Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze pomocy!

Polecane posty

Gość gość

czesc wszystkim. chcialam prosic Was o rade... prosze Was o rade dotyczaca mojego okresu... rok temu mialam problemy z okresem byl albo co 3 tygodnie albo co 6 denerwowalo mnie to i poszlam po tebletki anty. jedne zrobily w moim organizmie spustoszenie. wymioty biegunki omdlenia masakra. przepisala mi kolejne po ktorych z kolei przed miesiaczka mialam ochote sie zabic . bol gorwy nie do wytrzymania omdlenia. wychodzi na to ze juz wtedy mialam problemy z hormonami. po odstawieniu tych talbetek zaczely mi sie zdarzac brazowe lub czarne miesiaczki... przewaznie opoznione o 9 dni. pod koniec tego roku mysle ze troche sie to urgulowalo... jednak w styczniu moja miesiaczka przypominala przepraszam sraczke, zas z kolei to w tym miesiacu opozniona 9 dni i prawie jej nie bylo zaledwie brazowe plamienie trwajace normalnie 5 dni. pisze bo sie martwie. poniewaz mam teraz chlopaka. z ktorym nigdy nie doszlo miedzy nami do wspolzycia. ale oczywiscie byl petting i ocieranie. widujemy sie max 2 razy w miesiacu wiec nie zdarza sie to czesto . i martwie sie czy moze jednak .,.. :( dodam tylko , ze mam nadzerke ktora mialam isc wypalac we wrzesniu ... nie wiem co myslec.. czy to ciaza, czy jednak problemy z hormonami ... mysle ze zawsze uwazalam przy takich " zabawach" :( prosze o pomoc

Gość gość
masz takie problemy z okresem i nie idziesz do ginekologa ?

Gość gość
od ocierania się w ciążę nie zachodzi.

Gość gość
Przede wszystkim powinnaś olać tych lekarzy którzy chcą ci takie problemy leczyć tabletkami anty. Tabletki nie usuwają przyczyny tylko likwidują objaw. Lekarz powinien porobić ci badania żeby znaleźć przyczynę tych wszystkich problemów a nie załatać problem na chwilę. Brązowe plamienia w dniach okresu albo zamiast okresu mogą świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, czyli niski progesteron, to że masz nieregularne cykle też prawdopodobnie się od tego wzięły. Powinnaś zbadać hormony, bo pewnie któryś albo teraz juz kilka nawet tutaj kuleje. Ważne jest też od ilu lat miesiączkujesz bo jeśli to pierwsze 5-7 lat to hormony mogą się jeszcze same wyregulować. Ja np miałam przez pierwsze 4 lata nieregularne cykle od 2 do 6 tyg a miesiączka trwała nawet i po 10 dni a potem nawet nie pamiętam kiedy to się uregulowało samo. Tak czy tak to nie zaszkodzi zbadać tych hormonów i sprawdzić co jest nie tak. Najbardziej niepokojąca jest ta czarna krew ale to może być wina nadżerki ale nie wiem bo się w tym temacie nie orientuję.