Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maurannie

Problem ze sobą?

Polecane posty

Witam, jestem w trakcie trudnego związku, którego koniec mnie przeraża. Jest to mój pierwszy związek, a zawsze myślałam, że pierwszy to ostatni, jedyny, o który się walczy, gdyż bycie w kilku traktowałam jako bycie niezgodną z samą sobą, jako zdradę, coś co jest niedopuszczalne. Przeraża mnie myśl, że mogłabym komuś innemu się tak poznać, ale również to, że mogę dla kogoś nie być pierwsza..Strach czy zazdrość wzbudza we mnie świadomość, że ktoś mógł dotykać, kochać inną osobę, a ja jestem tylko następnym "pionkiem".. Nie wiem skąd takie myślenie, czy ktoś też tak ma, jak się z tym uporać, bo życie dość mocno zatruwa..

Mniej więcej rozumiem o co chodzi, bo też kiedyś miałam (nie aż takim stopniu). Nie wiem skąd to się bierze, ale wiem, że z każdym kolejnym związkiem zanika. Musisz sama ułożyć to sobie w głowie. Każdy ma jakąs przeszłość i ma do tego prawo. Jeśli będziesz w kolejnym związku nie miej wyrzutów, że już kogoś miałaś. I nie myśl o tym, że ON też z kimś już był itd. To jest naturalna kolej rzeczy, żeby znaleźć właściwą osobę trzeba poznać kilka. Poznać swoje gusta i potrzeby "związkowe". To jest tylko w Twojej głowie i należy się tego pozbyć. Nie myśl tyle. Skończ z aktualnym związkiem skoro czujesz, że to nie TO. Zacznij coś nowego z kimś fajnym i po prostu się tym ciesz. Nie myśl o przyszłości i przeszłości (zakładam, że jesteś młoda i masz jeszcze czas na małżeństwo dzieci itd.). Bądź szczęśliwa i skup sie na obecnej chwili.

Wiem, że to jest w mojej głowie..związku to ja nie chce kończyć, bo wiem, że sobie nie poradzę z całym tym bólem i przekonaniami. To działa w drugą stronę - przeraża fakt, że on może znaleźć sobie kogoś lepszego..nie umiem się z tym pogodzić..