej, a i zdrowiu szkodzi opychanie się jadłem

Gość gość
, panowie włączyli zmywarkę. Xx Padłam. Włożyc naczynia, wcisnąć guzik, a no i tabletkę. No faktycznie panowie chyba razem złączyli ręce żeby wcisnąć ten guzik. Domniemam, że panowie to twój mąż, teść, ojciec i jakiś szwagier lub brat, więc min 3-4 mężczyzn. Urobili się po pachy w porównaniu do kobiet ;).