Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety, pomóżcie, nie umiem usmażyć polędwicy

Polecane posty

Gość gość

Zawsze albo surowa, albo twarda guma. A poledwica to takie fajne mięso. Gdy smaże i wydaje sie miekka, zestawiam. Ale jak jeszcze chwile polezy w tej goracej patelni, to i tak okazuje sie, ze twarda w koncu. Zdejmowac z patelni od razu? Mam 1-1,5cm plastry, nie rozbijam. Ile smazyc i na jakiej mocy? Pomocy ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A po co na tej patelni trzymasz? Ja polędwicę piekę zawsze i wychodzi miękka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
1. Nigdy nie sól polędwicy przed smażeniem bo zawsze będzie podeszwą 2. Należy smażyć na średniej mocy, na pewno nie na największej. Kilka razy zmieniaj stronę podczas smażenia 3. Może to wina mięsa. Na to nie masz wpływu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
No w sensie, ze zanim wezme talerz i wyloze, to ona robi sie juz twarda. Wiem, ze mozna upiec, ale teraz juz nie ma tyle czasu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Aha i plastry chyba za grube. Ja bym robila cieńsze albo troche rozbiła bo w środku surowego bym się bała. Takie plastry to do smażenia raczej...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Znaczy miało być ze takie plastry to do pieczenia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Po 3 min z każdej strony, po usmazeniu opruszasz solą pieprzem,ziolami

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Fasolka to ty?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wejdz na yuo tubę są filmiki jak przyrządzić

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Nie, nie jestem fasolka, a co fasolka nie umie usmazyc poledwicy? :-) Dzieki za rady, postaram sie, zeby byl efekt:-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Hehe,a no niwim czy fasolka umiu ugutowac poledwicu ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Sol nic nie ma do smazenia, kto to wogole wymyślił zr od solenia mieso jest twarde co za bzdura

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×