Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kamereja

książki o zwierzętach

Polecane posty

Gość Kamereja

Jakie polecacie?

Vicki Myron, Bret Witter: Dewey. Wielki kot w małym mieście. Polecam nie tylko kociarzom.

Gość Kamereja
Nie wierzę że nie czytacie takich książek. Ja polecam Garth Stein / Sztuka ścigania się w deszczu (pies w roli głównej :)

John Grogan "Marley i Ja. Życie, miłość i najgorszy pies świata" . Tylko przygotujcie chusteczki by bezprzeszkód płakać ze śmiechu i wzruszenia.

Gość gość
Gerald Durrell / Moja rodzina i inne zwierzęta

Gość gość
Louise Booth pt: Billy. Kot, który ocalił moje dziecko

Gość gość
Dorota Sumińska, Paweł Siczyński " Do serca przytul psa"

Gość gość
Dla dzieci Agnieszka Stelmaszyk cykl książek: Kto mnie przytuli?

Gość gość
Tom Justyniarski - Psie troski. Książeczka o chłopcu 10 lat, który przygarnia psa. Powinno ją przeczytać każde dziecko, by wiedzieć, że każde zwierzę to istota, która czuje i cierpi i że życie każdego psa, kota i jakiegokolwiek innego zwierzęcia jest ważne i cenne.

Gość gość
Drugi koniec smyczy. Jak kształtować więź z psem. autor: Patricia McConnell

Dobre książki o zwierzętach pisze Dorota Sumińska, warto przeczytać taką książkę, jeśli posiadamy zwierzęta w domu.

Gość gość
Dla dzieci: "Kot, który zgubił dom" Ewy Nowak jest typowym reportażem. Jest to autentyczna historia irackiej rodziny, która zmuszona została do wyemigrowania do Europy. W tę niebezpieczną podróż zabrali ze sobą kota Kunkusha - typowego rasowego kanapowca, który nigdy nie ruszał się poza swój dom. Podczas desperackiej ucieczki na wyspę Lesbos, zwierzak wydostał się z klatki i zaginął. Odnaleziony przez dobrych ludzi znalazł ponownie dom, jednak tęsknił za rodziną. Wolontariusze z organizacji łączącej rozdzielone wojną rodziny, postanowili poszukać właścicieli tej futrzastej zguby. Udało się to po czterech miesiącach.

Gość gość
Dean Koontz - Wielkie małe życie. Wspomnienia o radosnym psie. Autobiografia Koontza, niechętnie mówiącego o sobie publicznie, ukazuje nieznaną dotąd stronę osobowośc***isarza. Przemawiając do wszystkich, którzy szanują zwierzęta, wierzą w ich niezbywalne prawa i opłakują rozstanie z nimi nie inaczej niż śmierć najbliższych, autor z poczuciem humoru, ale i niezwykłą delikatnością kreśli intymny, wnikliwy i dający do myślenia podwójny portret: człowieka i psa w nieustannie pogłębiającej się więzi.