Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nadia0709

Samotna w ciąży

Polecane posty

Od momentu zostawienia mnie w ciąży(obecnie jestem w 7 miesiącu) przez narzeczonego mija drugi miesiąc, moje pytanie brzmi : Czy On będzie żałował ? czy będzie chciał do Nas wrócić ? Nie wierzę,że nie ma uczuć..serca..

Gość gość
A mozesz cos wiecej napisac? Dlaczego Cie zostawil? Ma inna? Co na to jego rodzice? I Twoi?

Mogę... Wszystko do ostatniej chwili mozna by powiedziec było dobrze, dopóki nie oznajmił mi,że chciałby z soboty na niedzielę pojechać do swoich rodziców. Dał mi do zrozumienia,że beze mnie. Zgodziłam się i czekałam aż wróci. Wrócił oznajmiając,że się nie docieramy co było kompletną bzdurą. Po prostu chciał wymyślić jakikolwiek powód. Chcieliśmy dziecka, staraliśmy się 5 miesięcy, oświadczył mi się a nagle,że się nie docieramy ? Spakował się i pojechał,odszedł. Jego Mama pracuje w szpitalu,gdzie uczęszczam na comiesięczne wizyty do ginekologa,która akurat wypadła mi 3 dni po rozstaniu, wtedy jedyny raz się do mnie odezwała,ponieważ miałam poznać płeć maleństwa. Od tamtej pory cisza...zupełna,choć mówiła a raczej zarzekała się,że będzie do mnie dzwonić..jednak nic. Wątpię by kogos miał..na pewno nikogo nie miał jak był ze mną a co jest teraz ? nie mam pojęcia,choć wątpię. Moi rodzice podchodzą do tego z dystansem,martwią się o mnie ponieważ widzą,że bardzo byłam za narzeczonym a przez jego ''zagubienie'' nie będę potrafiła zaufać i związać się z kimś innym. Chciałabym wiedzieć co On myśli, co ma w głowie,co planuje względem mnie i dziecka...

Gość gość
moze pod wplywem chwili cos mu odwalilo, mozesz sprobowac z nim pogadac o co wlasciwie chodzi, bo przeciez to nie wystarczy ze sie nie docieracie a co z dzieckiem jest jego,

Oczywiste,że dziecko jest jego skoro przez 5 miesięcy się o nie staraliśmy. Tez w jakis sposób tłumaczę sobie,że to może chwilowe z jego strony,ale nie chcę sie pierwsza odzywać, wychodzic z inicjatywą, to On ma zobaczyć kogo stracił..

Gość Jakie to żenujące
Facet nie odpowiedzialny.Najwyrazniej stchórzył gdy dowiedział się że jesteś w ciąży.Matka tez tego samego pokroju.Porozmawiaj z nim i powiedz że nie uniknie odpowiedzialności i płacenia alimentów.Co to za typ?! Wolała bym zostać sama niż z takim dupkiem!

Zgadzam się z Tobą w 100 %-tach. Nieodpowiedzialność,strach..ale jak to ? przecież świadomie wiedział za co a raczej za kogo bierze odpowiedzialność-chciał tego . Chciał rodziny.

Gość gość
Jakis idiota nie facet. Cos mu odbilo. Tylko troche sie za pozno wycofal. W razie czego, jesli sie nie opamieta, wystapisz o ustalenie ojcostwa i alimenty. Jego matka powinna sie wstydzic, okropnie sie zachowala. Synus lekkoduch. Ile w ogole macie lat?

Dokładnie tak jak piszesz '' coś mu odbiło,ale za późno''. Swoją drogą dodam,że to straszny Maminsynek, oczywiście,że wystąpię o alimenty a córeczka będzie miała moje nazwisko. Dodam więcej : Z plotek i ploteczek o których czasem się dowiem przypadkiem dowiaduję się,że dobrze się bawi. Na małą będzie płacił ( napisał w smsie). Mamy po 24 lata. Jego rodzice zupełnie nie interesują się ani mną, ani zdrowiem małej.

Gość gość
kochana skad ja to znam...maminsynekmamusia,przerabiam to odkad zaszlam w ciaze i wtedy okazalo sie jakim moj facet jest maminsynkiem,dzis moje dziecko ma prawie 2 latka i jestem samabo nie dalo sie zyc z mama w trojkacie,kochana podawaj o alimenty i nie licz na niego--jak juz teraz w ciazy Cie olal to daj sobie spokoj,zawiedzie cie nie raz jak wroci,bo mamusia zawsze bedzie na 1 miejscu,nie wierz w bajki tylko rob swoje

I tu masz całkowita rację, dla niego Mamusia zawsze będzie na pierwszym miejscu co dawało się we znaki juz na początku,ale myslałam,że jakimś cudem ulegnie zmianie. Podam go o alimenty, to pewne. Nic go teraz nie interesuje a co dopiero później. Dziękuję za słowa wsparcia i mam wielką nadzieję,że dam radę ! pozdrawiam koleżankę :*