Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Osłabienie po trzydniówce???

Polecane posty

Gość gość

Moje dziecko przechodziło trzydniówkę już drugi i ostatni raz całe szczęście. Za pierwszym razem było dość lekko ale teraz mieliśmy maraton gorączki 39-40 st bylismy u pediatry z tym bo nie wiedziałam co sie dzieje i że dzieci mogą dwa razy to przechodzić lekarka dokladnie ją obejrzala obadała i stwierdziła że to właśnie trzydniówka znów i miala racje bo na konuec pojaeila sie wysypka nie duza na szczescie. Choroba minęła ale moj maluszek jest jakis inny. Wcześniej to szatan wcielony, nie usiedziala minuty w miejscu, psociła na calego zeby spala w dzień to musialam ją na sile wrecz usypiac bo mimo zmeczenia dalej harcowała i spala nie dluzej niż 40 min. A teraz jakas ospała dziś po południu jak nigdy spala 4 godziny w czasie obiadu zasneła mi w krzesłku, potem dluga drzemka ... Nie chce jesc obiadkow ale chetnie na szczescie pije mm wiec jej nie mecze zupkami czy innymi daniami tylko karmie mlekiem narazie (ma roczek). Podejrzewam tez ze idą jej już czwórki na górze i może to też sprawia że nie bardzo ma ochotę na coś co trzeba gryźć . czy wasze maluszki tez tak mialy po trzydniówce też byly osłabione ?

Gość MamaMloda39
Moja tak nie miala ale trzydniowke przechodzila raz i w sumie bardzo lekko. Nie pamiętam aby gorączkowala a jeśli tak to musiala być to niska temperatura. Była cała od wysypki rozowa ale nie pokazywała aby ja to swedzialo lub jej dokuczalo. Po 4 dniach doszła do siebie . Ale moja tez bardzo mała była nie Je ten nawet pewna czy miała pełny rok

Gość gość
Mój syn po wirusie tez często osłabiony.

Gość gość
Mój synek miał trzydniowke, gdy miał 9 mies. Przeszedł ja dość ciężko, bo miał 39- 39.5 stp przez trzy, co ok 5 godzin. Czwartego dnia wysypka na plecach. Ale nie przypominam sobie, żeby był później jakiś nadmiernie zmęczony. To było we wrześniu, dzień po pojawieniu się wysypki, odwiedziłam moja babcie i mały pół dnia buszowal w ogródku, tzn raczkowal między kwiatkami. A może w waszym przypadku, to nie była trzydniowka, mała nie ma innych objawów poza zmęczeniem?

Gość gość
Moja corka jeszcze 4 dni po chorobie byla taka ospala, dosłownie jakby mi ktoś dziecko podmienił, też nie chciała jeść zbytnio, mogla non stop tylko spac. Szczerze teraz dopiero od ciebie dowiedzialam sie ze to moze dwa razy sie pojawić az poszukalam w necie i faktycznie sa dwa wirusy HHV-6 i HHV-7 u nas bylo raz jak mała miała 10 miesięcy ale też mialam maraton gorączki po 40° i wysypkę, wszedzie ją obsypało...nie martw sie po takich wirusówkach maluchy są oslabione... Pewnie jeszcze wam się katar jakis przyplacze nie wychodz z nia teraz na dwor zeby czegos nie zlapala ...powodzenia i dzieki za info ze to moze byc dwa razy teraz bede miala juz chociaz swiadomosc co sie dzieje jak cos

Gość gość
Tzn ona nie jezt jakos tak nadmiernie zmeczona tez bo bawi sie ladnie ale dluzej niz zwyle sypia. Na pewno to byla trzydniówka wrecz ksiazkowa, jie miala innych objawow w poniedzialek ni z gruszki ni z pietruszki zaczela sie goraczka z miejsca 39 st. Miala czerwone gardelko, pokaslywala ale sprawdzam czy nie ma powiekszonych migdalkow pediatra we wtorek tez dokladnie sprawdzila i uszy i gardlo kaszelek suchy nie czesty w srode wszystko minelo zostal kaszelek zmienia sie w mokry kataru brak, gardlo ladne juz , wysypalo ją na brzuszku i na plecach i zeszlo dzis sladu po wysypce...no praktycznie ksiazkowa trzydniówka... Tym bardziej ze ladnie reagowala na paracetamol nie musialam stosowac ibuprofenu AUTORKA

Gość gość
To zalezy od dziecka i od tego jak ciezko przechodzi. Moj synek ze 2 dni po wszystkim byl tez bardziej osowialy my mielismy i gorączke do 40 st i biegunke i po trzevh dniach wysypke potem minelo bez sladu wszysyko... Wysoka gorączka meczy organizm malca. Im starszy malec tym gorzej przechodzi trzydniówkę tak mi moj pediatra powiedzial i moze tak być ze bedzie oslabiony i bez apetytu a jeszcze autorko jak piszesz ze ząbkuje to dodaj 2 do dwóch...nie martw sie

Gość gość
Co prawda moj syn ma już 8 lat i też dwa razy przechodzil trzydniówke jak mial 9 i 15 miesiecy pierwsza przeszla bez klopotow nie za wysoka goraczka potem wysypka i koniec . drugi raz zachorowal po 4 miesiacach i jak u ciebie autorko dokladnie tak samo bylo. Po chorobie z tydzien czasu byl oslabiony spal cos tam w przelocie zjadl tyle co wrobelek albo nic . problemy z apetytem to po drugiej trzydniowce byly jeszcze przez 3-4 tygodnie. Ciesz sie ze twoja cora pije chociaz mleko bo moj syn wtedy nawet butelki nie chcial

Gość gość
U nas oslabienie minelo chyba po 3 dniach po ustapieniu wysypki ale apetyt juz nie wrocil do normy. Przed syn jadl wszystko po ?o boziuniu karmienie to byl horror odwiedzilam wielu lekarzy, wszystkie badania ok a on apetytu nie mial w ogole nie wiem w tamtym okresie stosowal chyba fotosynteze jako rodzaj zywienia pol roku taki koszmar byl potem ni stąd ni zowąd zaczal jesc normalnie... Jak zachorowal mial 16 miesiecy i jskos nie cieszy mnie perspektywa ze moze dwa razy to przejsc oby na tym jednym sie skonczylo

Gość gość
Mlodamama39 a jaka masz pewnosc ze to byla trzydniowka tak jak opisalas objawia sie rozyczka mierzyla w ogole temperature u malej? Skoro piszesz ze CHYBA NIE MIAŁA...wysypka i bez goraczki...robilas badania? Bo wysypka przy trzydniowce i przy rozyczce jest praktycznie nie do odroznienia z tym ze trzydniowka objawia sie goraczka ZAWSZE a ptzy rozyczce roznie bywa . moja corka w wieku 4 miesiecy przeszla rozyczke. Nie miala goraczki w ogole poszlam do lekarza zrobilismy badania i okazalo sie ze rozyczka .