Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

trzydniowka u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Miał ktoś ?? Moje dziecko nagle dostało gorączki do 39 st nie schodzi poniżej 38 poplakuje lekarz podejrzewa trzydniowke nie wiem skad to swinstwo się wzięło pytam was doświadczonych mam :((

Gość gość
Moj syn to tez mial kilkakrotnie i nie wiadomo skad sie to bierzev samo przychodzi i samo znika.

Gość gość
Trzydniówka jak trzydniówka, 3 doby temperatura do 40℃, którą zbijasz lekami przeciwgorączkowymi, a potem wysypka. Koniec. Lekarz podejrzewa, a lekarz nie poinformował?

Gość gość
nic sie nie martw, mój syn miał 2 razy bo sa dwa rodzaje wirusa, zbijasz goraczke, na przemian paracetamol i nurofen co 4 h jak czesto jest goraczka, pilnuj dziecka w nocy bo goraczki sa gwałtowne i wysokie, po 3 dniach wysypka i koniec goraczek, nic sie nie martw dobrze bedzie.

Gość gość
Nie nie poinformował jak przebiega a ja głupia sama nie zapytalam :( malej ciężko zbić temo teraz ma38,5 i nie chce syropku przeciwgoraczkowego :((

Gość gość
Bo to cholerstwo czasami trudno zbić. A leki? Różne dzieci-różne leki. Dobry jest pedicetamol na bazie paracetamolu. Nie chce pić? Strzykaweczka z lekiem, raz dwa trzy w kącik ust, myk syropek i po zawodach.

Gość gość
Samego syrkpku nie podam bo juz raz po nim zwymiotowala musi być z woda ale nie chce pić ręce opadają :((

Gość gość
Moja mała miała 6 miesięcy jak przechodziła 3 dniowke temp Prawie 40 st Nurofen na przemian z paracetamolem co 4 godz. Mała nie chciała nic pić bałam się ze się odwodni, bardzo mało siusiala w drugiej dobie nie wytrzymam pojechałam do szpitala w czwartej dobie dostała wysypki przede wszystkim na głowie drapala się okropnie dali jej fenistil w kroplach. Kilka dni i było ok